• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    to je taková radost, když se začíná topná sezona. člověk vyžene pavouky z hořáků, dopustí do okruhu vodu, kerá se přes léto bůhví kde ztratila a zapálí ten poetický věčný plamínek. nechá ohřát vodu, odvzdušní radiátory, dopustí vodu a pozoruje ručičku na expanzce jak pomalu klesá. oběhne všechny radiátory, odvzdušní to ještě jednou, dopustí na požadovaný tlak a pozoruje, jak ručička klesá. velmi překvapeně se vydá prozkoumat většinu potrubí, co je dostupná, nikde nic neteče, ani radiátory netečou, dyť sem to přece všecko prošel. no tak to člověk projde ještě jednou a když ve studiu, kde je nejvíc elektrického harampádí a veškerý hudební vercajk stoupne na totálně prochcaný koberec, tak mu to zapálí. z ventilů ani spojů nic neteče, to už přece jednou kontroloval, ale zvuk zurčícího lesního pramínku dává jasně najevo, kde je průser. najednou člověkovi docvakne, kam asi přes léto zmizela ta voda. prostě prorezl radiátor uplně nejvíc v místě, kam se vůbec nedá dostat. má to cenu svařovat? nemyslím si. takže nová topná sezona začíná!
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ALDARION: Přesně tuhle mám a je to dobrý dělník. Akorát nemám koncovku 4x34A, ani bych to neuměl zapojit.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    ALDARION: ja jsem pred rokem kupoval vetsi, s trema kotoucema, nejvetsi byl o dost vetsi nez na obrazku - za 7000,-. Bylo to od pana co mu banka zabavila barak a potreboval se rychle vseho zbavit, takze uvedeny inzerat neni uplne mimo, ale je mozne sehnat i lepe. A ve me osobne budi vice duvery tato cirkularka nez nova z hObi marketu
    Ja vidim cenovy rozptyl od 5000 do 10000 http://www.sbazar.cz/hledej/cirkularka
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Mám takový blbý dotaz: Často potřebuju rozřezat spoustu desek, takže by se mi hodila cirkulárka se stolem, a když už budu mít cirkuli, nechci muset brát všechnu kulatinu motorovkou v ruce. Máte nějaký tip na kombinaci stůl a kolíbka?
    Je třeba něco takového - http://stroje.bazos.cz/...t/39727655/Cirkularka-tovarni-vyroby-HVP66-s-kolibkou-a-4kW-motorem-Oc.php - za 9500 rozumný poměr cena/výkon?
    Neznám nikoho, kdo by v posledním století cirkuli kupoval, všichni jí už dávno mají - takže se nemám kde ptát - ale tu po dědečkovi bohužel zdědil strýček i s domem. :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    YBUKO: a včem konkrétně potřebuješ ten komín udělat?
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    YBUKO: zkus se zeptat po okolí, u výrobců komínů například, jestli nemaj zbytky třeba nerez rour, mimo izolování vatou (to mi osobně zrovna nevoní z bezp. důvodů), bych volil opět po poptání zbytku tohoto materiálu ( http://www.silcacz.cz/ ), který se dá dobře řezat. Lepit se dá spec. kamnářským tmelem, který není nejlevnější, ale víc než pětikilo mě nestál snad. Pro mě asi nejschůdnější řešení, nevim, k čemu máš možnost se dostat..
    LIRO
    LIRO --- ---
    YBUKO: Nebo použít rovnou dvouplášťový komín s izolací. Je mi jasný že chcete ušetřit, ale jsou chvíle, kdy je lepší zvolit profi řešení, který je odzkoušený ;). Minimálně na ten průchod. Plus bych tam dal ještě pojistnou vrstvu vaty navíc.
    SVANC
    SVANC --- ---
    YBUKO: Pokud je stěna vyplněná polystyrénem, tak by imho měl mít otvor cca o 100 mm větší průměr, aby bylo možné trubku po obvodu izolovat 50 mm vrstvou minerální vlny, ideálně té, která se používá v nerezových dvouplášťových komínech.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Přišla zima :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: tak koupis s vyssim vykonem, natahnes si trubky a udelas si vyhrivanej sklenik na zimu ;)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SASOS: Pěknej, až budou prachy a novej hajnej bude chtět těžký prachy za dřevo, tak si taky něco takovýho pořídím. Akorát se mě bude blbě schánět nějakej 13kw, i když u poláků se občas něco najde.

Zatím však hurá do lesa :)

Za vejk sem vytahal z lesa 5 kubíků :D
    SASOS
    SASOS --- ---
    TANTRAMAN: Prasule na kotel a zbytek zatepleni domu pujcila Liska ze stavebka. Liberec je zadluzenej asi tak na 100 let dopredu, takze na kotlikovou dotaci od kraje muzu zapomenout :(. Navic automaty na uhli neprolezou ani Zelenejma usporama.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    LOVE_DALI: Jedna z možností proč to dělá, může bejt to, že je ten kotel na tak malej topnej okruh topení předimenzovanej. Kotel zapne okruhem se prožene teplá voda zpátky do kotle, takže hned zase vypne, voda vychladne, zapne .... a furt dokola.

Máš to pořádně odvzdušněný?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Ahoj,
    budu repastovat z [ Domácnost, aneb jak si zpříjemnit druhou šichtu ] Mohl by někdo poradit?
    Mám doma kotel Baxi Mainfour 240 F. Teplotu vody jsem si nastavil na 59C nicméně mě trochu zlobí když si zapnu topení. zjistil jsem, ze se kouzel hodně často spina. Řekneme tak 1x za 5-10minut. zkoušel jsem hýbat s teplotou v topení, ale rozdíly jsou zcela minimální. Kohouty na topení jsem nastavil všude celkem malo - asi tak na I ze III. Zvláštní je, ze se mi v ložnici skoro netopi, ale v obyvaku celkem normálně. Nevíte, na co bych se ještě mel podívat? Byt je celkem malý cca 44m2. Jedna se mi jednak o to, ze nechci riskovat to, ze bych po zimě přeplatil, a také samozřejmě nechci, aby kotel dostával nějakým stylem přes zadek, kvůli častému spínání.

Kotel je novej, ještě jsem z něj sundával folii. Předpokládám, že všechno rovnou prošlo revizákem apod. Topení mám jenom v obýváku, v ložnici a v koupelně žebra (vyplá)..

Díky za jakékoliv rady či podměty ;)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SASOS: to mas s nejakou dotaci?
    SASOS
    SASOS --- ---
    TANTRAMAN: No mě uhlí dorazí příští týden, ale červené Ferrári (Dakon FB2 automat 25kW) mám od pondělka ve sklepě :).
    Před chvílí jsem vylezl ze sklepa, protože jsem zapojoval tu řídící jednotku. Teď už to jen zapojit do topného okruhu a vyřezat starý Atmos.

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Dostal sem od hajnýho dárkem špalíček :D
    Houbaři čuměli jak puci, když sem ho vpohodě sám naložil :)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    uhli uz mam slozeny od dubna. ale asi budu muset prikupovat pocitam v lednu. setrim na automatickej kotel na cerny uhli. automat, to je muj sen.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: ja na to letos kašlu. Objednal jsem 2 kontaky stipanyho, aby bylo na další sezonu dopředu a začnu zas dělat příští rok..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Volal me hajnej ze se zejtra stavi me ukazat jaky probirky si muzu zpracovat. A kdyz na to prave ted na tu spoust koukam tak me zacinaj brat zada.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam