• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    MEDDOG: jestli se dá vycházet z údajů pro kotle, tak ATMOS doporučuje na každý 1kW výkonu dávat 55l v AN.
    To by ti vycházelo na 1210l a dělaj se tuším 1500l AN.
    Taky je otázka, jestli těch 22kW máš jen do vody, nebo celkově.
    MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    Zdravím.
    Mama dotaz, máma krbovou vlozku o výkonu 22kw a ptrebuju připojit akumulacni nádrž. Nevím kolika litrovou?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    zjištění na mojem automatickém kotli na hnědé uhlí benekov, kvalitní uhlí ridepal:
    - teplota spalin při 100% výkonu: 300°, měla by být max 130%
    - kotel trochu struskuje
    - popel obsahuje trochu uhlí, není úplně bílý
    -> ubral jsem ventilátor 68% -> 60%
    SHIN
    SHIN --- ---
    RATTKIN: rekl bych, ze ridepal dava proste vic nez normalni uhli, na ktery mas nastavenej kotel. tzn. prodluz interval podavani a urcite sniz vykon ventilatoru. pokud bude strusky ubyvat jdes spravnym smerem.

jinak si myslim, ze to ten kotel opravdu nepotrebuje (pytlovany uhli)
    kazdopadne urcite na kvalite uhli zalezi mnoho. prvni rok jsem si nechal zavezt uhli z radotina, pac v dobrichovicich tenkrat nemeli a byl jsem z toho celkem zoufalej. Popelu neuveritelny mnozstvi, kotel musel od sazi cistit kazdej tejden komplet. Spotreba tragicka.Premejslel jsem, ze zacnu kupovat pelety.
    Letos mam uhli z dobrichovic a kotel jsem od zacatku topny sezony cistil komplet tak 3x, jinak tak 1x za 2 tydny ometu ty samoty od (bilyho) popilku. (mam taky benekov)
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Taky bych to videl na prilis velkou teplotu na horaku, nemas nejakou fotku, kde by bylo videt kolik uhli, popela?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SASOS: první rok zkouším pytlované do nového kotle. do starého kotle jsme dávali volné ložené, ale je z toho plný dům bordelu.
    SASOS
    SASOS --- ---
    RATTKIN: hele a to tam fakt sypes pytlovaný uhlí, který je cca o 1/4 dražší než volně ložený Ledvice ořech 2? Jinak tu struzku odhaduju a velký množství vzduchu při spalování, jede to do zbytečně vysokých teplot na roštu a popeloviny se tam tavěj na tu struzku.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: hnědé
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Cerne, hnede?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    používám uhlí ridepal, to doporučené od benekov.
    normálně, když to jde ideálně, je za den asi hrst strusky. to je normální?
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Ja osobne, pri nastavovani novyho paliva, nevyhorele uhli nerecykluju. Cim topis, ze tam mas strusku?
    CUKI
    CUKI --- ---
    u kotle ZW23-1ke se nespíná hořák při puštění teplé vody, naopak zhasne i topení.
    Stejná závada byla opravena cca před týdnem. Fungovalo to jeden den. Byl vyměněn třícesták, dotlakovaná expanzka (tlak je nyní ok), vyčistěny elektrody a přetěsněno...
    Kde může být chyba? Co mám zkustit?
    Tohle není zrovna moje parketa... dík
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    RATTKIN: takze automat ? posteluj ho, asi mozna uber cas podavani. mohla se zmenit kvalita uhli. vzdy men jen jednu hodnotu.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jaký máte názor na recyklaci popela? stalo se mi, že v popelníku je plno nespaleneho uhlí. můžu to napsat zpátky do zásobníku?
    jak se stane, že je uhlí najednou nespálené? měl jsem rošt zanesený struskou, to být asi mohlo být ono
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: zkouším to vyfoukat, ale je úplně nový. zkusím ho i změřit vodováhou
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Neni tam zavlecenej nejakej bordel?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISTA1: když ventilátor dobíhá, má to takový kovový zvuk
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RATTKIN: možná blbě vyváženej ventilátor a rezonuje
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    mám dotaz na mistry kotelníky, když jede kotel na plný výkon, ozývá se zvuk z ventilátoru, který kolísá, připomíná to vlající prapor: https://youtu.be/ASf0h_DCPMY
    co to je?
    CADAVRE
    CADAVRE --- ---
    CUKI: je to starej, nezateplenej barák, takže ztráty budou asi celkem velký, jak velký jsou ale přesně nevim.

TANTRAMAN: Pozdě :D už tam jedny máme, vytápěj nám celkem dobře asi 4 místnosti, už ale odcházej, tak se snažíme zjistit, jestli by nějaký silnější kamna utáhly celej barák. Radiátory už jsou rozvedený.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam