• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TANTRAMAN: Nejde o to, kolik na to mám. Jde mi o to, abych nedělal něco zbytečně. Tahat po chalupě trubky, věřit že nikde nic nevyteče, že kohouty nezarostou,...
    Prostě ten primotop, ať už salavý nebo konvenční mi přijde jako rozumnější.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TANTRAMAN: Tu ekonomickou sebevraždu mi vysvětli. Chceš tvrdit, že elektrokotel ma vyšší účinnost než primotop? Že jsi schopen podlahovkou rychleji reagovat na změny teplot?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    v podstate nakonec vzdy jde o to kolik na to mas a kolik jsi v tom ochoten utopit penez.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    COWBOY: primotop je ekonomicka sebevrazda. a poradne to netopi. nejlepsi je podlahove teplovodni, zpusob jakym si ohrejes vodu se muze menit.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZORB: No to musím ještě zjistit, jak je to s těmi sazbami.
    ZORB
    ZORB --- ---
    COWBOY: No a k tomu primotopnou sazbu:-)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    A teď jestě řeším jedno dilema. Jestli se na celý kotel, trubky atd nevyprdnout a místo toho použit primotopy. Muže mi nekdo vysvětlit co je na pořízení + provoz ekonomičtější?
    Selským rozumem se kloním k přímotopům.
    Díky
    SASOS
    SASOS --- ---
    Kdyby někdo sháněl expanzku, mám doma novou, nikdy nemontovanou expanzku Richter a Frenzel objem 80l. Chtěl bych za ní kolem 2000Kč, lokace Liberec. Kdyžtak pošta.

ZORB
    ZORB --- ---
    POHODAVOLE: Aha tak to je jina...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZORB: Ještě kdyby to umělo zavřít to těleso dole. Abych ho nemusel vypouštět. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZORB: já ti nevím, ale v ceně je akorát plynovej kotel a podlahovka, která je pomalu bez práce. Netuším, co by mohlo stát o 100k víc..
    ZORB
    ZORB --- ---
    POHODAVOLE: Je to v podstate sranda, kdyz vis jak na to.
    ZORB
    ZORB --- ---
    COWBOY: Mne se to tak libilo, ze sem okouknul jak to delaji a dalsi rozsireni si budu delat sam. Jen ted aktualne z vlastni zkusenosti doporucuju, si k radiatorum koupit sroubeni s ventilama. Sundat radiator bez toho,aby clovek vypoustel celou soustavu, se proste hodi. A pred napustenim doporucuju tlakovou zkousku kompresorem a jarovou vodou na spojich. Moji zkuseni instalateri tam meli jednu chybku a hned byla odhalena piskanim.
    ZORB
    ZORB --- ---
    POHODAVOLE: Ti co ji to napocitali na 100 000 tam budou mit urcite nekde nejake ale.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZORB: No právě. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: kamarád mi dělal kompletní rozvod v mědi a dělal to prvně. Předtím si zkusil jen jeden spoj a teklo to jen na pár místech, takže bych se toho nebál :-)
    ZORB
    ZORB --- ---
    COWBOY: A radiatory pod okna... Med je super, pokud to potahnes po povrchu tak to i vypada a taky az to budes za 10 let opravovat, tak to opravi kazdej klempir... Ale beda kdyby najednou nebyl dostupnej ten typ plastovejch fitingu.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    POHODAVOLE: No chtěl bych to zkusit sám. Ale měď se mi líbí víc. :-)
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    COWBOY: aha, tak to jsem spatne pochopil. Kotel stal tusim okolo desitky a velikosti radiatoru jsem resil dle potrebneho vykonu (ktery jsem mel v projektu) a teploty vody, kterou tam posilam. Expanzka bude stacit mala do trojky. Spis bude zalezet, jestli to pojedes v medi nebo v plastu a jestli si to budes delat sam..

Jen pro pobaveni sestrenka ted rekonstruje a poslala poptavku na kompletni zajisteni do jedne firmy, ktera ji poslala nabidku za 200k a druha firma nabidla to same za 100k. Docela me prekvapuje, ze se nekomu vyplati posilat takhle napaleny nabidky..
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZORB: Nejspíš. Nebo 5. Jestli jsou pro tu větší místnost lepší 2.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam