• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DOKKTOR: Už nevím, co to bylo za značku, ale něco podobného to tenkrát bylo. Jestli se tomu říkalo tekutý kov, to si už nepamatuju. Tchán to chtěl nejdriv letovat.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MRDAC_BEDEN: jo tak to je jasné.je to dilema, ale asi to risknem. problém je, že ty plecháče se nám nelíbí. navíc už bych musel vyměnit všechny, mět v každém pokoji jiný radiátor, ehm. navíc ty trubkové poberou strašně moc vody a mají obrovskou setrvačnost (natopené sou naopak překvapivě rychle), noa hlavně sou strašně sexy ;)
    joa nemyslím si, že to je prorezlé - spíš to vypadá, že je prasklý, přesně na hraně (asi ve sváru)
    COWBOY: podobně znamená přesně jak?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MRDAC_BEDEN: Zbytek může být naprosto v pohodě. Před 10 lety jsem podobně opravoval radiátor a drží dál. Ale taky může být totál sežraný.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    DOKKTOR: pokud je ten radiator na jednom miste prorezly, v jakem stavu asi bude zbytek? Nebude mit novy radiator vyssi ucinnost, kdyz v nem nebude vrstva rzi?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DOKKTOR: zná to nekdo? zkoušel to nekdo? http://www.dawex.cz/spravkove-a-lepici-tmely/tekute-kovy
    jeví se mě to jako elegantnější a estetičtější řešení než nový plechový radiátor.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: to je super tak diky za tip!
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: Jo klidně na 0 max je myslím 10°C musel bych se doma podívat do nastavení, pak to umí +- 5°C posunout teplotu vůči naměřený čidlem. a má to nastavitelnej alarm pro překročení min a max teploty.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: super a ty hysterze lze nastavit i na min nez 5? :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: Máš nastaveno že zapne při 70°C pak si zvolíš třeba 5°C hysterzi takže se vypne při 65°C a když teplota vyleze zas na 70°C tak se zapne a furt dokola ;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: zrovna jsem chtel napsat, jestli neni neco s presnym nastavenim teploty, tak to je presne ono. Ja koupil onehda v dx nejakej obyc a nedokazu to nastelovat. Po nastaveni teploty to sepne akorat jednou a pak nevypne. Muzu si u toho nize nastavit teplotu, kdy sepne a teplotu, kdy vypne?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    I když osobně bych ti doporučil nechat si poslat z ebay tenhle http://www.ebay.com/...V-Control-Switch-/400340717174?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item5d362a8e76
    Ten mechanickej je přesnej plus mínus autobus mám ho jen na to aby mě vypnul elektriku okolo kotle když dohoří a vychladne voda, na čerpadlo používám ten digi. Nastavíš si přesně teplotu, hysterzi, zrovna to má i alarm kdyby jsi přetopil.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Netusite prosim, jak se presnej jmenuje vec, ktera mi pusti proud do cerpadla, kdyz nameri na trubce vic ne x stupnu?

Diky!
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISTA1: no právě, že to musím sundat, je to zezadu. jinak ten na obrázku je v jiné místnosti.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DOKKTOR: Jak neda dostat? Máš to na holendrech, tak to máš za 5 minut sundaný ;)
    Jen si předem sežeň nový těsnění, ať nemusíš stříhat ze starý duše.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    to je taková radost, když se začíná topná sezona. člověk vyžene pavouky z hořáků, dopustí do okruhu vodu, kerá se přes léto bůhví kde ztratila a zapálí ten poetický věčný plamínek. nechá ohřát vodu, odvzdušní radiátory, dopustí vodu a pozoruje ručičku na expanzce jak pomalu klesá. oběhne všechny radiátory, odvzdušní to ještě jednou, dopustí na požadovaný tlak a pozoruje, jak ručička klesá. velmi překvapeně se vydá prozkoumat většinu potrubí, co je dostupná, nikde nic neteče, ani radiátory netečou, dyť sem to přece všecko prošel. no tak to člověk projde ještě jednou a když ve studiu, kde je nejvíc elektrického harampádí a veškerý hudební vercajk stoupne na totálně prochcaný koberec, tak mu to zapálí. z ventilů ani spojů nic neteče, to už přece jednou kontroloval, ale zvuk zurčícího lesního pramínku dává jasně najevo, kde je průser. najednou člověkovi docvakne, kam asi přes léto zmizela ta voda. prostě prorezl radiátor uplně nejvíc v místě, kam se vůbec nedá dostat. má to cenu svařovat? nemyslím si. takže nová topná sezona začíná!
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ALDARION: Přesně tuhle mám a je to dobrý dělník. Akorát nemám koncovku 4x34A, ani bych to neuměl zapojit.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    ALDARION: ja jsem pred rokem kupoval vetsi, s trema kotoucema, nejvetsi byl o dost vetsi nez na obrazku - za 7000,-. Bylo to od pana co mu banka zabavila barak a potreboval se rychle vseho zbavit, takze uvedeny inzerat neni uplne mimo, ale je mozne sehnat i lepe. A ve me osobne budi vice duvery tato cirkularka nez nova z hObi marketu
    Ja vidim cenovy rozptyl od 5000 do 10000 http://www.sbazar.cz/hledej/cirkularka
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Mám takový blbý dotaz: Často potřebuju rozřezat spoustu desek, takže by se mi hodila cirkulárka se stolem, a když už budu mít cirkuli, nechci muset brát všechnu kulatinu motorovkou v ruce. Máte nějaký tip na kombinaci stůl a kolíbka?
    Je třeba něco takového - http://stroje.bazos.cz/...t/39727655/Cirkularka-tovarni-vyroby-HVP66-s-kolibkou-a-4kW-motorem-Oc.php - za 9500 rozumný poměr cena/výkon?
    Neznám nikoho, kdo by v posledním století cirkuli kupoval, všichni jí už dávno mají - takže se nemám kde ptát - ale tu po dědečkovi bohužel zdědil strýček i s domem. :D
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    YBUKO: a včem konkrétně potřebuješ ten komín udělat?
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    YBUKO: zkus se zeptat po okolí, u výrobců komínů například, jestli nemaj zbytky třeba nerez rour, mimo izolování vatou (to mi osobně zrovna nevoní z bezp. důvodů), bych volil opět po poptání zbytku tohoto materiálu ( http://www.silcacz.cz/ ), který se dá dobře řezat. Lepit se dá spec. kamnářským tmelem, který není nejlevnější, ale víc než pětikilo mě nestál snad. Pro mě asi nejschůdnější řešení, nevim, k čemu máš možnost se dostat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam