• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CUKI: Letní chlazení? Nerozumím.
    CUKI
    CUKI --- ---
    COWBOY: A jaká je argumentace? Letní chlazení?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Měl jsem tu servisaka na kotel (kondenzační Le Blanc). Zjistil, že mám kotel rozbitý - řídící jednotku. Prostě si občas sama od sebe pustí i v letním režimu teplou vodu do radiátorů. No za chvíli bude zase zima, tak snad to bude dobré. Kotliku je 20, takže ho asi příští rok pošlu do důchodu. Ale bavili jsme se o topení a on tvrdil, že ekonomictejsi je topit i ve sklepě. Máte někdo podobný názor?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    máme nový automatický kotel. topil jsem v zimě poprvé v nově vložkovaném komínu (nerez)
    teď to čistím a je tam velmi málo popela, ale je to taková obtížně odstranitelná vrstvička. To je normální, mám to
    nějak odškrabávat?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TANTRAMAN: zatim ne, ale zena me jiz upozornila, ze ma dcera v loznici 21, takze to asi brzy prijde. Kazdopadne jsem si akorat uvedomil, ze jsem zapomnel na revizi komina, tak to musim jeste poladit..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TANTRAMAN: jo dneska poprvý. Když sem přijel domů a viděl sem na teploměru 18něco tak sem to podpálil.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    RATTKIN: mela by byt natlakovana na provozni tlak soustavy. Z vyroby maj myslim taky 1,5 atmosfery.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    uz nekdo topi?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    RATTKIN: primerene. ja to mam na ni napsany, ale z hlavy nevim.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    benekov říkal na popraskaný rošt, že se to může stát, když je moc vzduchu (ano měl jsem) a když je to málo prasklé, mám jet dál..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    tak jsem si blbec vypustil trochu vzduchu z expanzní nádoby. Můžete mi prosím poradit na kolik to zpátky natlakovat? Cyklo hustilku s manometrem mám.
    Hledal jsem na webu, ale vůbec to nechápu. Mám dvojpodlažní domek s kotelnou a exp. nádobou ve sklepě.
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: A vlevo taky.. Mně to normální nepřipadá..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    mám takhle naprasklý rošt na Benekov C27 po první sezoně. Je to normální?

COWBOY
    COWBOY --- ---
    EXCITE: To doufám, že to není celá řídící jednotka v jednom kusu. :-)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    COWBOY: v tom případě to bude prkotina, tedy ten přepínač na kotli, který přehazuješ typ provozu.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    EXCITE: Jako vychytávka by to bylo fajn. :-)
    ten kotel je cca 20 let starý, takže se připravuji na variantu, že budu muset pořizovat nový. Takže uvažuji o novém, čistě na topení a plynovém "bojleru" na TUV, k tomu nějaký kolektor. Co vy na to?
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    COWBOY: je to rozbitý bych řekl (termostat, který řídí, nebo ten přepínač na kottli, kterým to rídíš), mám tedy obyčejný kotel plynový,ale na letní provoz mi to do readiátoru nic nedělá.. je hřeje vodu do bojleru. Ještě mne napadlo, jestli to není vychytávka,že ti to hřeje žebříky,jakože to suší ručníky :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PISTA1: No ale ono to dělá klidně obden nebo pár dní za sebou. A rozhodně to není na pár minut.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    COWBOY: letní provoz většinou znamená, že jednou za x dní jednotka pustí na pár minut čerpadlo a protočí sem tam 3cv aby nezatuhli, nemůže to bejt ono?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Taky si tu ohřeju...
    Mám kondenzační kombinovaný kotel Le Blanc. Je přepnutý na letní provoz, takže by měl topit jenom do TUV, ale přesto mám každou chvíli poměrně rozpálené radiátory. Tedy jenom žebříky v koupelnách, na kterých není termostat. A když se jdu dolu do sklepa kouknout, tak trojcesťák fak pouští teplou vodu do topení. Napadá Vás někoho, proč to dělá?
    Díky
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    PISTA1: mrknu na to a kdyztak te jeste zneuziju :)

Diky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam