LINKOS: Nevím teda jestli bydlíš na vesnici nebo jezdíš na chatu/chalupu, kde tohle někdo dělá a jestli už si někoho za pálení listí udal.
Tohle je problém sociální. Já když se přistěhoval na vesnici (20km) od Prahy, rychle jsem vystřízlivěl z pocitu, že jsem se přistěhoval mezi lidi, kteří mají "blíže k přírodě". Z mojí zkušenosti je to přesně naopak. Hlavně mezi starousedlíky. Prostě "sem to tak dělal vždycky a ty mi tady náplavo nevykládej něco o tom co smim a nesmim."
Já třeba sice topím uhlím, ale pořídil jsem kotel s 5. emisní třídou, na kterou se dala (tehdy) ještě brát dotace.(Benekov) Všichni kolem mě topí většinou dřevem, ale zároveň mají vedle složenýho dřeva taky, hromadu rozštípanýho nabytku, kterým to prokládaj. Když vidím co leze z komína jim a mě (nic) , tak se za svoje topení uhlim nestydím. Návíc má dům/domek malý -vytápim plchu do max 100m spíš tak 2/3 .(plyn u nás není)
Listí (nejenom) na zahradě pálej všichni kolem.
Stejně tak jsem tu byl za blázna, když jsem si hned pořídil 3komora septik. "zbytečný", "drahý".
(a dokonce ho nechal furt vyvážet a a ni s vodou ze 3. komory nikdy nijak neoperoval)
Všichni kolem mají netěsnící betonový žumpy, v lepším případě s přepadem. Měli to tak vždycky, tak co. V ulici máme 2roky kanalizaci. Jsem na ní připojenej z 10ti baráků já a jeden soused + mladý lidi, co bydlej v chatách, který si na vlastní náklady nechali prodloužit kanalizaci k nim.
Tohle mě vadí mnohem víc než topení, nedej bože pálení listí. Každopádně představa, že někoho udám za cokoliv z toho je úplně unreal, pokud tu chci dál bydlet. Tak asi tak ;)