• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SITH: A jenom upozornuju, ze pokud sis to nejakou dobu (tydny) nevsiml, budes mit ucet za vodu v tisicikorunach.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SITH: Presne tak. Odesel ti pojistak. Pockej, az otevrou OBI a kup si (precti si, kolik tlaku) a premontuj.
    SITH
    SITH --- ---
    MAKROUSEK: ted jsem zjistil, že když pustím dovnitř přívod vody, tak ta voda protéká dovnitř té průhledné hadičky. To by dle být nemělo neboť to má být jen odkapávací. Takže špatný ventil?
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    SITH: Zkusil bych tim klobouckem otocit rukou, mel by nekolikrat cvaknout. Pokud pak bude protekat, potrebujes novy pojistny ventil.
    SITH
    SITH --- ---
    HUGILA: jenže ten zvuk zůstává, takže to normální už není.
    HUGILA
    HUGILA --- ---
    SITH: Pojistný ventil. Rosení, kapání, nepříjemný zvuk když ses dotkl, je normální.
    SITH
    SITH --- ---
    SITH
    SITH --- ---
    Dotaz :)
    Mám elektrokotel + expanska na dva okruhy, topení a kohoutky. Hned za vstupem vody do baráku je tahle červená zátka a před ní ještě ta průhledná trubička.
    Včera z té zátky začalo jemně rosit. Když jsem se toho dotkl, začalo to dělat dost nepříjemný zvuk, jakoby větší tlak vody včetně vzduchu. Začalo to rosit víc, až téměř kapat.
    Dle mého je to nějaký ventilek, neboť to nejde odšroubovat, nemá to závit. Ta trubička vede do expansky.

Když uzavřu přívod vody, zvuk a kapání zmizí

Nějaký nápad, co se mi děje?

Díky
    BOREC
    BOREC --- ---
    YANKEEE: ahoj klidně mi napiš případne pošli číslo do Posty.
    GOR
    GOR --- ---
    YANKEEE: Z moji osobni zkusenosti poradim jen jedno: Pokud TUV pripravujes v malem zasobniku nebo prutokove, vyjde ti kvuli TUV velky kotel, kotle sice umi modulovat vykon, ale nekdy je minimum treba 30 % nominalniho vykonu a kdyz je venku 5-10 stupnu, kotel silene cykluje. Tohle si ohlidej a ber spis mensi kotel a vetsi zasobnik TUV, pokid na to mas misto ;-) Ale tohle jsou veci, ktere by mel projektant domyslet.
    YANKEEE
    YANKEEE --- ---
    Ahoj,
    plánujeme celkovou rekonstrukci bytu včetně topného systému. Než začnu kreslit výkresy a shánět dodavatele, chtěl jsem alespoň koncepci diskutovat s odborníkem na TZB nebo klidně dodavatelem, ale nikdo tím nechce ztrácet čas. Ačkoli je tohle vlákno určené pro RD, nenašel by se tady někdo ochotnej věnovat mi třeba hodinu času?
    Chtěli bychom celkem klasiku: plynový kondenzační kotel na ohřev TUV a vytápění přes deskove radiatory. Vývod spalin přes zeď. Potřeboval bych zhodnotit, jak velký prostor bude potřeba pro technologie a kam je v bytě strčit, kudy vést troubení.
    Myslel jsem si s někým zavolat si přes teamsy nebo alternativní platformu, nasdílel bych plochu s výkresem bytu a nad tím besedovat. Samozřejmě jsem ochoten konzultaci náležitě zaplatit.
    Případné kladné odpovědi prosím do zpráv (stručné shrnutí dosavadních zkušeností nebo portfolio potěší). Předem díky.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JAKUBMOKRIS: & PISTA1: Zajimavý, já přes digestoř s komínkem na střeše (roura jde přes půdu na střechu) slyším souseda jak si povídá před barákem. A když letí letadlo nad barákem mám to jak ze zesilovače.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZBYNDA: kouknu na Lazar.
    No, všechny by to měli mít v soustavě, ale mívají to zvlášť, například atmos má zvlášť ten ladomat. Soused si třeba teď koupil nový kotel a nemá to vůbec. A má taky ecoDesign
    ZBYNDA
    ZBYNDA --- ---
    ZBYNDA
    ZBYNDA --- ---
    LINKOS: Já mám Lazar na pelety. Ale na dřevo dělá taky pěkný kotle. S tou samou regulací jako BH.
    LINKOS: S tím nerezem nevím. Asi se bude trochu lišit chemická odolnost od klasický uhlíkový oceli. Ale to u dřeva asi nemá smysl řešit. Tím integrovaným směšováním je myšlená ochrana zpátečky? To by měly mít už všechny ecoDesign kotle.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Fakt má být expanska 10% z objemu vody v systému?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZBYNDA: tak jsem dnes mluvil s druhým topenářem a taky mi doporučil blaze, konkrétně blaze harmony INOX. S tím, že má integrovaný směšovací vody už v sobě, takže odpadá ladomat a že má regulaci okruhu k nádražím a snad i k topením v sobě,coz je za ladomat asi 10k a za tu regulaci dalších 5k...
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Ahoj, není to úplně kotel na velký RD, ale nemáte náhodou někdo Brötje EcoTherm WGB-K20H? Pokud ano, máte ponětí, jestli jde využít jakýchkoliv konvenčních metod pro chytré / vzdálené ovládání?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ZBYNDA: a krom Blaze na které bys doporučil podívat?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    RATTKIN: dá se v něm měnit to aktivní uhlí a ten filc se dá taky vyprat
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DOKKTOR: dá se ten filtr mýt? nejlépe v myčce. protože tuk z vaření
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Doporučíte značku rekuperace a na co si dát při výběru pozor?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam