• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    CUKI
    CUKI --- ---
    TANTRAMAN: vzlínající vlhkost odstraníš větráním, nikoli vytápěním. Tím jen malinko posuneš rosný bod.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    můj uhelný automat má v návodu minimální provozní teplotu a pokud by byla menší, je prý nutno sklep zateplit, nebo dát radiátor. je to asi o účinnosti.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TANTRAMAN: Ta vlhkost mě taky napadla. Na podzim budu obkopavat celý barák a dělat kolem něj drenáž, tak uvidím.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    COWBOY: nemusis to vytapet na 24, staci to temperovat. souhlasim s tim toponarem, dum bude sussi a nepoleze ti do zdiva vlhkost.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CUKI: Mám malý domeček v Praze. Suterén 110m2, přízemí120m2, 1. patro 110m2 a podkroví 110 m2. Dřív mělo každé patro svůj kotel buď v koupelně nebo v kuchyni, v každé koupelně (tenkrát byly 3) byla karma a v podkroví se topidlo wavkama.
    CUKI
    CUKI --- ---
    COWBOY: 6? to máš hotel? :-)
    ono je jiné když se ta koupelna uzpůsobí ve fázi projektu a když to děláš dodatečně.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CUKI: Koupelen mám v baráku 6. A jsem moc rád, že v žádné z nich kotel s expanzkou a bojlerem (150 litrů) není.
    Mně to vytápění sklepů ( 6 místností) taky přijde jako nesmysl, ale chtěl jsem si to tady ověřit.
    CUKI
    CUKI --- ---
    COWBOY: Kotel je asi ideální mít většinou v koupelně kde se 1. nezávisle větrá a za duhé by to měla být nejteplejší místnost v domě. Tam přehřívaní je na úkor málokdy.
    Jinak z hlediska hoření a spalin je potřeba mít rozdíl tlaků aby ti v létě nedocházelo k opačnému tahu-tedy zhasínání pojistek plynových spotřebičů. Na to by neizolovaný sklep mohl pomoci, ale to je jeho jediná výhoda. Vytápět ho zbytečně mi přijde jako plýtvání.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CUKI: Díky. Něco takového jsem potřeboval.
    CUKI
    CUKI --- ---
    COWBOY: :-D
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CUKI: No on říká, že je lepší topit v zimě ve sklepě, že tolik neprochladne dům.
    CUKI
    CUKI --- ---
    COWBOY: no jako že v místosti by při ohřevu TUV způsoboval teblo které by jsi následně musel chladit.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    CUKI: Letní chlazení? Nerozumím.
    CUKI
    CUKI --- ---
    COWBOY: A jaká je argumentace? Letní chlazení?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Měl jsem tu servisaka na kotel (kondenzační Le Blanc). Zjistil, že mám kotel rozbitý - řídící jednotku. Prostě si občas sama od sebe pustí i v letním režimu teplou vodu do radiátorů. No za chvíli bude zase zima, tak snad to bude dobré. Kotliku je 20, takže ho asi příští rok pošlu do důchodu. Ale bavili jsme se o topení a on tvrdil, že ekonomictejsi je topit i ve sklepě. Máte někdo podobný názor?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    máme nový automatický kotel. topil jsem v zimě poprvé v nově vložkovaném komínu (nerez)
    teď to čistím a je tam velmi málo popela, ale je to taková obtížně odstranitelná vrstvička. To je normální, mám to
    nějak odškrabávat?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    TANTRAMAN: zatim ne, ale zena me jiz upozornila, ze ma dcera v loznici 21, takze to asi brzy prijde. Kazdopadne jsem si akorat uvedomil, ze jsem zapomnel na revizi komina, tak to musim jeste poladit..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    TANTRAMAN: jo dneska poprvý. Když sem přijel domů a viděl sem na teploměru 18něco tak sem to podpálil.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    RATTKIN: mela by byt natlakovana na provozni tlak soustavy. Z vyroby maj myslim taky 1,5 atmosfery.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    uz nekdo topi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam