• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    ZORB
    ZORB --- ---
    MRDAC_BEDEN: Jak dlouho a cim ten 180 l bojler nahrejvas a na jakou teplotu... Aktualne vybiram kombinovanej bojler a resim jestli 200 l nebo 250 l. Vzhledem k tomu ze nas je pet trochu vaham. Co clovek to nazor...
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    DRUDRIGER2: me se smali, kdyz jsem si na mensi byt nez mas ty porizoval 180l bojler, ze to je prej jak pro hotel... a ted jsem rad
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    DRUDRIGER2: cim vetsi kombinovany bojler ci akumulacni nadrz, tim lip - obvzlaste v meziobdobi, kdy uz netopis kazdy den - kdyz topis, natopis vsechny akumulacni nadobi a dalsi 2 dny nebo tyden (dle zatepleni a spotreby) nemusis bubec topit (spotrebovavat elektrinu na ohrev TUV)
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    ted v koueplne mam lazensky kamna.... lazenak....
    ty vykony podle te jednodussi kalkulacky by mneli bejt neco mezi 6 a 8 kw. ta slozitejsi kalkulacka to neni na mne, ja nejsem topenar a topenara si budu volat. jeden co tu byl to spocetl na 5.4 kw ze potrebuji ve vymeniku.
    ziju skromne a chci to mit skromne, to neznamena levne ale nepotrebuji zadne vystrelky doby. radiotary, vse v medi, dobre kvalitne cerpadlo a nahradni zdroj. Ten kombinovany biler by se siknul. ten lazenak ma ten problem ze zatim kourovod jde pres zed v obyc roure az ven, nevypada to hezky je jen otakza casu kdy to zrezne. Je v planu postavit novy komin a napojit tam ten lazenak ale to je az za par let, ted chci dodelat stavajici mistnosti ve kterych se bydli...
    jak na to koukam tak ci tak tak ten vymenik 8kw to utahne a to je pro mne dulezite.
    z cenou pocitam kolem 50Tisic plus ten kombonovany boiler podle vypoctu by mnel stacit 120L
    ZORB
    ZORB --- ---
    DRUDRIGER2: Jake vykony Ti vychazi na ty radiatory? Jak ted ohrejvas vodu?
    CUKI
    CUKI --- ---
    DRUDRIGER2: Takovou kalkulačku můžeš zahodit, je potřeba spočítat tepelné ztráty jednotlivých místností, ne věštit z koule. Když už to musíš zjednodušit tak použij alespoň tohle: http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a-vypocty/107-vypocet-tepelne-ztraty-objektu-dle-csn-06-0210
    ROBERT_MOST
    ROBERT_MOST --- ---
    Můžete mi prosím dát nějakej odkaz, kde bych se vzdělal ohledně plynových kotlů a zjistil tak jaký je nejvhodnější pro můj dům? Případně i o ostatních druzích vytápění. Proč ne. Jo googlovat umim, ale je to plný svinstva, tak se radši ptám tady.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    mala kuchyn 12m2 chodba 15m2 hostacek 10.5m2 a koupelna 10m2 tot vse stropy sou prumerne 2.5m vysoko
    . dohromady to je neco kolem 120m3 vse v starem baraku.
    pri pouziti teto kalkulacky
    Radiátory Laurens – Kalkulačka výkonu radiátoru
    http://laurens.cz/kalkulacka-vykonu
    tady mi vychazi ze by to tech 8 melo vytopit vsechno. predpokladam ze hostak nepujde v kuse, v kuchyni se casto topi v kamnech tak tam mozna jen obcas, spise by se fakt hodila ta voda do boileru....
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRUDRIGER2: kolik ze mas tech mistnosti na tech 8kw?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    ta sem to nejeka omrknul. Jak sem to pochopil tak kombinovani boiler se pripoji jako "radiator" na otopnou soustavu. voda z otopne soustavy nehreje vodu v boileru ale jen na stupne jake zvladne otopna soustava, o zbytek se stara klasicky elekricky ohrev ktery je zabudovan v boileru. chapu li to dobre, je to elektrickej boiler akorat nezere tolik elektriki nebot dost tepla mu da topna soustava.
    pripaji se to standartne , nebo je tam specialna termostaticka hlavica aby teplo neutikalo z boileru do topne soustavy a aby elektrika vlastne netopila v radiatorech.
    ZORB
    ZORB --- ---
    DRUDRIGER2:No hlavne bych pred tim vsim udelal zkousku tesnosti toho vymeniku, zajimalo by mne jestli to prezil..
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    kamna sem provozoval s nezapojenim vymenikem. popravde musel sem je dusit, nebot vytapeli jen malou plochu. jedna se o dane kamna http://www.kamna-heater.cz/cenik.htm
    vymenik ma 8kw sem se spletl ma 8 a ne 12....
    zapremislim a proctu si neco o tech kombinovanejch boilerech ale taky to nevypada spatne.....
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DOKKTOR: Řekl bych, že chtěl psát o teplovodních kamnech, jenom se přepsal.
    ZORB
    ZORB --- ---
    DRUDRIGER2: Ahoj, ty kamna si provozoval s nezapojenym vymenikem? Na samotiz bych osobne zapomel, pokud tam nemas rozvody, tak to znamena vetsi prumer trubek a hlavne nekoho kdo to umi navrhnout a provest.. Ja mam obehovy cerpadlo, co jede v rezimu 3-22 Watt podle tlaku (jak se oteviraji a zaviraji vent. na topeni) na to i zaloha je pomerne sranda. Akumulacka je fajn, ale to uz se musi nejak ridit.. Pro tebe bude spis vhodnejsi kombinovanej bojler...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DRUDRIGER2: eště teda moc nechápu, píšeš, že máš teplovzdušné kamna - ty kamna mají i vodní výměník?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    dik za typ s tou akumulacnou nadobou. kdyz je s vyjmenikem tak se daji zapoit jak radiatory tak i tepla uzitkova voda napriklad sprcha...? chapu li to spravne.
    Zadne na novo delat nebudu, bydlim v starem dome a obcas trochu zvednu jeho uroven. naposledy to byla nova strecha a okna. tedka je na rade topeni.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DRUDRIGER2: ono jde taky o to, jak budes mit vyresene pripadne pretopeni okruhu. My mame 7,5 kw do vymeniku a krmim z toho cca 40 m podlahovky + 5 - 6 radiatoru s term. hlavicemi. Nemam zadnou ochranu proti pretopeni, takze musim mit vzdy minimalne jeden radiator na max a mam doma furt horko. Jestli si to budes zarizovat nove, tak urcite doporucuji aku nadrz. Zalozni zdroj samo vydrzi dlouho dle jeho kapacity, takze je to na tobe..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    DOKKTOR: v přízemním baráku znamená, že všechno je v rámci jednoho patra - i kotel i radiátory.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam