• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    Máme v domě jaksi zmrvené topení. Což je na dlouhý vyprávění a všechna řešení jsou dost nákladná, ale potřebujeme nějak na zimu "dotopit" ložnici. Ložnice je na konci okruhu a na víc než 14 stupňů ji v tuto chvíli prostě nevytopíme a to ještě nezačalo pořádně mrznout. Navíc je to nejvlhčí místnost v domě (dům z druhé půlky 19. století). Potřebujeme ji tedy nějak přitopit. Ideální by byly akumulačky - ovšem zatím jsem nenašla někoho kdo by byl ochoten je rozmontovat a na místě sestavit (vcelku přestěhovat nejdou - příliš mnoho schodů). Takže něco jiného. Zatím tam přitápíme elektrickým topítkem, ale přijde mi to drahé a neefektivní. Bylo by řešení použít místo toho infra topítko? Chápu, že nám tam bude příjemně, ale nevím co to udělá s místností. Případně napadá vás nějaké jiné řešení? Předem moc děkuji.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    EXCITE: tvuj argument chapu, ale to si muzeme rict za 10 let. ale osobne mam pocit, ze tomu kotli je to jedno.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EXCITE: jde o to jaký máš možnosti výkonu. Mě jede kotel furt, ale někdy jede na 1kw a někdy na víc, takže vypnutej je max kvůli cezu..
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    TANTRAMAN: & POHODAVOLE: co jsem si si tak přečetl, způsob furt zapnutej kotel +hlavice je asi největší průser pro kotel,tím ,že ho neustále zapíná a vypíná.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    COWBOY: A navíc loni na konci zimy umřela tchyně, která bydlela pod námi a byt zůstal prázdný, takže se tam teď jenom temperuje. Což je taky znát.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: No hlavně jsem na kotli (který měl dosud v gesci tchán) našel nálepku, že příští prohlídka by měla proběhnout v srpnu 2011. A je fakt, že občas sám od sebe vypne. Po zapnutí se z něj pak občas ozývají ukrutné rány, jak se uvolní nějaká bublina přímo v tom kotli.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: jasný to vychytas..
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: No já topím první zimu po napojení podkroví, takže se to musím naučit.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: jen pro porovnani, vcera jsem musel po dlouhy dobe zapnout el. a topil jsem na 35 a teplota uvnitr byla 25 :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PISTA1: a neni to tak, že čím víc tepla si veme voda, tím mín toho de do komínu, proto je na konci 40-50 a proto to kondenzuje?
    KARETAKARETA
    KARETAKARETA --- ---
    COWBOY: 65 a 43, radiatory a podlahovka, kondenzační kotel, YTONG 37,5. Ale my topíme na 23-25 st., neb máme batole, co se pořád svléká a popravdě, mám ráda teplo.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PISTA1: Ja mam na užitkové 60°. Jsem ted z toho volaakysi znetěný. :-)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    PISTA1: neni to zbytecne malo ? :-)))

ja tlacim tak kolem 55, regulaci u toho myho rucniho prikladani moc nemam. zpatky mi jede kolem 46.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Mě právě teď leze z kotle 82 a zpátečka má 74. :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    My posilame do topeni 65 stupnu, aby kotel moc nebezel. Cim vic stupnu, tim min dlouho kotel bezi.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: může bejt rada, že má teplo. My meli před rekonstrukcí v mrazech běžně v ložnici 4 stupně po návratu z práce + ze sprchy pěkně přeběhnout venkem bylo taky dobrý. Ale zas od ty doby skoro nemarodime :D
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: No zena si stěžuje, ze je studený radiator. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: tak to je v poradku ne? :-)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: Mam v pokoji od 20,5 do 22. Zděný barák + 7cm polystyrenu. Plastová okna.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: samo ještě záleží na zdivu, oknech, dveřích. My máme 37,5 ytong a el. jsme jeli před zateplenim a přes 40 to nešlo. Plechace máme taky. Jestli ti je kosa, tak nemáš priskrceny hlavice popř. nějakej pekelnej únik nebo malý radiatory, takže je nuny davat vyšší teplotu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam