• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    CUKI: dik, na tu jsem koukal. Co jsem si nacet zkusenosti, tak myslim ze by stacil mensi vykon / mensi prutok, nejaky dalsi tip ? .)

tahle ma o neco mensi vykon 66/44 m3/h a o par liber levnejsi...
    Heat Recovery Ventilation Unit HRVU DHV-04/100B | Heat Exchanger for Low Energy Consumption & Reduced Condensation: Amazon.co.uk: DIY & Tools
    https://www.amazon.co.uk/...K/ref=pd_lpo_sbs_60_t_0?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=6YBF40RZEFHJA6JQS4BP

ad DIY, nejdal je tenhle proces, ale financne dnes uz silenstvi :))
    http://mech.fsv.cvut.cz/~smilauer/index.php?id=rekuperace
    CUKI
    CUKI --- ---
    BANANABOY: koukni na jednotku HR100R:
    Rekuperační jednotka HR100R | Solar-Eshop
    https://www.solar-eshop.cz/p/rekuperacni-jednotka-hr100r/
    z GB se dá sehnat ještě mnohem levněji. Výhodou je použití obyč 100kového potrubí a jednoduchost. Pro byty a malé domy plně postačující 1 na celý objekt. Ale hlavní výhoda je v cenně a díky tomu se dají řešit separátně menší celky dle potřeby. Tím se hodně zvýší její špatná účinnost proti profi výrobkům a může vyjít nakonec i lépe.
    Nevýhoda je křížový výměník, který nedosahuje hodnot protiproudého.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    cau,
    resil tu nekdo DIY rekuperaci /napr pro mensi rekreacni objekt/ ?
    MRDAC_BEDEN
    MRDAC_BEDEN --- ---
    Rozhoduji se mezi NIBE F2120+VVM320 a IVT AIR X90+Airmodul E9. Co byste volili vy?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    Jedna príma letní fotka :D
    Pro letošek hotovo.

RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    nemůžu v manuálu na uhelný benekov najít, co mám dělat v létě když netopím. Minulý rok jsem neprotáčel čerpadla, tak teď to budu 1x měsíčně na chvíli zapínat.
    Co dál? mám vyndat palivo?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RAINBOF: ...a proto jsem na nyxu ;-))). Uvidis.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MAKROUSEK: nebudu. preferuju simply systemy o kterych neni slyset, nejsem na voaeyrinu :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RAINBOF: Ne, je to primitivni - dva sroubky. Pokud je propojis, kotel topi, pokud je rozpojis, kotel netopi.

A varianty zapojeni zde: http://netatmocz.cz/navody.aspx - termostat wf, wm, wi.

A kdyz jednou budes mit apku, budes se hrozne divit, jak jsi kdy mohl zit bez ni.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MAKROUSEK: chapu dobre z diskuse ze kotle maji nekde i/o vstup ktery umoznuje kotel vypinat ?

priznam se ze internetovy funkce ani mobilni aplikaci nechci. snazim se opravit tu chujovinu co tu udelal topenar co nejjednoduseji (precejen sypu prachy do ciziho)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Dyk jsi postoval sadu, kde rele je (viz moje copypasta). Ale nemusis ho pouzit jako rele na kotel, jenom jako branu, na kterou se napojujes zvenci.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    RAINBOF: V pohode. Existuje nekolik variant zapojeni, jsou popsany v navodu. Budto ke kotli pripojis rele a to pak funguje jako brana do tveho systemu. Nebo, pokud ti vedou draty na zed do pokoje, pripojis k tem dratum termostat a ten pak prebira funkci brany do systemu z internetu (a na nej se napoji ty hlavice jako na rele). Nebo, jak to ma kolega, nepripojis ke kotli ani rele, ani termostat a pak to funguje jenom mistne na radiatory - otevira a zavira to ventil na radiatoru, ale neridi to kotel. Maj to Frantici docela chytre vymysleny.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    RAINBOF: V pohodě. Dohromady to funguje přesně tak, jak potřebuješ.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAKROUSEK: To jsem četl, ale takového tam není. Ta krabička se umí připojit na 220V, na WiFi a to je všechno. V druhém domě mám tu variantu s termostatem. Ten je napojen na kotel a umí ho vypnout a hlavice reguluje jenom jednu místnost a ano, pokud v místnosti, kde je hlavice teplota nepřekročí teplotu nastavenou na hlavici, tak ani ten termostat kotel nevypne. Ale je to ta sada s relé.
    V sadě, kde jsou jenom hlavice to relé prostě není.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Vy me davate :)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Neboli kdyz ss podivas na popis, je tam:
    balení obsahuje:
    termostat

mobilní stojan

relé

adaptér kotle

5 barevných rámečků

výplňová deska

MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: A co je asi tak ta bila krabicka na prvnim obrazku? Schvalne.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Aha, ty sis neprecetl navod a nechapes, co tady povidam. Samozrejme, ze rele (nebo jak tomu rikas "jednotka") kotel vypina a zapina, pokud ji s kotlem propojis. Tys to z vyse uvedenych duvodu neudelal, tedy vskutku, tve zapojeni kotel nevypina.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    MAKROUSEK: Mám kotel pro celý barák ( 4 byty a sklepy) a hlavice mám jenom v jednom bytě. Kdyby to vypínalo kotel, tak jsem v háji. Navíc pokud kupujes jenom hlavice, tak k tomu máš akorát jednotku, která se připojí na net, abys to mohl ovládat na dálku, ale s kotlem to nijak spojené není. Prostě to nemá jak ten kotel vypnout a firmware s tím nic neudělá.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    COWBOY: Mimochodem jak jsem psal a pro pomalejsi jeste jednou. Teprve pokud u VSECH instalovanych senzoru je teplota nad nastavenou, dojde k vypnuti kotle. Bez ohledu na to, jestli mas s kotlem propojeny termostat nebo rele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam