• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    LINKOS: Fakt je to takovej krám na nic, jo? Jak to dlouho trvá,jak máš velkej žebřík a výkon patrony..?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    EXCITE: mam tu patronu tam taky a nez by se to ohralo,to tam radeji pustim na 5-10minut primotop. Jinak co to tahame a co se ptam lidi tak to skoro nikdo nikdy nepouzil,tu patronu...
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SITH: Já uvažuju dát do žebříku kterej je normálně na TÚV i elektrickou topnou vložku pro právě tyto účely( a sušení ručníků) .. Asi až příští rok, letos už jsem musel začít topit.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    v koupelně by měl být chránič, tak snad kostička ze supermarketu stačí.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SITH: zalezi, jak ho chces pouzivat. Kdyz ho zapnes a nechas mistnost vyhrat pred koupanim, tak muze byt pri koupani vyply a kryti je pak zbytecny resit dle me..
    SITH
    SITH --- ---
    POHODAVOLE: takže IPx4 a vlhkost v koupelně nemá cenu řešit?
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    SITH: my mame na tyto ucely uplne obyc primotop z hobby marketu za par stovek a ucel splnuje. Rekl bych, ze na tom nic moc neni..
    SITH
    SITH --- ---
    ZORB: ok, zapomněl jsem zmínit že chci něco mobilního, co můžu v případě potřeby dát z koupelny pryč.
    ZORB
    ZORB --- ---
    SITH: Já si nemůžu vynachválit klasiku - infrazářič.
    SITH
    SITH --- ---
    Chci do koupelny kvůli dětem pořídit buď přímotop nebo horkovzduch. Když je zima a než to stihne vytopit kotel. Někdo tip na dobrou značku?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    já mám za kotlem dvě rovné, ale je to dohromady jen 30cm a nevejdu se tam, tak to zkouším přes kotel.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ZORB: to chci :)))
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    RATTKIN: ja to teda vzdy cele rozeberu. mam jen koleno a 1m rovnou, takze mam za 10 min hotovo.
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Já mám za kotlem čistící otvor. Jde to tam dodělat. Je to něco takového http://www.kominy-prodej.cz/user/shop/big/397(1).jpg

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    prosím tip jak čistit rouru z kotle do komína, na novém benekovu je to hrozně blbě přístupné.
    Zatím mám štětku na drátu, ale klidně něco koupím
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    zdravim topim v krovkach s vyjmeikem, na to je napojeno asi 6 radiatoru a kombinovany boiler. vsiml sem zi odvzdusvnovaci ventil ktery je umistennej na nejvyssim miste u boilera pri zatapeni, kdyz se spusti cerpadlo tak ten ventil kape, az bych rekl ze tece, kym se teplota v systemu vyrovna.... jini ventil ktery je primo u kamen, tak ten obcas syci a kape, ten mne netrapi, ale trapi mne ten co tece, zadne syceni, rovnou kape. je to vadou ventilu a nebo.? co poradite. dekuji
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SCOONK: stačí split jednotka systémem vzduch-vzduch, ač drazší tak NIBE dělá kombinaci i s bojlerem/akumulačkou. poměr tepla k elektřině až 5:1, ale záleží jestli na to máš vhodný dům. zajímal byhc se o to.
    SCOONK
    SCOONK --- ---
    PALEONTOLOG: Jistě to nevím, když jsem to zvažoval, vyhrál plyn - nižší vstupní investice, prakticky již připravená infrastuktura. Nicméně je to již rok staré rozhodnutí a není nezvratné - kotel jsem ještě nekoupil. U domu je nezastavěný pozemek cca 300m s hotovou zahradou, kterou bych nerad zničil, tj. v úvahu přichází nejspíše jen vrt.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SCOONK: víš jistě že chceš plyn a ne tepelný čerpadlo ? tam by dávala akumulačka, ideálně s bojlerem, smysl a pro rekonstrukci RD s přípojkou na plyn to bude sice bez dotace, ale provozně vyhraješ.
    IV0
    IV0 --- ---
    CUKI: Já jsem říkal, že teplovodní výměník pro oheň, na který se chceš koukat, je blbost. Když už si ho tam dáš, tak je akumulace nezbytná, na tom se shodneme.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SCOONK: Akumulační hmota uprostřed stavby velkou výhodou. Je otázkou jak tu výhodu dokážeš zužitkovat.

IV0:
    Kamna na dřevo se právě v dnešní době bez dodatečné akumulace neobejdou.

Ale je pravdou že v případě stavby zde popisované je to naprosto putna. Tam by se ztratil i jaderný reaktor :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam