• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    Vytápění všeho druhu. Pochlubte se, sdílejte zkušenosti, recenzujte dodavatele...
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    THE_MIRACLE: No hodně záleží kolik protopíš.
    Já třeba protopím ty 2k za rok v elektrice celkem...

Jenže pokud tím jen budeš přitápět musíš počítat že tvůj tarif nebude nic moc cca +30% za kWh... A popravdě plyn při malých odběrech je už v dnešní době skoro stejně drahej jak elektřina. Do budoucna bude patrně mnohem dražší. Tedy má to smysl? Budeš platit krom těch revizí i další zbytečný paušál. řešit servis dalších věcí co vůbec nemusíš mít?
    Pokud budeš mít dobrý TČ, patrně by jsi využil plyn na pár hodin ročně. To je za mě úplnej nesmysl.

Osobně bych měl navíc z používání plynu v dnešní době celkem velké morální dilema.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    CUKI: Plyn už mám hotovej, ta investice (cca 100k - kotel, zásobník, přípojka, komín) je už prostě v háji. Stojí mě to cca 2000,- jednou za dva roky za kontrolu kotle. To už není tolik. Určitě nestojí za to se toho zbavovat a kupovat TČ se zásobníkem a elektrokotlem.
    CUKI
    CUKI --- ---
    THE_MIRACLE: Jen taková jedna věcná. Plyn je vcelku "levnej" pokud máš velkej odběr. Na to co plánuješ to bude pěkně drahá sranda a to nemluvím o revizích a pod.

Pokud dáš TČ, tak plyn úplně odpoj. V dnešní době to platí dvojnásob.

Pokud pojedeš systém vzduch-voda, můžeš tam mít další výměník z FVE, solárů a nebo třeba nějakého nouzového kotle na PP. Pokud to chceš sychrovat.

Jen bacha aby jsi měl teplotně sjednocený systém.
    BOREC
    BOREC --- ---
    THE_MIRACLE: no je to spatny tepelko COP při mínus 7 st. Pouze 2.8 ... nebrat
    BOREC
    BOREC --- ---
    THE_MIRACLE: tak to bych moc neviděl. Za to to imho těžko poridis
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BOREC: Jako reálně jsem ochoten o tom uvažovat za 100-150 tis. komplet s DPH a montáží. Pokud je to nereálné, tka to cesta nebude... :-/.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BOREC:

Dal mi tam to druhé.

Pol. Obj.číslo Název Kusů MJ Základní cena Cena celkem
    1 0020304837 Systém GeniaAir Set Mono HA 7-6 O 230V
    FEW 200-6 1 ks 192 300 Kč 192 300 Kč
    2 0020252059 Gumové patky, sada 1 ks 2 010 Kč 2 010 Kč
    194 310 Kč
    BOREC
    BOREC --- ---
    THE_MIRACLE: cywe Protherm dělá tepelný čerpadla? Pošli mi kdyztak tu jejich specifikaci to bych se podíval co je to za model, Protherm je obecně lowcost shit.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    BOREC: A šlo by to napojit na ten můj zásobník? Mám nabídku od Prothermu na TČ s vnitřní jednotkou s elektrokotlem a zásobníkem za 190 tis. bDPH a montáže. To je mimo. Nemám představu o kolik níže by se to dostalo s tou vnitřní jednotkou bez kotle a zásobníku.
    BOREC
    BOREC --- ---
    THE_MIRACLE: Ahoj lze to, ale:
    Vždy musíš pořídit vnitřní jednotku ale bez elektrokotle, místo něj necháš plynový kotel. Zásobník se obávám budeš muset vyměnit za větší, u takhle malého si myslím že ti bude padat tepelko do.poruchy na vysokou teplotu zpátečky. Standardně se dává tuv od 250 l výše.
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Měl bych dotaz. Topíme primárně kondenzačním kotlem CerapurSmart ZSB 14-3 CE se zásobníkem na TUV WD 120 B. Občas používáme krbová kamna bez výměníku. Vzhledem k situaci zvažuji investici, která by zásadně snížila závislost na plynu. Variantou je FVE, případně isntalace TČ. Je mi jasné, že na TČ nedostanu dotaci, respektive možná ano, pokud bych uvedl jako primární zdroj vytápění ta krbová kamna, ale moc tomu nevěřím. Pokud bych realizoval TČ, tak určitě v kombinaci s kotlem a zásobníkem s tím, že plyn bych využíval jen na dotápění v mrazech, kdy TČ nestíhá. Je to reálné? Chápu to správně, že by mi pak stačila jen venkovní jednotka TČ a nepotřebuji tu vnitřní se zásobníkem a elektrokotlem? Díky.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    EXCITE: Vytvoříš si účet, ale ovládáš přímo.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    COWBOY: Tojo,ale já mám pocit,že to netatmo bez registrace na server neovládneš vůbec, nebo se pletu?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    EXCITE: Připojíš to na net a hotovo. Ovládáš to jejich aplikací.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    COWBOY: & CUKI: A dá s k některému z těch zařízení připojit napřímo v rámci domácí sítě (tedy nikoliv přes nějaký cloud/server někde v číně) ?
    Vzdálený přístup nepotřebuju.
    Dík
    CUKI
    CUKI --- ---
    EXCITE: Koukni ještě na https://www.elektrobock.cz/
    česká firma se zajímavými vychytávkami

Ale taky bych popřemýšlel jak často to využiješ. Jezdíš hodně na týdny v topné sezóně někam pryč a budeš předehřívat dům přes mobil?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    EXCITE: Já používám Netatmo. Prakticky totéž.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Ahoj, v rámci boje za snižování spotřeby ruského plynu bych chtěl vytunit domácí regulaci vytápění.

Máte někdo tuhle sadu nebo alespoň ten termostat?
    Kompletní sada Honeywell Evohome Starter Set 2 Kotel CZ Evohome Touch… | DATART
    Kompletní sada Honeywell Evohome Starter Set 2 Kotel CZ Evohome Touch… | DATART
    https://www.datart.cz/kompletni-sada-honeywell-evohome-starter-set-2-kotel-cz-evohome-touch-wifi-2x-termohlavice-hr92-bdr91-thr99c3112.html?
    Jedná se mi o to,zda se dá pohodlně používat zkrze dotykový display/případně apkou telefonu,ale pouze lokálně. Nechci to připojovat na nějakej přilblej server Honeywellu.

A nebo mi doporučte prosím jinou podobnou sadu.Stejné podmínky tj,žádné povinné připojování na vzdálený server.
    Díky
    BOREC
    BOREC --- ---
    IV0: sem si to trochu projel ten Acond a parametrove nevypadá vůbec špatně na první pohled.
    IV0
    IV0 --- ---
    HUGILA: Můj švagr instaloval Acond loni na podzim. První dojmy jsou, že to je asi malá firma, která se to snaží dělat tak, aby to nebylo drahé a aby to důležité bylo kvalitní. To má svoje výhody i nevýhody. Dobrý je, že se třeba dostaneš k vývojářce, když máš nějaký problém a možná ji přesvědčíš, aby implementovala nějakou nestandardní funkci. Špatný je, že to je malinko DoDo (dodělej doma). Jestli chceš něco, co jednou někdo přijede zapojit a nevíš o tom, tak asi koukej spíš na značky typu IVT nebo Viessmann. Jestli koukáš na cenu, nevadí Ti nebo vyloženě to chceš trochu ladit nebo chceš nějakou specialitu, tak bych se jich nebál. Jsou levnější a kompresory mají kvalitní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam