• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    CUKI: jsou to puvodni spalety ale v dobrem stavu to uz letos vyměnit nestiham. Cele jsem to nepocital. Nevim jak se to započítává vuci sobe. Zkoušel jsem jen ztráty zdivem a okny to ke vyšlo u loznice cca 1100 obyvak 1300 a detsky pokoj vpravo od obyvaku cca 1600W
    CUKI
    CUKI --- ---
    MILAZAJICEK: to jsou nové špalety nebo něco původního? Jaké to má R?
    A kolik ti to celé vychází?
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MILAZAJICEK: loznice ma napr ta okna 3 takze obvofove zdi jsou tvorene prakticky jen okny.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Mam zatim mam jen takovy nakres. Zdi jsou plna cihla 50 cm s omitkou.. Okna spaletova kazde 180x140 trojdilne. Je to v prvnim patre rodinného domu. Pod nami obydleny/vytapeny byt. Mesi nami strop omitka/rakos/prkna/30 cm skvary/prkna/parkety. A nad nama je rakos/prkna/nasyp skvary na vysku tramu/prkena podlaha. A horní byt také obydleny a vytapeny.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MILAZAJICEK: Co jsou nízká čísla. Popiš trochu situaci. Izolace, plochy...
    BOREC
    BOREC --- ---
    MILAZAJICEK: neřešil bych. Halt kdyz bude minus 15 tak nebude kotel kondenzovat ale ty radiátory ti natopi na stejnou teplotu jako teď v zimě při starým kotli
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    CUKI: Mno tam mě právě vychází poměrně nízká čísla tak nevím jestli to nepočítám blbě.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    TANTRAMAN: Rekonstruuji pouze byt ve starém zděném domě ale s přechodem na nový kotel budeme mít chladnšjí vodu v topení a donívám se že současné radiátory budou slabé.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    MILAZAJICEK: Dej si 14cm vaty :)
    Taky jsem to řešil a nikdy nedopočítal.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Ahoj, umíte mi poradit s výpočtem tepelných ztrát?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SASOS: dycynky most. už jsem ho měl dva roky a je to stejný nebo lepší co se týče popela. Míň se spéká.
    ledvice měli takovou kokosovou vůni, a most je spíš jak když se pálí síra, ale to nevadí.
    SASOS
    SASOS --- ---
    no já jedu taky pořád Ledvice, ale cenový skok u Mostu skoro o 1/4 níž mi přijde už dost zajímavý na experimentování ...
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    SASOS: Já mám vždy Ledvice, říká se ze je lepší.
    SASOS
    SASOS --- ---
    zdar, mám tu věčné téma. zít do automatu ořech 2 ledvice nebo most. Cenový rozdíl je docela markantní ...
    Ledvice 379Kč/q a Most 299Kč/q navíc Most ma vyšší výhřevnost.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Ahoj
    Doporučíte mi někdo digitální termostatickou hlavici?
    Nepotrebuju aby byla připojena k internetu a s mobilem.
    Hlavní funkce je detekce otevřeného okna.
    CUKI
    CUKI --- ---
    YANKEEE: Je to jedno, jen ty nejvyšší body musí jít odvzdušnit.
    BOREC
    BOREC --- ---
    QUIP: je to asi jedno. To kotlove čerpadlo si s tím poradí
    QUIP
    QUIP --- ---
    YANKEEE: Nereknu ti, jestli je to tak spravne, ale muzu ti rict, ze to s kotlem vys nez radiatory a s trubkama u stropu funguje u nas v byte uz nejakych 30 let. Tedy v prvni mistnosti vedou trubky u stropu, v dalsi uz u podlahy. A bylo to tak vlastne i driv, nez se kotel na uhli predelal na plynovy kotel. Akorat ten na uhli byl v jine casti mistnosti a samozrejme ne u stropu, ale na zemi. Ovsem trubky taky vedly u stropu. Odvzdusneni je v nejvyssim bode resene takovou malou "bankou", ze ktere pak vede trubka s ventilem dolu, jeho povolenim se da vypoustet vzduch z toho nejvyssiho mista. Ale to se tu myslim X let nedelalo. Odvzdusnuje se jen na radiatorech, ktere se casem zaplnuji vzduchem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam