• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: spis zalezi do ceho topis nez z ceho. Ja mam podlahovku + radiatory, ktery jsou predimenzovany, takze do nich staci posilat nizsi teplotu a jeste nebylo nikdy potreba, aby jel el. kotel na vic jak 40..
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    COWBOY: takova aby manzelce nebyla zima
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    kolik jr optimální teplota vody v topení? plynový kotel.
    Díky
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EXCITE: no nejvic eko to samo neni, ale dle me neni tak velkej problem to vychytat, aby ti to jelo v klidu. Zacnes na nizky teplote a prestanes, kdyz ti zacnou vypinat radiatory. Pak staci akorat pridavat / ubirat dle venkovni teploty popr. pokavad ti klesne / stoupne teplota v mistnosti, ale chapu, ze ne kazdej se s tim chce delat. Doma mam akorat hlavice + regulaci k podlaze a nepotrebuju ani venkovni cidlo a bezi to dobre..
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ja bych se na nejaky prostorovy termostaty vyprdnul. je to zbytecna komplikace. jak bylo receno, staci hlavice na radiatorech
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    POHODAVOLE: nejsem si jistej ekonomikou tohodle způsobu
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EXCITE: aha a co ho vypnout a pokavad chces topit, tak nastavis akorat teplotu vody + hlavice, ktery ti budou drzet stalou teplotu nebo potrebujes aby ti to spinalo samo?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    POHODAVOLE: to nestačej, protože prostorový termostat, který kotel zapina, je v mistnosti, kterou krbovky vytopěj.. proto potřebuju ty zony, počítám,že asi by měly být napojeny na nějaké termostatické hlavice.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EXCITE: jestli mas radiatory, tak stacej hlavice, na kterych nastavis teplotu, takze kdyz natopis kamnama, tak se neotevrou..
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    BRUNO: V podstatě mi jde o rozdělění RD na 2-3 zony, které by spouštěly plynový kotel každá zvlášť..
    Topím často v krbovkách, které mi ale vytoupí pouze obývací prostor a ložnici,zbytek prostoru, kvůli dispozici to nedá..
    BRUNO
    BRUNO --- ---
    EXCITE: co mylíš ? jak to potřebuješ řídit ? to umí ten Heatmiser v pohodě, já mam 3zóny - podlahovka, 1NP (chlazení-topení) a radiátory...
    DED
    DED --- ---
    zdravím,
    řeším reko a tudíž vytápění bytu 45m2, výška 2,8m, jižní orientace, 4 okna do ulice (trojsklo, dřevěná okna), 4.patro ve starém nezatepleném činžáku v holešovicích..
    současné možnosti:
    - el. kotel - asi zavrhnu z důvodu vyšších pořizovacích nákladů (rozvod, kotel...) a stejných měs. nákladů
    - klasické přímotopy - zatím asi favorit, i když mě moc nebaví suchý vzduch
    - sálavé přímotopy (např. http://www.primotopy.eu/salave-primotopy-ecoflex-premier-a92) - má to někdo prosím doma? zajímaly by mě zkušenosti... hodně se o tom píše, ale moc lidí co to má jsem nenašel

díky!
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Řešil tady někdo zónovou regulaci vytápění?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    nevite nekdo jaky je rozdil mezi emisni tridou 3 a 4 ?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    konecne mi to nekdo poradne vysvetlil. dobrej clanek
    nechcete to nekdo dat na nastenku ?

Porovnání hořáků pro automatické kotle - TZB-info
    http://vytapeni.tzb-info.cz/kotle-kamna-krby/11812-porovnani-horaku-pro-automaticke-kotle
    BRUNO
    BRUNO --- ---
    ahoj, tak jsem si domů pořídil Heatmiser, funguje parádně, ovládám tím na dálku přez telefon TČ, podlahovku atd...
    www.ovladani-vytapeni.cz
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    POHODAVOLE: slo by to udelat. staci si vyrobit treba drticku na drevo a muzes tam cpat cely klady a pak ti to bude padat do kotle ;)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SASOS: i kdyz nemusim uhli, tak to mas pekne a pohodlne sefnuty :)

Me by se libilo to samy, ale v provedeni na drevo. Jestli to teda vubec existuje. Letos sice nestiham, ale pristi rok uz bude stopro aku, tak to taky vylepsi komfort vytapeni..
    SASOS
    SASOS --- ---
    Tak jsem v pondělí absolvoval topnou zkoušku na na našem novém Ferrári SASOS: Dakon FB 2. Zatím teda chrochtám blahem. Kotel má fakt vychytanej regulátor, takže to drží nastavenou teplotu na kotli s rozkmitem max +-1°C. Spotřeba se mi zatim taky jeví jako velmi příznivá. Na první roztopení jsem do nej nasypal 8 kyblíků uhlí a jedu na to už 2,5 dne. Bojler je natopenej, barak po 2 dnech topení je taky krasně nahřátej a co mě rozsekalo nejvíc je množství popela. Po 2,5 dnech jsem vynesl popelník velikosti většího pekáče, kterej byl plnej z cca 80%. Okolo kotle je zatím čisto, ale vyhledově pořídím vysavač popela.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DOKKTOR: Už nevím, co to bylo za značku, ale něco podobného to tenkrát bylo. Jestli se tomu říkalo tekutý kov, to si už nepamatuju. Tchán to chtěl nejdriv letovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam