• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    COWBOY: ale ten kotel musi natapet podle nejakyho termostatu. Namontoval bych tam termostat s nastavitelnou teplotou pro kazdy den zvlast a pak nechal jen udrzovat teplotu a natopit pred prijezdem... Dneska ti delaj i termostaty,ze do nej prdnes simku a pak pres mobil nastavuje teplotu z druhyho konce republiky...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    PISTA1: Místa tam moc není. Uz teď je problém se protáhnout mezi nasypkou a bojlerem, když jdu čistit roury.
    Regulace tam nejspíš není vůbec žádná. To by taky potřebovalo, ale vůbec netuším, co ma smysl dávat.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    COWBOY: A podle čeho ten automat na kotli pozná jak má topit? nějaká regulace tam bude. Učitě musí jít nastavit na kolik má vytápět.

Výdrž na pár dní navíc by vyřešil nástavec násypky aby se tam vešlo víc uhlí, místa tam je podle fotky dost ;)
    VITI
    VITI --- ---
    COWBOY: na 2-3 dny bych to neresil, nalozil bych kotel a za zbyly cas nemuze barak nejak moc prochladnout
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Zdar odborníci, jdu si pro radu. Řeším problém kamarádky. Bydlí ve starém zděném baráku na vesnici. A dům vytápí zde již zmiňovaným kotlem ignis florian se zásobníkem. Jenže teď začala pracovat v Praze a to vždy na dva až tři dny odjíždí. Takže buď musí dojet naložit kotel nebo tam poslat rodiče. Prostě tři dny kotel bez přikládání nevydrží. Taky se mi to nezdá úplně rozumné, topit celou tu dobu, jako by tam byla. V obýváku jsem viděl nějaký termostat, ale páni od kotle jí řekli, že to je termostat na plynový kotel a s tím co má to pracovat nebude. Tak jsem začal uvažovat o přidání do systému elektrického kotle, který bude barák temperovat po dobu, co tam není. Je to rozumné nebo je to nesmysl? Případně napadá někoho něco lepšího. S penězi na tom není zrovna růžově. Do práce a tedy i na přikládání to má skoro 50 km jednu cestu.
    Díky
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    Nekdo zkusenosti s krbovou vlozkou s TV vyme nikem a moznosti zadniho prikladani? Dik
    SASOS
    SASOS --- ---
    PISTA1: no teoreticky ano, ale třeba já jsem na první revizi čekal v pořadníku přes měsic a půl.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SASOS: takže na udělání revize času dost. :D
    SASOS
    SASOS --- ---
    4. ledna to odchazelo poštou, mě to přistálo v ruce 9. ledna a pohovor je 29. ledna , takže no stress
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    SASOS: No pěkný. Tak ono jinak než na teplej bonz to vzniknout nemůže, protože úředníci si sami rozhodně nebudou přidělávat práci, tím že by obcházeli baráky a koukali jak to komu kouří.

Nejhorší je, že ty hovada co naložej plnej kotel uhlí, zavřou tomu vzduch a zamořej půlku vesnice, mají papírově všechno v pořádku, takže na ně úřad stejně nemůže :(

Btw kolik si dostal času na dostal na dovalení papírů?
    SASOS
    SASOS --- ---
    RATTKIN: No nejlepší je, že jsem se do toho podnětu svezl se sousedem, kteréj hulí jako fabrika a já měl za posledních 15 let nejprv zplyňovací Atmos s ventilatorem a teď Dakona FB2 automat a všichni v okolí se shodujou na tom, že od nás reálně není vidět, že topíme :). Prostě se jde jen po papírech :) a vzalo se to šmahem
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SASOS: jestli nemáte tohle, tak to snad bude dobrý: https://youtu.be/ba7ZBplVcys
    SASOS
    SASOS --- ---
    Tak jsem pozvanej na odbor životního prostředí doložit revizi od kotle. Když jsem se pídil odkud to přišlo, tak mi bylo pěkně vysvětleno, že se jedná o šetření na základě "podnětu". Tak pak poreferuju. :)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ad nespálené uhlí: mám tam plno bílých kusů větších než centimetr a skoro všechny mají vevnitř černou nespálenou tečku. co mám nastavit?
    Zkoušel jsem zvýšit ventilátor, zkrátit dobu podávání, prodloužit interval mezi podáváním, ale tak laicky, že to nikam nevede, spíš je to horší, teď jsem dal zpět doporučené nastavení. Poradíte mi někdo postup jak na to?

Jaká má být spotřeba, teď je každý den +5 stupňů a v dvoupatrovém generačním domku ze 60. let spálím skoro 30kg za den.

MEDDOG
    MEDDOG --- ---
    DRUDRIGER2: Ja si osobně myslím ze záleží na vodě.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    chtel sem se zeptat.
    Mam kombinovany boiler drazice 200Litru. vybec do nej nemam zapojenou elektriku, ohrivam v nem vodu pres krbove kamna.
    Otazka zni, usazuje se v nem kal stejne jako kdyz v nem ohrivam elektrinou?
    anodova tyc odchazi stejne rychle jako pri ohrivani elektrikou?
    Dekuji za odpoved
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    RATTKIN: vždy měň jen jedno, za 24 hodin se podívej co to udělalo.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PISTA1: no někdy je to veprostřed černý., občas. mám přidat vzduch, nebo ubrat podávání?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    TANTRAMAN: Vím, že koksem topí v té části, co není automat. Ale prý by to asi nedal ten šnek.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    COWBOY: já si myslím že to nejde, protože na koks potřebuješ litinak, protože koks se zapálí až snad na 500°C.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam