• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    ZORB
    ZORB --- ---
    COWBOY: Uhlí?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Zdar topiči. Nemáte nekdo zkušenost s kotlem Florian? Je to na pevná paliva se zasobnikem. Takový ten, co můžete přikládat ručo nebo ze zásobníku. Jako by to byly dva kotle vedle sebe.
    Kamarádka ho ma, ale přijde mi, že se o nej musí až moc starat. Čistit snad obden,...
    Znáte nějaký dobrý (rozumný poměr cena/výkon) podobný kotel, který fakt umí jet dlouho bez nějaké větší péče?
    Diky
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISTA1: takže jedno čerpadlo? to má malou spotřebu
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RATTKIN: Dřív sem měl dakona s akunádržema, ale od loňskýho roku vytápím pouze klubkama ;)
    FTN
    FTN --- ---
    CUKI: Teče z toho voda, jasný no. To by se asi dalo vyřešit i tam uvnitř. Každopádně díky!
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISTA1: hele a jaký máš topení?
    CUKI
    CUKI --- ---
    FTN: no potřebuješ spit takže fasáda je nutnost. Výhoda je krom letního chlazení topení za zlomek ceny. Na polovinu oproti přímotopu se dostaneš určitě a TČ se dostane i na méně než na třetinu.
    FTN
    FTN --- ---
    CUKI: Jakou má výhodu ta klima oproti přímotopu? Dalo by se to namontovat do vedlejší místnosti (otevřená, neobývaná, nevytápěná)? Moc by se mi to nechtělo dávat na fasádu...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZORB: jj klasický gelovky
    Bezúdržbový olověný akumulátor 12V 18Ah (1201000900) | T.S.BOHEMIA
    https://www.tsbohemia.cz/bezudrzbovy-oloveny-akumulator-12v-18ah_d247006.html
    ZORB
    ZORB --- ---
    PISTA1: A co tam máš za baterie? olovo v gelu?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ZORB: Jo smartky od APC jsou vpohodě taky přes ní jedu, mám k ní připojený dvě 18Ah baterky a topení plus net na ně vydrží 16h
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Tak je to tento model http://www.apc.com/shop/ng/en/products/APC-Smart-UPS-750VA-USB-Serial-230V/P-SUA750I
    Dostal sem jí jako nefunkční, stačilo výměnit akumulátor.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: nadějné, tak mi prosím koukneš co je to za typ?
    ZORB
    ZORB --- ---
    RATTKIN: Mám otestováno 1,5 hodiny. Ale mám tu připravený další externí akumulátory..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    FTN: ted maj v lidlu 3kw topnej ventilator za 1400,muzes skusit...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: jo super a jak dlouho to utáhne
    CUKI
    CUKI --- ---
    EXCITE: To bys to musel nejdřív trochu zaizolovat, jinak souhlas je to bezesporu největší tepelný komfort.

FTN: Tak zkus nějakou levou klimu za 10-15k
    FTN
    FTN --- ---
    LINKOS
    CUKI
    Díky moc. Takže mi z toho vychází nějaký lepší přímotop(y). TČ mě láká kvůli té účinnosti a viděl jsem ho někde okolo 25 tisíc, což je docela přijatelný. Ale nevím jestli se to vyplatí, to asi budu muset rozmyslet. :)
    EXCITE
    Díky. Jo určitě je to příjemný, ale tady je dlažba, to bych musel dělat komplet podlahu a jsem tam přecijen v nájmu, takže to zatím nechci tolik hrotit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam