• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    FTN: no potřebuješ spit takže fasáda je nutnost. Výhoda je krom letního chlazení topení za zlomek ceny. Na polovinu oproti přímotopu se dostaneš určitě a TČ se dostane i na méně než na třetinu.
    FTN
    FTN --- ---
    CUKI: Jakou má výhodu ta klima oproti přímotopu? Dalo by se to namontovat do vedlejší místnosti (otevřená, neobývaná, nevytápěná)? Moc by se mi to nechtělo dávat na fasádu...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZORB: jj klasický gelovky
    Bezúdržbový olověný akumulátor 12V 18Ah (1201000900) | T.S.BOHEMIA
    https://www.tsbohemia.cz/bezudrzbovy-oloveny-akumulator-12v-18ah_d247006.html
    ZORB
    ZORB --- ---
    PISTA1: A co tam máš za baterie? olovo v gelu?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZORB: Jo smartky od APC jsou vpohodě taky přes ní jedu, mám k ní připojený dvě 18Ah baterky a topení plus net na ně vydrží 16h
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Tak je to tento model http://www.apc.com/shop/ng/en/products/APC-Smart-UPS-750VA-USB-Serial-230V/P-SUA750I
    Dostal sem jí jako nefunkční, stačilo výměnit akumulátor.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: nadějné, tak mi prosím koukneš co je to za typ?
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Mám otestováno 1,5 hodiny. Ale mám tu připravený další externí akumulátory..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FTN: ted maj v lidlu 3kw topnej ventilator za 1400,muzes skusit...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: jo super a jak dlouho to utáhne
    CUKI
    CUKI --- ---
    EXCITE: To bys to musel nejdřív trochu zaizolovat, jinak souhlas je to bezesporu největší tepelný komfort.

FTN: Tak zkus nějakou levou klimu za 10-15k
    FTN
    FTN --- ---
    LINKOS
    CUKI
    Díky moc. Takže mi z toho vychází nějaký lepší přímotop(y). TČ mě láká kvůli té účinnosti a viděl jsem ho někde okolo 25 tisíc, což je docela přijatelný. Ale nevím jestli se to vyplatí, to asi budu muset rozmyslet. :)
    EXCITE
    Díky. Jo určitě je to příjemný, ale tady je dlažba, to bych musel dělat komplet podlahu a jsem tam přecijen v nájmu, takže to zatím nechci tolik hrotit.
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Aha, nevím ted přesně co mám za model, ale při spuštění šneka detekuje tak 20% zatížení.. Zjistím hodnoty a napíšu.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    FTN: Dal bych podlahovku, el.kabel. při relativně nízké teplotě dosáhneš lepšího tepelnýho komfortu než při jiných způsobech, imho.
    CUKI
    CUKI --- ---
    FTN:
    Infrapaney se sice na krátkodobé vytápění hodí, ale sami o sobě neplní tu funkci jak by měli. Všechny povrchy se ti budou zdát pocitově strašně studené a pro stený tepelný komfort budeš potřebovat mnohem větší teplotu.
    Nicméně nenapsal jsi, co do toho chceš investovat.
    nejlevněji tě přijde elektrický přímotop, pak ty infrapanely ale za podobnou cenu už můžeš mít klimošku+přímotop a nebo trochu dráž TČ.

No a nejlepší by bylo to předem alespoň částečně zateplit zevnitř.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FTN: horkovzdusnej ventilator/ primotop... ? Rychle teplo,prohriva predevsim vzduch...
    FTN
    FTN --- ---
    Ahoj! Potřeboval bych poradit s vytápěním ateliéru. Pro tenhle účel je to fakt špatný místo - beton a cihla, starý okna, vysoký stropy (4,5m) a jediná možnost je elektřina. Půdorys je cca 6x6 metrů a prostory kolem mě jsou nevytápěný. Výhodou je, že tam potřebuji být jen o víkendech. Nekdo mi doporučil infrapanely, ale chtěl bych vědět jestli mi něco neuniká. Jak byste to řešili vy? Díky moc.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    LINKOS: Cca 100 metrů od nás stojí barák a ten má 14 podlaží. Tomu říkám velký barák. :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    COWBOY: maly domek 28 topeni a 4 podlazi?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    DOKKTOR: Při studené vodě mám 1,0, při 42°C mám 1,2. Ale mám malý domek, nějakých 28 těles. 4 podlaží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam