• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: No hlavně jsem na kotli (který měl dosud v gesci tchán) našel nálepku, že příští prohlídka by měla proběhnout v srpnu 2011. A je fakt, že občas sám od sebe vypne. Po zapnutí se z něj pak občas ozývají ukrutné rány, jak se uvolní nějaká bublina přímo v tom kotli.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: jasný to vychytas..
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: No já topím první zimu po napojení podkroví, takže se to musím naučit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: jen pro porovnani, vcera jsem musel po dlouhy dobe zapnout el. a topil jsem na 35 a teplota uvnitr byla 25 :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISTA1: a neni to tak, že čím víc tepla si veme voda, tím mín toho de do komínu, proto je na konci 40-50 a proto to kondenzuje?
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    COWBOY: 65 a 43, radiatory a podlahovka, kondenzační kotel, YTONG 37,5. Ale my topíme na 23-25 st., neb máme batole, co se pořád svléká a popravdě, mám ráda teplo.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PISTA1: Ja mam na užitkové 60°. Jsem ted z toho volaakysi znetěný. :-)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    PISTA1: neni to zbytecne malo ? :-)))

ja tlacim tak kolem 55, regulaci u toho myho rucniho prikladani moc nemam. zpatky mi jede kolem 46.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Mě právě teď leze z kotle 82 a zpátečka má 74. :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    My posilame do topeni 65 stupnu, aby kotel moc nebezel. Cim vic stupnu, tim min dlouho kotel bezi.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: může bejt rada, že má teplo. My meli před rekonstrukcí v mrazech běžně v ložnici 4 stupně po návratu z práce + ze sprchy pěkně přeběhnout venkem bylo taky dobrý. Ale zas od ty doby skoro nemarodime :D
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: No zena si stěžuje, ze je studený radiator. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: tak to je v poradku ne? :-)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: Mam v pokoji od 20,5 do 22. Zděný barák + 7cm polystyrenu. Plastová okna.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: samo ještě záleží na zdivu, oknech, dveřích. My máme 37,5 ytong a el. jsme jeli před zateplenim a přes 40 to nešlo. Plechace máme taky. Jestli ti je kosa, tak nemáš priskrceny hlavice popř. nějakej pekelnej únik nebo malý radiatory, takže je nuny davat vyšší teplotu?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: Topim plechovými radiatory a kotel je nastaveny na 35, tak si říkám, jestli to neni málo.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: spis zalezi do ceho topis nez z ceho. Ja mam podlahovku + radiatory, ktery jsou predimenzovany, takze do nich staci posilat nizsi teplotu a jeste nebylo nikdy potreba, aby jel el. kotel na vic jak 40..
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    COWBOY: takova aby manzelce nebyla zima
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    kolik jr optimální teplota vody v topení? plynový kotel.
    Díky
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EXCITE: no nejvic eko to samo neni, ale dle me neni tak velkej problem to vychytat, aby ti to jelo v klidu. Zacnes na nizky teplote a prestanes, kdyz ti zacnou vypinat radiatory. Pak staci akorat pridavat / ubirat dle venkovni teploty popr. pokavad ti klesne / stoupne teplota v mistnosti, ale chapu, ze ne kazdej se s tim chce delat. Doma mam akorat hlavice + regulaci k podlaze a nepotrebuju ani venkovni cidlo a bezi to dobre..
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ja bych se na nejaky prostorovy termostaty vyprdnul. je to zbytecna komplikace. jak bylo receno, staci hlavice na radiatorech
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam