• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHAN: jen jsem googlil a zkousel si "aktivaci havarijního termostatu /červené tlačítko na termostatu,umístěného na výstupní trubce z výměníku?"
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RUTHAN: dle netu se ti aktivovalo přehřátí a kotel je softwarově blokován. Je potřeba zavolat technika kterej to přes sevisní menu odblokuje.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Cau,
    o vikendu jsem se stehoval do novyho bytu, mam tu elektricky kotel Proterm ray 12 k na vytapeni, pripojenej k topnejm telesum.
    Jelikoz jsem nemel zapojenej net, tak jsem na 3 dny odjel a stahnul pres hlavice topeni na minimum, ted jsem se vratil a kotli je chyba F20.
    Prehrati kotele, volejte autorizovany servis netusite, co se s tim stalo? Vyhorelo neco, nebo je treba neco s tim kramem udelat?

Nejak nechapu, ze to nema nejakou jednoduchou ochranu proti prehrati, kdy by se to vyplo a pak to uzivatel zase nahodil.. Schodit pojistky s kotelem a zase ho nahodit sem zkousel porad ta sama chyba..
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim.
    Předem se omlouvám za menší spam - budu to psát i do dalších klubů a možná i trochu OT.. Ale nemáte někdo zbytky barev na radiátory - nějaké pastelové barvy. Máme v plánu nabarvit každé žebro zvlášť.. Nebo jestli se dá sehnat nějaký "testovací vzorník"?
    Díky
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    AQUALOCO: Dík, ale liberec je krapet mimo.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    PISTA1: nevim odkud jsi, ale pokud bys měl zájem si tenhle návrh za nějakou rozumnou úplatu zkonzultovat, znám člověka, kterej svýmu řemeslu rozumí (liberec)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PISTA1: to jo,to je blbost,ale řekl bych že je to na ukázku, co to jako umí :) Údajně by prej teplotní rozdíly mezi nočním a denním provozem neměli být více než 2 °C.
    Mě se ten systém celkem líbí,ale škoda,že nemaj bezdrátový řešení.

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    EXCITE: tak podle těch obrázků co tam sou bych fakt topit nemoh. Když bych nechal vychladnout barák na patnáct tak když ve 3 začnu topit tak budu mít těch 22°C někde kolem 10 večer :(
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Odložím si sem:
    ETATHERM
    http://www.etatherm.cz/?
    PILOT45T
    PILOT45T --- ---
    REFLEX: něco na styl enocean? http://shop.loxone.com/cscz/enocean-bezdratova-hlavice.html určitě najdeš i levnější řešení
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SWIST: Pokud je to na pár dnů, tak pokud by byl v dosahu nějaký soused kterýmu elektrika půjde, tak by bylo nejlepší se sním domluvit a natáhnout si šťávu od nich ;)
    SWIST
    SWIST --- ---
    PISTA1: aha, díky. Dobré vědět. No, doufejme že jen pár dnů. Sešlo se to dost blbě, koupila takový malý baráček, muselo se tam toho spousta udělat a teď ještě přišli z ČEZu že se musí udělat nové sloupky. Zapojili nás na černo s tím že do týdne přijde elektrikář to udělat, no a zjevně se na to vysral. :X jinak kamna i čerpadlo jsou nové.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    kdyz uz ta samotiz tak jakej prumer medeny trubky pouzit na samotiz?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SWIST: akumulátor(y) napájené přes den FV panely.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SWIST: tak dalo by se to nabastlit. je otazka co mas k dispozici. teoreticky kdybys mel k dispozici starou UPSku tak to muzes zkusit vykuchat nebo poridit menic napeti.
    SWIST
    SWIST --- ---
    OGMIOS: jasně, na záložní zdroje jsem se díval, ale jsou poměrně drahé.. Napadlo mě jestli by se to nedalo na tu přechodnou dobu nabastlit třeba na autobaterku nebo něco takového.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SWIST: jedine bud zalozni zdroj a nebo generator.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim. Asi je to hodně obecná otázka, ale zkusím to. Přítelkyně topí doma kamny s výměníkem a čerpadlem rozhání vodu dál do domu. Problém ale je, že teď bude nějakou dobu bez elektřiny a kamna se jí přehřívání. Navíc je tam nějaká vyfikundace která zamezuje přirozenému proudění vody v oběhu. Je nějaký způsob jak to čerpadlo napájet? Problém je že teď nevím co tam má...
    REFLEX
    REFLEX --- ---
    Mame plynovy kotel a topeni korado, z plynovyho kotle je drat do termostatu

Nevite o nejakej inteligentnim reseni termostatu + hlav na topeni, ze se na hlave topeni nastavi kolik ma byt v mistnosti a podle toho se pak sepne kotel kdyz tam je nizsi teplota a v ostatnich mistnostech se zavre topeni, aby se zbytecne nepretopilo.
    DYNK
    DYNK --- ---
    JADR: U te me akumulacky je ohrivana jenom ta vnejsi nadrz, takze tam je voda vzdycky teplejsi, nez v te vnitrni nadrzi na TUV. V tomhle pripade bys teda spis ohrival vetsi objem vody, nez bys potreboval. K nejakymu velkymu ochlazovani by tam dochazet nemelo. Ja na jare pritapeni elektrinou vypinam uplne, pres leto poustim prebytecny teplo do bazenu a pred zimou zase zapinam tu elektrinu (jsme u reky, je u nas casto mlha a v zime toho tim padem solary moc neohrejou)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam