• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SASOS: takže na udělání revize času dost. :D
    SASOS
    SASOS --- ---
    4. ledna to odchazelo poštou, mě to přistálo v ruce 9. ledna a pohovor je 29. ledna , takže no stress
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SASOS: No pěkný. Tak ono jinak než na teplej bonz to vzniknout nemůže, protože úředníci si sami rozhodně nebudou přidělávat práci, tím že by obcházeli baráky a koukali jak to komu kouří.

Nejhorší je, že ty hovada co naložej plnej kotel uhlí, zavřou tomu vzduch a zamořej půlku vesnice, mají papírově všechno v pořádku, takže na ně úřad stejně nemůže :(

Btw kolik si dostal času na dostal na dovalení papírů?
    SASOS
    SASOS --- ---
    RATTKIN: No nejlepší je, že jsem se do toho podnětu svezl se sousedem, kteréj hulí jako fabrika a já měl za posledních 15 let nejprv zplyňovací Atmos s ventilatorem a teď Dakona FB2 automat a všichni v okolí se shodujou na tom, že od nás reálně není vidět, že topíme :). Prostě se jde jen po papírech :) a vzalo se to šmahem
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SASOS: jestli nemáte tohle, tak to snad bude dobrý: https://youtu.be/ba7ZBplVcys
    SASOS
    SASOS --- ---
    Tak jsem pozvanej na odbor životního prostředí doložit revizi od kotle. Když jsem se pídil odkud to přišlo, tak mi bylo pěkně vysvětleno, že se jedná o šetření na základě "podnětu". Tak pak poreferuju. :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ad nespálené uhlí: mám tam plno bílých kusů větších než centimetr a skoro všechny mají vevnitř černou nespálenou tečku. co mám nastavit?
    Zkoušel jsem zvýšit ventilátor, zkrátit dobu podávání, prodloužit interval mezi podáváním, ale tak laicky, že to nikam nevede, spíš je to horší, teď jsem dal zpět doporučené nastavení. Poradíte mi někdo postup jak na to?

Jaká má být spotřeba, teď je každý den +5 stupňů a v dvoupatrovém generačním domku ze 60. let spálím skoro 30kg za den.

MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    DRUDRIGER2: Ja si osobně myslím ze záleží na vodě.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    chtel sem se zeptat.
    Mam kombinovany boiler drazice 200Litru. vybec do nej nemam zapojenou elektriku, ohrivam v nem vodu pres krbove kamna.
    Otazka zni, usazuje se v nem kal stejne jako kdyz v nem ohrivam elektrinou?
    anodova tyc odchazi stejne rychle jako pri ohrivani elektrikou?
    Dekuji za odpoved
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    RATTKIN: vždy měň jen jedno, za 24 hodin se podívej co to udělalo.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISTA1: no někdy je to veprostřed černý., občas. mám přidat vzduch, nebo ubrat podávání?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TANTRAMAN: Vím, že koksem topí v té části, co není automat. Ale prý by to asi nedal ten šnek.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    COWBOY: já si myslím že to nejde, protože na koks potřebuješ litinak, protože koks se zapálí až snad na 500°C.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Čím vším se dá topit v automatickém kotli? Jde to i koksem?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RATTKIN: když ty kusy rozlomíš tak tam nesmí bejt v prostředku nespálený uhlí ;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jak se pozná, že je uhlí v auto kotli spálené? v popelu mám takové bílé kusy, jako vychladlé uhlíky, větší než centimetr
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    změnil jsem ořech 2, z Bíliny na Most. nyní mám v kotli víc dehtu. přidal jsem o 5% ventilátor, ale moc se to nezlepšilo. asi vlastnost uhlí z mostu?
    není to nějak hrozné, jen jsem to před tím neměl.
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    COWBOY: to je normalni
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RATTKIN: Aha. Já jsem zvyklý topit dřevem a tam mi to tak strašné nepřijde.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    COWBOY: jak to začne trochu smrdět, čistit. interval 2 měsíce-to by mohlo i častěji.
    z mého automatického kotle na ořech 2 je těch černej sazí je víc než 1 kýbl, řekl bych že to má ok
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam