• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: To je nějaký divný, rotože jestli je vložka udělaná dobře tak by neměl bejt s tímhle problém. Ten většinou bejvá v tom, že má komín po vyvložkování oproti starýmu komínu daleko větší tah, takže musíš kotel hodně dusit a dehtuješ.
    I když to co popisuješ ty spíš vypadá, že máš vložku volně ve velkým komínu, kterej není nahoře a dole utěsněnej takže nahřátím vložky vznikne tah i okolo ní a nasává se odspodu studenej vzduch kterej vložku ochlazuje a ta se rosí a dehtuje. Na to pomáhá obsypat vložku keramzitem
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: To co popisujes je na reklamaci toho vyvlozkovani.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOUSICEK: Mokrym dřevem to bejt vůbec nemusí. Dali jsme si vyvložkovat komín na chalupě nerezovou vložkou a od té doby máme z kondenzátem taky problém.

Podle mě je nerez velmi dobře tepelně vodivá a díky tomu na stěnách snadno kondenzuje vlhkost pokud se netopí trvale a navíc je třeba inverze. Od té doby ten komín prostě velmi snadno ztratí tah i uprostřed hoření.
    Podle mě díky úzké vložce vznikají v místě napojení na svislý komín velké tlakové ztráty, které zapřičiňující nedokonalý tah.

Od té doby nevznikají saze ale dehet :-(
    ZORB
    ZORB --- ---
    KOUSICEK: A tece to stale, nebo jen pri zatapeni?
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    Dekuji ti, Mrdaci Beden. Zatapel jsem briketami, takze si nemyslim, ze by problem zmizel s vysusenim dreva.

Dokazal bys mi prosim odpovedet alespon na jednu z nize uvedenych otazek?
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    KOUSICEK: normalne se netopi mokrym drevem
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    ahoj, mam problem.

mam vyvlozkovany komin nerezem. sam jsem si nakoupil nejake trubky, koleno, a pripojil stara kamna na drevo. nijak jsem to netesnil. nikde to necudi, ale z pod ruzice mi vyteka zapachajici kondenzat. kamna jsou jen zalozni a budou vyuzivany jen narazove.

mam zhruba predstavu, ze to zase cele rozeberu, nejak utesnim a slozim dohromady. Mam dve otazky:

1. cim to utesnit, aby kondenzat netekl skvirou mezi trubkama.

2. kdyz se mi to podari utesnit, predpokladam, ze kondenzat potece do kamen. zapacha to pri topeni do mistnosti? a ven? je to bezpecne? jak se to resi normalne?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: mas ji to vysvetlit politicky. Ze aspon nebude sama na uklizeni, vareni, prani, zehleni, prebalovani...no proste vsechny ty zensky prace ;)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    CUKI: vzhledem k tomu, že pobýváme na "větrné hůrce" budu rád, že dům zůstane tam kde je :))
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: Bohužel nee, druhou ženskou by přítelkyně v domácnosti asi nerozdejchala :-D

AQUALOCO: hmm ty jsou na prd, to ani nemůže fungovat "chaloupko ke mě čelem..." furt bude stát jak přibetonovaná... :-(
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    CUKI: nene, nožičky jsou železobetonový! :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: a jezibabu mas? :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    AQUALOCO: Tahle: http://vignette4.wikia.nocookie.net/...e/images/e/ef/Chaloupka.jpg/revision/latest?cb=20090101013226 ? :-D

jj taky do ní doufám brzo půjdu, zatím řeším pozemek
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    AQUALOCO: pro zmenu drevostavba na nozickach;)
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    CUKI: tohle me celkem taky zklamalo, teplo citim jen v zime za mrazu, kdyz to pred ranem nekdy v noci trochu vic zatopi, pres den si v podstate topime sami sebou, kdyz ne slunkem..
    OGMIOS: topi se treba vodou o teplote 27-28°C, takze teplota podlah je pak jeste niz
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAKROUSEK: v pekle maj ale ještě starej systém se žhavejma uhlíkama, na to neseženeš podlahovou krytinu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: tak 30k jeste neni tak moc. To jsem se bavil s panelakovejma a rikali ze za teplo s teplou vodou vyplaznou klidne jeste vic. A kdyz zkusili setrit tak jim dali koeficient a byli na tom jeste hur.
    Ja bydlel ted posledni roky ve starym baraku (2kk, +-60m2)nezateplenym, stary okna a dvere kudy fouka skrz a za topnou sezonu od zari do kvetna se dobrejch 30 metru drivi spalilo. Nicmene je u nas levny drevo tak jsem tam byl za 10-12k i s teplou vodou.
    Ted jsem v holandsku vynajatej barak, relativne novostavba z 2008, mel by splnovat uz nejaky normy, ale normalne tu fouka skrz. Ucet za topeni plynem asi bude moc peknej.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CUKI: Tak nejak si ve stredoveku predstavovali peklo. Zhava podlaha...
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: Otevřenejma dveřma :-)
    ZATAMOKO:
    MAKROUSEK: Tak byl jsem se podívat v v "papírově" NEDu novostavba asi 2 roky stará a po zatopení se musela vyměnit plovoučka, jak to pracovalo. 2 roky se hádali čí je to vina jestli výrobce a nebo chyba firmy co to stavěla. No když jsem to měřil (bylo cca 10°C pod nulou) tak teplota podlahy měla asi 42°C!!! Za topení daly asi 30k Kč za minulý rok (122m2), jen jsem zíral...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MAKROUSEK: to bude ten problém. To jsem si taky zažil, kdy ta podlaha byla až nepříjemně teplá, dlouhodobě bych to nedal.
    Ale jak to popisuje CUKI, tak se to jeví v jiným světle.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    ZATAMOKO: Spravna otazka. Nevim. Tak, aby tim vytopil barak.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MAKROUSEK: jakou má teplotu podlahy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam