• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ZORB: na pelety musí kotel mít zapalování, ne?

LINKOS: taky by mě zajímalo
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZORB: jak to vychazi cenove pokud clovek prihlidne k vyhrevnosti paliva?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TANTRAMAN: já mám pytlovaný uhlí, sypu to do záobníku opatrně a mám kotel benekov. V kotelně sušíme prádlo, není tam smrad ani prach.
    Známý má nějaký mini kotel a to když otevřeš, je na plynovou masku.. Asi je to konstrukcí kotle.
    A nebo, nemáš zanesený kotel nebo komín, že to má malý tah? ven z kotle by nemělo nic jít, když to otevřeš.
    ZORB
    ZORB --- ---
    TANTRAMAN: Já sem byl nucenej z nudlo garaze, udelat kotelnu a dilnu... Letos se chystam, ze pred kotlem postavim pricku, udelam si tam nucenej odtah ven, aby ten jemnej volne poletujici prach, sel alespon castecne pryc. A pristi rok poridim misto uhli peletky. Taky mne ta prasnost uhli
    nebavi.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Co děláte s prašností v kotelně?
    Mě to teda děsně vadí a vůbec mě nenapadá co s tím.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    jo měl jsem v pytlovanym taky jednou bordel, ale počasí na to má vliv taky
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZORB: Nebo. Topí pytlovanym uhlím.
    ZORB
    ZORB --- ---
    COWBOY: Nebo sracka v uhli.. Ja sem v nem nedavno nasel kus asfaltu.. Asi nakladka..
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ZORB: Dělalo to jeden den. Asi to bylo divným tlakem venku.
    ZORB
    ZORB --- ---
    COWBOY: Pokud to pretrvava at to zkusi nafotit...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    HE11_KNIGHT: Píše, že se ji to spéká. Ještě mě napadlo, že jí před par dny vypadl proud, tak jestli to ten kotel nejak nerozhodilo.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    COWBOY: a nebude to spíše dehet? potom by to chtělo seřídit kotel...

Nám teď v létě měnili nějaké trubky a při tom všem někdo stáhl regulátor tahu na cca 40-50°C .. takže mi týden trvalo, než jsem na to přišel .. kotel zadehtovaný za tu dobu .. potom stačili 2-3 zatopení a je zase v normálu.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Jo a předem Dekuji za radu.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Až prosím budeš mít chvilku zeptej se prosím odborníků přes kotel proč se mi spejká popel a tím pádem nepropadává pryč...děkujuuu

Kopíruji sem dotaz od kamarádky. Topí v automatu orechem 2 pytlovanym.
    _MIG_
    _MIG_ --- ---
    CUKI: Termostat mám jen jeden, u dveří okolo kterých je 5 okruhů, pokoje mají bohužel jen radiátory. Zkusil jsem 35°C do podlah a je to lepší, termostat už ukazuje 21-23°C (podle toho jak topí kotel). Mám takový zvrácený směšovač do podlahy, teplá voda se mýchá s výstupem podlah a na konci lajny je čidlo pro vstupní termostatickou hlavici přívodu teplé vody, pak to jde do oběhového čerpadla, které to hrne do vstupu podlahovek a tam je i výstup vratky asi přes nějaký zpětný ventil. Jinak po změně teploty do podlah čekám týden než se to prohřeje.
    SHIN
    SHIN --- ---
    RATTKIN: c27 - patej rok
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Já mám na snížení teploty do podlahy RTL.
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    _MIG_: BTW... jakým stylem topíš? nečekáš náhodou, že se podlaha prohřeje pár hodin po spuštění vytápění?
    CUKI
    CUKI --- ---
    _MIG_: 30°C je maximální zdravotně bezpečná teplota. To že tam pošleš 30°C vody neznamená že ta podlaha bude mít stejnou. Každá místnost nebo okruh by měl mít v nejteplejším místě podlahy termostat a tím by jsi se měl řídit.

Jinak jak píše EL-KO oběhovka přes směšovač je na místě. Velké rozdíly teplot (hlavně v členitějších podlahách), jsou rizikové.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN: zapojení má být žlutá-černá, a šedá-bílá
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam