• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    ZORB
    ZORB --- ---
    PISTA1: Díky za připomenutí, právě jsem si ho objednal. Píšou že to v sobě ma zvuk. signalizaci, jak to funguje?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: je to už dlouho, co jsem to steloval, ale tuším, že si to nepamatovalo, co jsem nastavil nebo se to nastavení rozesiralo..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    POHODAVOLE: co nešlo nastavit?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    dneska jedu do nejblisiho mesta tak aspon koupim tu pastu, uvidim stoji to par korun,
    kamna sou prity W17
    ZORB
    ZORB --- ---
    DRUDRIGER2: Co je to za kamna? Nema to nekde sachtu na mereni?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: ten termostat zrovna pouzivam a nemam s nim zadny problem, ale koupil jsem si ten z ebaye a nesel mi nastavit :(
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    DRUDRIGER2: Hlavně bych se vykašlal na tenhle termostat, přesnost +- 10°C u něj není problém.

Už sem to tu psal několikrát, digi termostat za cca 2kilča. http://www.ebay.com/...-All-Purpose-Temperature-Controller-Thermostat-With-Sensor-220V-/291660449417

Čidlo dej co nejblíž kotle se dostaneš, klidně na šroubení, omotej kusem alobalu a stáhni stahovacíma páskama. A pořádně omotej plstěnou páskou k izolování trubek (to ti zpřesní měření i o5°C)
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    a nebo ze by stacila ta teplovodiva pasta.? jak ji aplikovat.?
    tady o tom píšou
    Zboží.cz • Tisíce obchodů na jednom místě
    http://www.zbozi.cz/...1000-provozni-termostat-prilozny-zvys-citlivost-10-90-c-teplovod-pasta-10811/
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    ted rano sem to zkousel na 60... os odsikaval pojistni ventyl a kdyz se to spustilo, tak voda na spatecke vystopala na 75. takze je jasne ze miste kde se meri teplota(a nebo termostetem zeby to bylo?)je podstate nizsi nez je teplota vody v vyjmeniku. Vratil sem to na 50.
    je nejaky druh termostatu ktery meri s cidlem ktery by se dalo dat primo na tu cast kde je vyjmenit na to rouru od vyjmeniku, este pred sroubenim. nejaka tycka s prychitenim na zeleznou pasku....
    foto zapjeni je tady

http://www.jpeg.cz/images/2016/04/14/OJzb.jpg
    mozna ze ten termostat je malo citlivi....
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    sroubeni ... na vymeniku je este srouben navereni tak trochu nakrivo smerem dolu, takze voda ve vimeniku ma podstatne vysii teplotu nez ta na miste kde je termostat, ten je tedka nekde asi 15cm od vyjmeniku.termostta je standartni siemens, a je hnedka na prvni medene casti hnedka za sroubenim z kamen. vcera sem to testoval a skoncil jsem na 55. na vyse to davat nechci.
    Ono mozna je vse v pohode jen se bojim toho bublaveho zvuku. jaky mate vy zvuk pri 65 kdyz zatapite ve krbovych kamnech, vydava to nejaky zvuk, nebot jen slisite jak to sepne a uz to jede.?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    DRUDRIGER2: co brani posunuti termostatu bliz ke kamnum ?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    tak vymenik v 8let provozovanych kamnech byl v haji, objednal jsem nove kamna a dneska to topenar dopojil.
    Vsude jsem cetl a i jeho rda byla jasna ze termostat ma spinat pri 65 aby nedechtoval vymenik atd. Problem je ze termostat je jakoby vzdalenej od kamen a voda ve vymeniku uz jakoby bubla , tak mam zatim nastaveno na 50 - 55 . je to v poradku.? Nebo mam sehnat termostat s cidlem , ktery mi to zmeri primo na vystupu z kamen.?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    tak sem si nakonec vzal tendle a k tomu 65AH baterii
    Záložní zdroj UPS pro kotle, kotelny a oběhová čerpadla, typ MK300 SINUS, s kabely k připojení akumulátoru 12V, výstup 230V / 300W
    http://www.himalaj.cz/product/zdroje-pro-topeni/zalozni-zdroj-ups-pro-kotle_-kotelny-a-o/60657
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    topenar ma skoro hotovo, zitra napoustime a poprvne zatapime. zeptam se skusenich na nejaky vhodni dobry UPS system. Ja sem vysledoval todle..znate to nekdo, budu rad za tipy
    ASTIP
    http://astip.evron.cz/
    proud tu nevypadava, ale sme mala vesnice 12 obyvatel v horach, kdyz nastane delsi vypadek sme posledni kam to pujdou opravovat, tak se mi libi reseni kde muzu pridat dalsi autobaterii.
    cerpadlo mam grundfos alpha2 2l 25-40
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    DRUDRIGER2: ja mam leta tatramat a taky gut..
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: dražice jsou nej. Tatramat není špatnej, ale ty nový už nejsou takový. Dražice, jsou český výrobej na kterej můžeme bejt pyšný, za tu cenu nic tak kvalitního zdaleka neseženeš. Levné a dostupné díly a snadná údržba. Navíc to má keramickou patronu, tedy ideální na SS ohřev. Navíc je nadstandardně zaizolovaný...
    ZORB
    ZORB --- ---
    DRUDRIGER2: Vsichni okolo mne maj drazice a nikdo si nestezuje..
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    dekuji za rady, dneska byl tady topenar a uz se na tom pracuje. jeste se zeptam na zkusenosti se znackama kombinovanych boileru. Tatramat a nebo drazice nebo odporucite jinou znacku.?
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    ZORB: je nas taky pet, na VYSTUPU z bojleru mam neco takovehoto: http://www.bola.cz/...mesovaci-ventil-esbe-vta-312-35-60c-g-15.html?gclid=CNTI0_f31ssCFcrjGwodjqwJyg aby bylo predvidatelne chovani baterii

Kdyz topim hodne v kamnech, natopim bojler klidne na vice nez 90°C, abych mel natopeny bojler, na obdobi, kdy se mi nechce chodit tolik prikladat a natapeni bojleru mam vypnute
    Kdyz netopim a jedu na elektrinu, tak topim "na co nejnizsi teplotu, ktera vystaci na jedno koupani a dve sprchovani"

Jestli mas prostor na 250l a cena roste linearne nebo logaritmicky, sel bych do vetsiho
    ZORB
    ZORB --- ---
    MRDAC_BEDEN: Jak dlouho a cim ten 180 l bojler nahrejvas a na jakou teplotu... Aktualne vybiram kombinovanej bojler a resim jestli 200 l nebo 250 l. Vzhledem k tomu ze nas je pet trochu vaham. Co clovek to nazor...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam