• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: Je to tak jak popisuješ. Velkej komín kterym prolezeš, ale uvnitř je volně vložka s vnitřním průměrem 150, jak by komín měl bejt nahoře utěsněn netuším dole utěsněnej je. Větší problém vidím v tom kolmim napojení od kamen.
    Keramzit podle mě nepomůže protože tam je stejně izolace okolo. Problém je spíše ta vnitřní nerez jako taková.

Nechápu jak bych mohl dehtovat když budu komín dusit pro velký tah? To mi nedává smysl. Dusím tah pro to aby bylo hoření tak akorát. Ale já na kamnech mohu s klapkou dělat co chci, ale výsledek žádnej. Nevím kde by jinde měla být chyba kamna jsou v pořádku Jsou to starý východoněmecký Magnusky ve výborném stavu...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: To je nějaký divný, rotože jestli je vložka udělaná dobře tak by neměl bejt s tímhle problém. Ten většinou bejvá v tom, že má komín po vyvložkování oproti starýmu komínu daleko větší tah, takže musíš kotel hodně dusit a dehtuješ.
    I když to co popisuješ ty spíš vypadá, že máš vložku volně ve velkým komínu, kterej není nahoře a dole utěsněnej takže nahřátím vložky vznikne tah i okolo ní a nasává se odspodu studenej vzduch kterej vložku ochlazuje a ta se rosí a dehtuje. Na to pomáhá obsypat vložku keramzitem
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: Bohužel jsem to neobjednával já. Navíc nevím co by se na tom dalo reklamovat, provedeno je to pravděpodobně dobře, jen se to pro tento účel nehodí :-(
    O komínech vím prd :-( Svoje stavby realizuju tak aby nebyl potřeba :-D
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: To co popisujes je na reklamaci toho vyvlozkovani.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUSICEK: Mokrym dřevem to bejt vůbec nemusí. Dali jsme si vyvložkovat komín na chalupě nerezovou vložkou a od té doby máme z kondenzátem taky problém.

Podle mě je nerez velmi dobře tepelně vodivá a díky tomu na stěnách snadno kondenzuje vlhkost pokud se netopí trvale a navíc je třeba inverze. Od té doby ten komín prostě velmi snadno ztratí tah i uprostřed hoření.
    Podle mě díky úzké vložce vznikají v místě napojení na svislý komín velké tlakové ztráty, které zapřičiňující nedokonalý tah.

Od té doby nevznikají saze ale dehet :-(
    ZORB
    ZORB --- ---
    KOUSICEK: A tece to stale, nebo jen pri zatapeni?
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    Dekuji ti, Mrdaci Beden. Zatapel jsem briketami, takze si nemyslim, ze by problem zmizel s vysusenim dreva.

Dokazal bys mi prosim odpovedet alespon na jednu z nize uvedenych otazek?
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    KOUSICEK: normalne se netopi mokrym drevem
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    ahoj, mam problem.

mam vyvlozkovany komin nerezem. sam jsem si nakoupil nejake trubky, koleno, a pripojil stara kamna na drevo. nijak jsem to netesnil. nikde to necudi, ale z pod ruzice mi vyteka zapachajici kondenzat. kamna jsou jen zalozni a budou vyuzivany jen narazove.

mam zhruba predstavu, ze to zase cele rozeberu, nejak utesnim a slozim dohromady. Mam dve otazky:

1. cim to utesnit, aby kondenzat netekl skvirou mezi trubkama.

2. kdyz se mi to podari utesnit, predpokladam, ze kondenzat potece do kamen. zapacha to pri topeni do mistnosti? a ven? je to bezpecne? jak se to resi normalne?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: mas ji to vysvetlit politicky. Ze aspon nebude sama na uklizeni, vareni, prani, zehleni, prebalovani...no proste vsechny ty zensky prace ;)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    CUKI: vzhledem k tomu, že pobýváme na "větrné hůrce" budu rád, že dům zůstane tam kde je :))
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: Bohužel nee, druhou ženskou by přítelkyně v domácnosti asi nerozdejchala :-D

AQUALOCO: hmm ty jsou na prd, to ani nemůže fungovat "chaloupko ke mě čelem..." furt bude stát jak přibetonovaná... :-(
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    CUKI: nene, nožičky jsou železobetonový! :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: a jezibabu mas? :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    AQUALOCO: Tahle: http://vignette4.wikia.nocookie.net/...e/images/e/ef/Chaloupka.jpg/revision/latest?cb=20090101013226 ? :-D

jj taky do ní doufám brzo půjdu, zatím řeším pozemek
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    AQUALOCO: pro zmenu drevostavba na nozickach;)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    CUKI: tohle me celkem taky zklamalo, teplo citim jen v zime za mrazu, kdyz to pred ranem nekdy v noci trochu vic zatopi, pres den si v podstate topime sami sebou, kdyz ne slunkem..
    OGMIOS: topi se treba vodou o teplote 27-28°C, takze teplota podlah je pak jeste niz
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: v pekle maj ale ještě starej systém se žhavejma uhlíkama, na to neseženeš podlahovou krytinu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: tak 30k jeste neni tak moc. To jsem se bavil s panelakovejma a rikali ze za teplo s teplou vodou vyplaznou klidne jeste vic. A kdyz zkusili setrit tak jim dali koeficient a byli na tom jeste hur.
    Ja bydlel ted posledni roky ve starym baraku (2kk, +-60m2)nezateplenym, stary okna a dvere kudy fouka skrz a za topnou sezonu od zari do kvetna se dobrejch 30 metru drivi spalilo. Nicmene je u nas levny drevo tak jsem tam byl za 10-12k i s teplou vodou.
    Ted jsem v holandsku vynajatej barak, relativne novostavba z 2008, mel by splnovat uz nejaky normy, ale normalne tu fouka skrz. Ucet za topeni plynem asi bude moc peknej.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CUKI: Tak nejak si ve stredoveku predstavovali peklo. Zhava podlaha...
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: Otevřenejma dveřma :-)
    ZATAMOKO:
    MAKROUSEK: Tak byl jsem se podívat v v "papírově" NEDu novostavba asi 2 roky stará a po zatopení se musela vyměnit plovoučka, jak to pracovalo. 2 roky se hádali čí je to vina jestli výrobce a nebo chyba firmy co to stavěla. No když jsem to měřil (bylo cca 10°C pod nulou) tak teplota podlahy měla asi 42°C!!! Za topení daly asi 30k Kč za minulý rok (122m2), jen jsem zíral...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam