• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    GOR: to ano, ale je to jednodušší způsob, než vložkovat komín.
    GOR
    GOR --- ---
    LAETATIO: Komin v pravem slova smyslu ne, ale vyfuk potreba je.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LAETATIO: ja mam el. asi za 12 a zrovna topeni uhlim je taky drahy, tak netreba srovnavat dle me :)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    LAETATIO: resp. už od cca 30 t. Samozřejmě se dají koupit i kotle výrazně dražší.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    POHODAVOLE: asi 30 t za kotel. Když srovnám třeba s automatikou na uhlí, co má teta, tak je to zlomek...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LAETATIO: pardon, to jsem netusil, tak diky za vysvetleni. Kazdopadne porizovaci cena bude taky uplne jinde..
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    POHODAVOLE: u kondenzačního kotle komín potřeba není...
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    LAETATIO: tak zrovna drivi staci kupovat stipany za beznou cenu a i tak vyjde o hodne levneji oproti plynu / elektrine. Plyn bych uplne zavrhl, protoze je treba komin + pravidelna revize. U topeni el. mas pak nizsi sazbu na celou spotrebu.
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    Ahoj, pořizujeme starší domek na vesnici. V tuhle chvíli máme v plánu koupit kondenzační plynový kotel (okolo 20 kW). Řešíme jak pořizovací náklady, tak samozřejmě náklady na topení. Je nějaká schůdnější varianta? V okolí nemáme kontakty, abychom sháněli levně dřevo a na kotel na uhlí tam není žádný vhodný prostor (a vlastně ani na to uhlí), navíc automatika už by vyšla dost draho a na pravidelné přikládání budeme málo doma (oba budeme dojíždět za prací).
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    RATTKIN: tak urcite te ohrev vody stoji vic nez kdyby si to mel nekde v teple v kotelne, ale myslim,ze ten alobal tomu moc neprida, spis by to chtelo pridat izolaci typu vata , polystyren
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    dotaz na boiler na tuv. mám ho na půdě,v mrazu. má cenu to dodatečně izolovat? mám tu nějaký alobal.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SASOS: A jakeho Atmose jsi se zbavoval?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SASOS: Ja chci topit jen drevem a drev. Briketama. Budu tim “nabijet” 1500l AN. Dakon je emisni trida 2 tak bych do toho stejne musel jit za par let. Tak chci do toho jit ted dokud jsou finance. Jinak ja na Atmos ctu povetsinou kladne recenze.
    SASOS
    SASOS --- ---
    HE11_KNIGHT: promin, mohu se zeptat, co to žere? Jen dřevo nebo pelety? Případně co tě vede k Atmosu? Jen, že jsem se jednoho Atmosu zbavil a znovu bych do něj už nešel.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    HE11_KNIGHT: Tak nic by se neveslo, musi se to dat do stodoly :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    PISTA1: což o to, pokud by šla AN udělat na cca 2,5m do výšky a tím by se ubaralo na šířce, tak by se mi to vše do kotelny vešlo :)

Jinak už druhá firma mi cpe automat, že prý nebudu muset řešit nádobu atp .. každopádně tady na vsi všichni jedou AN + Kotel .. a jelikož žijeme poblíž pořádnejch hvozdu tak tady není moc problém s dřevem.

Ještě takový offtopic - Jestli někdo využije ještě Dakon DOR 16kw, emisní třída 2, r. v. 2003. Tak ho rád přenechám za nějaký to tvrdý dřevo. Termín přenechání bych ještě upřesnil .. :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Já mám u kotle 500l a 400l celkem mě to dalo je sehnat, protože mám jen 199cm vysokej strop. Takže sem už myslel, že budu muset kopat díru v podlaze abych tam nacpal nějaký standartní.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    8Z4S: No nad tím jsem nepřemýšlel, ještě si kolem toho něco pozjišťuju.
    PISTA1: To zní taky parádně.

Děkuji oboum za rady! :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    HE11_KNIGHT: není problém, když není stodola tak se třeba vykope díra vedle baráku a nádrž se šoupne do ní.
    Když budou AN v zimě, tak určitě origo izolaci, nechat je alespoň 40cm metru od zdi a zasypat je polystyrenovejma kuličkama.
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    HE11_KNIGHT: dvě menší se taky nevejdou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam