• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    POHODAVOLE: Jasne :-). Chapu dobre, ze k namontovani na ten system neni nutny mit uz na topny soustave predpripraveny? to pak ale chce znova topenare - anebo to jde i nejak samo domo?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ATTILAH: jde spíš o to, jak daleko se ti to chce táhnout a jak se to dá udělat esteticky :-)
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    POHODAVOLE: Díky za doporučení, hornbach zkusím. Ten záložní zdroj chystáme, generátor, už jsou na to připravený i rozvody. Ještě se chci optat na tu vzdálenost trubek, jestli se da rict nejaky maximum, optimum a podobne? :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ATTILAH: zalezi, jak daleko budes mit trubky od mista, kam chces kamna umistit. Kazdopadne jestli mas prostor, tak proc z toho neudelat hlavni medium a plynem topit, jen kdyz nebudes doma? Urcite je treba myslet i na zalozni zdroj, ktery ti bude napajet cerpadlo, ktery prohani vodu v okruhu, samo pokavad nemas samotiz. Haas Sohn se vyplati koupit v Hornbachu, kde ti daj jeste 10% dolu oproti nejnizsi nabidce + mivaj delsi zaruku. Ja tam koupil kamna do 18k a vykon maj podobnej, tak bych mrkl po jinym modelu mozna jeste..
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    SHILENEC: Měli jsme architekta z Brna-stred, ktery si prizval na tepelny vypocty svyho experta. Ale nebylo to nic komplexniho, neresili sjme zatepleni jako celek, proste jen prijel na obhlidku a pak dodal nejaky papir a jedna schuzka. Nepohorsil, ale taky nemam moc co posuzovat. Kdybys chtel kontakt, muzu poslat.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    taky dotaz - chceme do RD kamna jako zalozni zdroj k plynovemu topeni.
    Vybrali jsme Arktic (tyhle: http://krbova-kamna.heureka.cz/haas-plus-sohn-arktic/).
    Nabizi je i s vymenikem, ca o 7 tis draz, odnimatelnym.

Otazke je, zda my smysl pro pripad, ze plynove topeni nepujde, kupovat i vymenik? Jaky moc je slozity/smysluplny napojit v takovym pripade vymenik na topny okruh? Diky moc predem.
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    dotaz (brno/brno-venkov):

neznate nekdo sikovneho stavare/projektanta s praxi v oblasti zateplovani domu? nebo jit pres architekta? potrebuju poradit/navrhnout, jak teplotne upravit cely dum (zatepleni vnejsi/vnitrni, vymena kotle, vymena/zmena oken, atd.) a trochu zmensit ztraty.

Diky.

p.s. reference ne google :)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    EXCITE: tak ono jestli dal účtenku, je plátce dph, daní prijem a když odectes benal a amortizaci, tak mu asi zas takový peklo nezůstane..
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    RUTHAN: ta cena masakr...no spíše krádež za bílého dne...pro srovnání...já dal asi 2500 za přetěsnění celýho plynovýho Dakonu +výměnu teploměru
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHAN: njn tak priste vic googlit :)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    POHODAVOLE: Mas pravdu.

Jinak byl tu opravar, fajn chlap, dostal sem super vyklad, jen 1500 za odsroubovani 2 sroubu a stiknuti tlacitka, super kseft, snad to zaplatim z pojistky..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHAN: to červený tlačítko bude někde uvnitř. Každopádně ja mam 9kw a systém je stejnej, že to schazuju pojistkama. Ja si steluju teplotu vody, na kterou topí, takze nepretopim nikdy snad :-)
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    POHODAVOLE: Cerveny tlacitko tam nejak nevidim.. Uz je objednanej technik, jsem zvedavej kolik si za to odblokovani rekne.
    Kazdopadne priste to mam pry dle majitele bytu vypinat tak, ze schodim pojistky.. takze tam kde je potreba, aby to bylo chytry, tak to nema ani vypinac..
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: vlakno je o Rejnoku a typek se pta nize na Ray, tak neni to ten stejny? Samo jsem to nestudoval cely. Jinak nemuze se prehrivat i kvuli tomu, ze neni odvzdusneny? Ja kdyz prvne topil v kamnech bez odvzdusneni, tak teplota lezla dost rychle, az jsem z toho mel strach :)

Protherm rejnok 15kw - Diskuze TZB-info
    http://forum.tzb-info.cz/108312-protherm-rejnok-15kw
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    RUTHAN: jen jsem googlil a zkousel si "aktivaci havarijního termostatu /červené tlačítko na termostatu,umístěného na výstupní trubce z výměníku?"
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RUTHAN: dle netu se ti aktivovalo přehřátí a kotel je softwarově blokován. Je potřeba zavolat technika kterej to přes sevisní menu odblokuje.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Cau,
    o vikendu jsem se stehoval do novyho bytu, mam tu elektricky kotel Proterm ray 12 k na vytapeni, pripojenej k topnejm telesum.
    Jelikoz jsem nemel zapojenej net, tak jsem na 3 dny odjel a stahnul pres hlavice topeni na minimum, ted jsem se vratil a kotli je chyba F20.
    Prehrati kotele, volejte autorizovany servis netusite, co se s tim stalo? Vyhorelo neco, nebo je treba neco s tim kramem udelat?

Nejak nechapu, ze to nema nejakou jednoduchou ochranu proti prehrati, kdy by se to vyplo a pak to uzivatel zase nahodil.. Schodit pojistky s kotelem a zase ho nahodit sem zkousel porad ta sama chyba..
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim.
    Předem se omlouvám za menší spam - budu to psát i do dalších klubů a možná i trochu OT.. Ale nemáte někdo zbytky barev na radiátory - nějaké pastelové barvy. Máme v plánu nabarvit každé žebro zvlášť.. Nebo jestli se dá sehnat nějaký "testovací vzorník"?
    Díky
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    AQUALOCO: Dík, ale liberec je krapet mimo.
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    PISTA1: nevim odkud jsi, ale pokud bys měl zájem si tenhle návrh za nějakou rozumnou úplatu zkonzultovat, znám člověka, kterej svýmu řemeslu rozumí (liberec)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam