• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: Pokud je to standart alpha, tak to umi obdelnik..
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SASOS: to cerpadlo je stejne horky jako krava, dyt ma 70°. mam standartni grundfos.
    ZORB
    ZORB --- ---
    SASOS: Jsou čerpadla, co se rovnou prodávají s tím, že jsou vhodný pro obdélník.
    SASOS
    SASOS --- ---
    TANTRAMAN: hele jen se zeptám, tím měničem ženeš i čerpadlo? Jen že je tam v poznámce, že z toho leze obdelníkový průběh napětí, což některým čerpadlům nechutná a brutálně se pak hřejou. Ve výsledku je to pak kdo z koho, jestli čerpadlo nebo měnič.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Ono chce pokud už má člověk zálohu, tak jí chce jednou začas zkontrolovat, protože když na to léta prdí pak se většínou akorát diví že to zdechlo a nejde. śvára takhle naložil krb, odjel do práce a když se vrátil tak na chodbě pěknej bordel jak mu šla voda z přetlakáče. Vypad proud a baterka na kterou se 2 roky nepodíval byla KO.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    tenhle, ted jsem ho nasel

12V/230V/600W HQ měnič napětí DC/AC HQ-INV600W/12F | MULAČ.CZ autobaterie
    http://www.mulac.cz/12v-na-230v-dc-ac/12v-230v-600w-hq-menic-napeti-dc-ac-hq-inv600w-12f.htm
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: tenhle, ale starsi verzi jen s jednou zasuvkou a jen 600W

Měnič napětí s UPS 12V na 230V 1000W HQ-INV1KC/12F | MULAČ.CZ autobaterie
    http://www.mulac.cz/...funkci-ups-s-nabijecem/menic-napeti-s-ups-12v-na-230v-1000w-hq-inv1kc-12f.htm
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: A prosim Te, co tam mas za menis, sbiram zkusenosti.. Pojistka to je klasika, ve stresu na ni clovek kolikrat zapomene.
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: ona mi v tom totiz prdla pojistka a ja si toho nevsimnul. kotel nebyl pripojen. a pak jak jsem se snazil dobit baterii generatorem, tak to asi nestacilo nebo neco a kotel po pripojeni hned zdechnul.
    no a ted mam kotel pres menic, zadny alarm nesviti, baterie zrejme plne nabita. vcera jsem menic odpojil ze zasuvky, kotel ani nemrk.
    takze je nejspis vse v poradku.

blby je, ze se na to musi prjit, az kdyz se vsechno posere.
    ZORB
    ZORB --- ---
    A jedna mala technicka, ma nekdo zmerenou realnou spotrebu automatickyho kotle vc. cerpadla?
    ZORB
    ZORB --- ---
    OGMIOS: U nekterych modelu to jde, ale autobaterka nesnese hluboky vybijeni. Radeji sahni po tzv. deep cykle https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_cycle_battery. Taky to ted resim, uvazuju o testovacim 250 W solarnim panelu a nejaky vetsi baterce.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    OGMIOS: urcite nepouzivat autobaterii. Pry na to neni vhodna. Chce to menit jen za baterie, ktere tam patri. Jinak me ta UPS znicila dve autobaterie a normalne jsem si akorat vytahl kabely ven a bylo to :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    Jo kdyz uz jste v tech zaloznich zdrojich, tak kdyz bych v pocitacovy upsce chtel vymenit baterku za neco jako je treba autobaterie tak jak mam na to jit?
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: co to mas za menic, at se kdyztak pripadne vyvarujeme.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TANTRAMAN: ja ted pouzivam novou UPS, tak jsem zvedavy, jak dlouho pojede :)
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    jsem bez proudu. a kdyz ma konecne zafungovat menic s autobaterii, tak zjistim, ze se neco z toho odebralo do kremikoveho nebe.
    kurvitko se samozrejme zaplo po zaruce. me prijde, ze snad vsechno delaji tak, aby to vydrzelo lehce pres dva roky.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: ano, pokavad si nereknes, ale věř mi, že většina právě jde za tu "nulu".
    CUKI
    CUKI --- ---
    POHODAVOLE: Tak to nevím o jakých materiálech mluvíš, protože takové jsem na stavbě asi nepoužil. Právě ta malá marže by u stavebnin měla být běžná. Když prodáváš za desítky tisíc Kč, tak i procento může být luxusní marže. Jenže oni tu marži pokud si neřekneš maj klidně i 40-60%.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    CUKI: ja mam teda info, ze vetsina materialu se v cr proda s nulou nebo s minimalni marzi. Ceny jsou rizeny vyrobci, takze stavebniny davaji vetsinou za nulu a dostavaj pak rabaty za mnozstvi..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam