• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MAKROUSEK: nojo pokud umi vypnout tak je to ngace
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RAINBOF: Ja mam netatmo, jedno rele u kotle, termostat v loznici a v dalsich dvou mistnostech hlavice, co taky umej zapinat / vypinat kotel. Velka spokojenost.
    VITI
    VITI --- ---
    RAINBOF: kotel jo, hlavice ne :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    na ovladani z marsu kaslu. me by stacila sbernice co kdyz vsechny ventily udelaj off tak udelal off kotli.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1: me by stacilo ovladani teploty na hlavicich a klidne s kabelem.
    jediny co pozaduju aby kdyz se zavre posledni hlavice aby to vyplo kotel.

ma na to ten kotel nekde vyvod ?
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    PISTA1: no a to jsou ty místnosti, kde jsou další zdroje tepa nebo je to chodba, kde mi to nepřijde logický
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    LAETATIO: Tak logicky tam kde trvale topit chceš ;)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF: kdysi sem na něco koukal a pak mě to asi měsíc všude vyskakovalo.
    Jednotka co ovládala kotel k tomu termohlavice co s tou jednotkou komunikovali. Mohl jsi to komplet ovládat i z netu. Jmenovalo se to nějak jako "chytrý topení" bylo to snad na conradu a hlavně to stálo šílenou dardu.
    To by ti možná vyhovovalo, ale hledat ti to nebudu ;)
    LAETATIO
    LAETATIO --- ---
    PISTA1: mě by zajímalo, kam je cvhodné umístit termostat, když ve většině místností nechceme topit trvale (pracovny, pokoj pro hosty, ložnice), bude tam větší výměna vzduchu a nechceme, aby spínala kotel (chodby) nebo je tam další zdroj tepla (koupelna a kuchyně)
    VITI
    VITI --- ---
    RAINBOF: pokud mas topeni 1 okruh, tak jedine vice paralelnich wireless cidel ... a mozna to tak trochu bude pracovat
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1: to ja ale nechci. chci topit nezavisle na tom kolik je v hlavni mistnosti je to defakto chodba kde je jeste nahore patro vestavba. Kdyz tam bude 22 u termostatu, bude klidne v jine mistnosti -5 nebo take 30 to sice vyresej hlavice ale uz nevyresej ze ja to vypnu protoze se v mistnosti pecu.

Takze bych rad ten hlavni termostat bypasoval tak, ze budou 4 termohlavice a pokud jsou vsechny vyple vypne se i kotel. tim je mi cca sumak to na kolik je nastavena jaka mistnost kotel pojede pokud ma kde topit.

PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF: Kotel vypne termostat, když se ohřeje místnost kde je.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    PISTA1: to ted takhle mam. ale nefunguje to. navic nevim o tom ze by hlavice vypnuly kotel.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RAINBOF: Tak znova ;) PISTA1:
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mam otazku,
    mame kotel vaillant 236 5-3 ecotec pro a topenar provedl dle bytaku nejlevnejsi instalaci a vypad (diky bohu byl to buran a prase). Mam ovsem problem s tim ze mam v kazde mistnosti jedno topeni coz vykonove staci, ale termostat na naprosto nevyhovujicim miste. Chtel bych, nejake mereni pro kazdou mistnost kdy s poslednim topenim to vypne i kotel. jde neco takoveho ? Aby nedoslo k uplnemu zavreni okruhu mam pod tim v koupelne zebrik co jede porad. Je na to neco ?
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TANTRAMAN: taky tak.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Tak už zase jedu.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    TANTRAMAN: Já vloni přestal topit už začátkem dubna, letos ještě zkraje minulého týdně jsem to zapnul. Sucho je, ale žádné extra vedra nejsou. Teď bylo tepleji dva dny, ale ráno je pořád kosa.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Dnes ráno jsem vypnul uhelný reaktor, takhle brzy to snad ještě nebylo.
    SHIN
    SHIN --- ---
    RATTKIN: zrovna tvuj kotel to umi urcite.Udrzžování funguje stejně jako s uhlim. Jenom se musi vyměnit ta retorta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam