• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: ja mam teda info, ze vetsina materialu se v cr proda s nulou nebo s minimalni marzi. Ceny jsou rizeny vyrobci, takze stavebniny davaji vetsinou za nulu a dostavaj pak rabaty za mnozstvi..
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: Já netvrdím vůbec že by měli všechno špatný. Ale do Polska a z Polska se dostává spousta výrobků pochybné kvality, protože v Polsku je dost problematická kontrola a sankce za takové výrobky.

Když je něco mnohem levnější než konkurence, tak je vždy třeba zjistit z jakého důvodu to tak je. Někdy je to starší model, který použití třeba nevadí, někdy je to velikostí trhu a cenou práce, ale v Polsku je to dost častou právě tou kvalitou a nebo často měkčími normami.

Vždy je potřeba zjistit proč to tak je, to neplatí jen u Polska, to platí obecně.

Ale osobně si myslím, že ta dvojnásobná cena zde je způsobená neuměním nakupovat stavební materiál.
    V Polsku i jinde s tím nedělají takové štráchy, u nás je nakupování stavebního materiálu často podobné nakupování velblouda na blízkém východě....
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: ja premejslim vymenit komin v dilne a dat tam kotel. Tomu cihlovymu co tam je na to neverim. Tak uvidime, ty ceny jsou dost rozdilny.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    POHODAVOLE: vychazim z cen pro normalni lidi. A nekde i z cen pro remeslniky. Jak u ceho. Ted me zajima komin. 6 m keramickej. Chtel bych se dostat k ty cene 800-900 zlotych i v cechach a zatim jsem nenasel nic levnejsiho nez dvojnasobek. Nevite jestli tu je nakej levnej eshop na kominy?
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: Tak nahoď ty ceny konkrétně. Jinak jsem zapomněl, nerad jsem koupil pletivo na volieru z polska. Kvalita zinkování a svařování je šílená.
    Cihly se rozpadávají i ty české, ale když jsou hned vedle sebe a poznáš je po půl roce na 50m, tak je to divný že? A přitom jsou teoreticky ze stejný fabriky. Bitumenová krytina je sice pěkná, ale po těch deseti letech poznáš rozdíl. Ty špatné (asi nejen polské) tak nějak "nabobtnávají" neumím to moc popsat, ale koukny po střechách a pochopíš o čem mluvím.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OGMIOS: btw nevychazis z katalogovejch cen v cr vid?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    Tak ja treba nakoupil rozvadece a al-pex trubky v polsku za min jak polovicni cenu a jsem spokojenej zatim po 3 letech provozu se jeste nic neukazalo. Medeny trubky maj slabsi stenu tak jsem kupoval radsi nase. Cement je stejne drahej. Cesky cihly se rozpadaj taky kdyz zmoknou a zmrznou. Dale jsem kupoval asfaltovou stresni krytinu a bobrovky za skoro polovic, ale to ti povim za 10-20 let. Lesnicky pletivo jsem si blbosti nabehl a koupil slabej drat tak uvidim jak dlouho vydrzi. PC dutinkovy desky za polovicni cenu taky nevidim zadnej rozdil. Plovouci podlaha za polovicni cenu taky dobry po 3 letech. I blbej rejc za polovicni cenu drzi stejne jako ten v cechach koupenej.
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: Tak nahoď nějakej příklad. Cihly od stejné značky s Polska na dostavění domu se po prvnim mraze drasticky rozpadaly, pak cement po kterym se mi ta část, kde jsem ho z nouze použil začala drolit. Měděné trubky co vydrželi asi 5 let, ...

Neříkám že se nedá v polsku sehnat něco použitelného. Problém je že jim jsou normy pro srandu králíkům. Všechno se tam dá obejít. Ta cena není jen tak nižší. Ale pokud je to o půlku, předpokládám, že někdo neumí nakupovat... Pokud ti nevadí větší uhlíková stopa delší dopravou. Můžeš nakupovat v v Německu nebo Rakousku.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    CUKI: s tim nesouhlasim. mam pl automatickej kotel za skvelou cenu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: ja uz toho mam dost z polska na to abych vedel ze to neni uplne tak pravda. Maj i uplne normalni veci za rozumnejsi cenu nez u nas. A pak maj taky hodne hodne levny veci kde je dana cena treba mnozstvim pouziteho materialu. Rozhodne ale maj spoustu stejnych veci za polovicni ceny. Chce to zkouknout.
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: Z Polska stavební matroš nebrat! Je to něco jako výrobky od Vietnamců jen ve stavebním sortimentu. Normy těmto výrobkům nic neříkají. Je to obrovskej risk že koupíš něco použitelného...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    Nevite jestli sem nekdo vozi keramicky kominy z polska? Ja hledam neco levnyho ale zatim jsem nasel vsechno minimalne 2x drazsi. V polsku stoji 6 metrova sestava prumer 200 kolem 6 tisic. U nas minimalne 13. Kdysi jsem videl stranku s levnyma kominama, ale zaboha to ted nemuzu najit.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MATHY: Dostavat by se do mistnosti nic nemelo.
    Kazdopadne nova kamna se chvilku "vypejkaj" - proste ze zacatku trochu smrdi kdyz se rozehrejou. A je mozne ze prave pri vysokem zaru se tento proces jeste deje.
    MATHY
    MATHY --- ---
    Ahoj, mel bych dotaz.. kdyz se v takovychto kamnech bude spalovat neco co se tam spalovat nema (drevotriska) muze se dostavat do mistnosti, napr. tim, ze to ma vetsi zar (popraskaly samotky) nebo pri rozhorivani/dohasinani nejaky skodlivy latky? Kamos si je poridil do dilny a topi tam nalamanejma deskama z drevotrisky, coz je demence, se kterou zatim marne bojuji. Prijde mi ze jsem odtamtud odchazel polootravenej..
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    PISTA1: dik vodzkusim
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUKI: no odeslo toho vic. Pojistovaky taky byly. Ja u sebe nechal mesic a pul kamarada na baraku. Zapomnel jsem ale rict ze kdyby vypli elektriku tak at netopi bo nemam zalozni zdroj. No a von topil asi festovne, para treba strelila do rozdelovace a uskvarila a urvala jednu alpex trubku. Znicila ventil u jednoho radiatoru a pravdepodobne praskla chladici smycka v krbovy vlozce. Prasklo obezdeni krbovy vlozky a no, pomalu zjistuju co dal. Provizorne zprovozneny a drzi :))
    CUKI
    CUKI --- ---
    OGMIOS: To buď rád že ty odešli jenom takovéto prvky, kdyby tam nebyli tak to mohlo dopadnout mnohem hůř. Vždy je potřeba tam mít nějaké pojistné tlakové ventily, které ti ochrání zbytek
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    Hmm ja to rozebral a vypada to ze mi chcije voda kolem pistku co je uvnitr takze to je zabity. A kdyz uz jsme u toho jak to je s odvzdusnovacima ventilama, pres ty mi taky chcije voda tam se da s tim neco delat nebo taky na vyhoz? Odstranuju nasledky co mi kamarad pretopil hodne soustavu. Udelalo se tam moc pary a vodstrelilo to vsechno mozny...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    OGMIOS: co jsem čet na netu, tak to po různejch pokusech o opravu dopadlo stejně výměnou za novej.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    Kdyz mi skrz ventil chladici smycky zacla chcat voda. Da se nejak rozebrat, vymenit tesneni a nebo to je na vyhoz? Ja nevim jestli za to mam vzit vetsi silou ci jak...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam