• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Dyk jsi postoval sadu, kde rele je (viz moje copypasta). Ale nemusis ho pouzit jako rele na kotel, jenom jako branu, na kterou se napojujes zvenci.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAKROUSEK: To jsem četl, ale takového tam není. Ta krabička se umí připojit na 220V, na WiFi a to je všechno. V druhém domě mám tu variantu s termostatem. Ten je napojen na kotel a umí ho vypnout a hlavice reguluje jenom jednu místnost a ano, pokud v místnosti, kde je hlavice teplota nepřekročí teplotu nastavenou na hlavici, tak ani ten termostat kotel nevypne. Ale je to ta sada s relé.
    V sadě, kde jsou jenom hlavice to relé prostě není.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Vy me davate :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Neboli kdyz ss podivas na popis, je tam:
    balení obsahuje:
    termostat

mobilní stojan

relé

adaptér kotle

5 barevných rámečků

výplňová deska

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: A co je asi tak ta bila krabicka na prvnim obrazku? Schvalne.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Aha, ty sis neprecetl navod a nechapes, co tady povidam. Samozrejme, ze rele (nebo jak tomu rikas "jednotka") kotel vypina a zapina, pokud ji s kotlem propojis. Tys to z vyse uvedenych duvodu neudelal, tedy vskutku, tve zapojeni kotel nevypina.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAKROUSEK: Mám kotel pro celý barák ( 4 byty a sklepy) a hlavice mám jenom v jednom bytě. Kdyby to vypínalo kotel, tak jsem v háji. Navíc pokud kupujes jenom hlavice, tak k tomu máš akorát jednotku, která se připojí na net, abys to mohl ovládat na dálku, ale s kotlem to nijak spojené není. Prostě to nemá jak ten kotel vypnout a firmware s tím nic neudělá.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Mimochodem jak jsem psal a pro pomalejsi jeste jednou. Teprve pokud u VSECH instalovanych senzoru je teplota nad nastavenou, dojde k vypnuti kotle. Bez ohledu na to, jestli mas s kotlem propojeny termostat nebo rele.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Tak mas starej firmware, aktualizuj, pred rokem to do nej naprogramovali. Moje hlavice vypnout kotel umej, proto taky uz neprodavaj na Alzaci termostat.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    COWBOY: tak to cely je k nicemu. celou dobu potrebuju neco co umi vypnout ten blbej kotel nic vic. myslel jsem ze kdyz to umi ten ebus tak to umi. ja to fakt budu muset zbastlit sam achjo.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAKROUSEK: Jenom zavřou ventil. Poznají otevřené okno a podobné vyfikundace, ale vypnout kotel to fakt neumí. To jenom ten termostat. Protože jenom on je spojen s kotlem.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RAINBOF: tak jestli to nedela tak je to naprd.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Jak nevypinaji? Pokud je vsude teplota nad nastavenou, kontakt rele rozpoji a kotel se vypne. Jak jinak by sis predstavoval rizeni?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    COWBOY: ale ne vypina to ta jednotka ne.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAKROUSEK: Hlavice od netatmo, které umí vypnout kotel? Já mám v "nejteplejší" místnosti ten termostat a v ostatních hlavice. Ty ale jenom zavírají tělesa, nevypinaji kotel.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MAKROUSEK: ja si s dratama rozumim. jen tu revizi si sam neudelam zejo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RAINBOF: A nahradis tim tuhle krabici, protoze ti z ni vedou draty. Nebo pokud jsi v pronajmu, krabici na zdi nechas a piches to bud do kotle, kam tyhle draty vedou nebo je vyvedes tesne vedle. Zvladne Pat i bez Mata.
    ZORB
    ZORB --- ---
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam