• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    kamna sem provozoval s nezapojenim vymenikem. popravde musel sem je dusit, nebot vytapeli jen malou plochu. jedna se o dane kamna http://www.kamna-heater.cz/cenik.htm
    vymenik ma 8kw sem se spletl ma 8 a ne 12....
    zapremislim a proctu si neco o tech kombinovanejch boilerech ale taky to nevypada spatne.....
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DOKKTOR: Řekl bych, že chtěl psát o teplovodních kamnech, jenom se přepsal.
    ZORB
    ZORB --- ---
    DRUDRIGER2: Ahoj, ty kamna si provozoval s nezapojenym vymenikem? Na samotiz bych osobne zapomel, pokud tam nemas rozvody, tak to znamena vetsi prumer trubek a hlavne nekoho kdo to umi navrhnout a provest.. Ja mam obehovy cerpadlo, co jede v rezimu 3-22 Watt podle tlaku (jak se oteviraji a zaviraji vent. na topeni) na to i zaloha je pomerne sranda. Akumulacka je fajn, ale to uz se musi nejak ridit.. Pro tebe bude spis vhodnejsi kombinovanej bojler...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DRUDRIGER2: eště teda moc nechápu, píšeš, že máš teplovzdušné kamna - ty kamna mají i vodní výměník?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    dik za typ s tou akumulacnou nadobou. kdyz je s vyjmenikem tak se daji zapoit jak radiatory tak i tepla uzitkova voda napriklad sprcha...? chapu li to spravne.
    Zadne na novo delat nebudu, bydlim v starem dome a obcas trochu zvednu jeho uroven. naposledy to byla nova strecha a okna. tedka je na rade topeni.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DRUDRIGER2: ono jde taky o to, jak budes mit vyresene pripadne pretopeni okruhu. My mame 7,5 kw do vymeniku a krmim z toho cca 40 m podlahovky + 5 - 6 radiatoru s term. hlavicemi. Nemam zadnou ochranu proti pretopeni, takze musim mit vzdy minimalne jeden radiator na max a mam doma furt horko. Jestli si to budes zarizovat nove, tak urcite doporucuji aku nadrz. Zalozni zdroj samo vydrzi dlouho dle jeho kapacity, takze je to na tobe..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DOKKTOR: v přízemním baráku znamená, že všechno je v rámci jednoho patra - i kotel i radiátory.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DRUDRIGER2: už jsem to tu nekde psal, kamarád má v přízemním baráku topení udělané samotíží na plynovém kotli tak, že trubky od kotle vede pod stropem (ty mají ale bajvoko tak 2 couly) a zpátky mu to de defacto po zemi - a jede to. jinak pokud máš v kamnech velký výměník, kerý moc ochlazuje spaliny, tak se to logicky bude dehtovat.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    no zatim sem odkazane na topenare, zatim se tu objevil jeden a rikal ze "to utahne" ty 4 radiatory.
    predpokladam ze nebudu topit na 100% ale jen na 80% takze tam realne budete ta 9-10 kw. Je to v starem sudetskem baraku. Sem si myslel ze 4 radiatory sou na to tak akorat.... mistnosti sou docela male nejvetsi je asi chodba, ale jinak maji tak 20m2 ti mistnosti.
    Jaky vykon by byl idealni?
    Slisel sem ze kamna z vymenikem se hodne dechtuji.. mate nejake zkusenosti.?
    jak je to se zaloznima zdrijma, bydlime fakt na horach na samote a nechce se mi to delat na zalozak vypadky sou docela caste. jak dlouho vydrzi zalozni zdroj. Da se k zaloznimu zdroji pripojit mala vetrna elektrarna , ktera by to dobijela.?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DRUDRIGER2: není výhodnější pořídit záložní zdroj? Btw ty 4 radiatory jsou nějaký obrovský, že je budeš krmit 12kw nebo máš velký ztráty?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    zdravim, planuji zapojit na teplovzdusne kamna konecne radiatory. kamna maji vymenik 12kw. v prizemi kde sou i kamna potrebuji zapojit 4 radiatory. Rad bych ale ale aby kamna meli samospad, aby vpripade vypnuti proudu dokazili ject na samotiz. Napadlo mi ze bych jeden radiotar dal na pudu do jedne zateplene mistnosti.
    Myslite ze by to stacilo na to aby se rozbehla samotiz.? dekji za odpoved
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    VIDOCQ: Nebo tu baterku s měničem můžeš dát kamkoliv v baráku a k čerpadlu jen dotáhneš kabel.
    SWIST
    SWIST --- ---
    VIDOCQ: V pohodě.. lepší se zeptat než něco posrat.. :)
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    SWIST:
    TANTRAMAN:

máte recht, asi hledám problém tam kde žádný není. Soráč za hloupou otázku
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    az prijde revize na krb tak to das pryc.
    SWIST
    SWIST --- ---
    VIDOCQ: jasně, tak to nemusí být nalepené přímo u krbu.. Delší kabely a zakrýt lištou..
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    SWIST: no to mě taky napadlo. Ale pak jsem si říkal aby neměl někdo kecy až přijde na revizi krbu. Kvůli nějakým normám. Okolo krby by neměl být hořlavý materiál.
    SWIST
    SWIST --- ---
    VIDOCQ: Moc nevím v čem je problém.. Autobaterie je malá, stačí jakákoliv skříňka a v zadu vyvrtat/vyříznout otvory pro kabely..
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    čau, mám v obýváku autobaterii jako záložní zdroj k oběhovému čerpadlu od krbovek. Bohužel původní majitel tady neudělal žádnou technickou místnost nebo něco podobného kam by se to dalo schovat. Tušíte čím by se to dalo nějak kamuflovat? Já nějak nejsem schopen nic vygooglit. Představoval bych asi nějakou skříňku.
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: Pokud je to standart alpha, tak to umi obdelnik..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam