• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    jako taky se nám začaly okna víc rosit s dítětem, ale souhlasím taky s tím, že venku jsou teď v podstatě nejhorší podmínky na "vysoušení". V tomhle období myslím i nejvíc zamrzají venkovní jednotky tepelných čerpadel (když je mínus 5 a míň tak paradoxně zamrzají méně, protože vzduch nedrží téměř žádnou vlhkost)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: a nebo se ti projevily vnitřní podmínky (narození dítěte) ;-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Docela zajímavý poznatek z letošní teplé zimy. Teď o víkendu u nás začala topná sezóna. Ale co mě překvapilo, že první tři dny i přesto, že se topilo, tak se nám rosily okna (top trojskla). A to všude.
    Jo jako teď jsme měli návštěvy hodně se vařilo (několik dni skoro od rána do večera), navíc máme čerstvého potomka, tak žena nerada větrá průvanem. Ale prostě až po třech dnech se podařilo zredukovat vlhkost!

Venku je prakticky 100%ní vlhkost permanentně už několik týdnů. A není až taková zima, tedy běžná výměna vzduchu větráním moc nepomáhá na redukci vlhkosti. Nevyměňuji vnitřní vzduch za studený suchý. Okna jsou orosena často z obou stran!

Za asi 12tileté fungování mého domu se mi tohle nestalo. Navíc to orosení bylo fakt velké po celé spodní hraně prakticky ve všech místnostech. Někde dokonce i mírně na stranách.

Překvapilo mě že až tak moc se můžou projevit vnější podmínky.
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    PEPPE_LOPEZ: U vsech dodavatelu co znam je vyprodano. Objednavky pry berou az od dubna. Ja mam predobjednany Barma 11/7.
    BOREC
    BOREC --- ---
    PEPPE_LOPEZ: obecně jsou kamna na dřevo teď problém sehnat, dodací doby jsou dlouhé třeba i půl roku. Poptej si to v nějakém velkoobchode, navrhnou ti náhradu
    PEPPE_LOPEZ
    PEPPE_LOPEZ --- ---
    Neprodává někdo teplovodní kamna HS Flamingo AquaFlam 12, pokud by někdo věděl o obchodě kde je mají skladem, budu rád za info. Popřípadě nějakou alternativu těchto kamen.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Přikoupil jsem 20q hnědý ořech 2 za 650,-
    Teď mám přes 55q, s tím bych do jara mohl vydržet.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    THE_MIRACLE: Ne, ale vidím to na konec týdne. Mám dobrou fasádu, 12cm vaty
    CAHOUN
    CAHOUN --- ---
    Možná OT omlouvám se. Mám doma nový kotel ATTACK DPX 15 PROFI, nakonec nebudeme používat kdyby měl někdo zájem…tel. 775947737
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: Kdepak, to se mejlíš.
    Letos se topit bude, ale venku bohužel budeme chodit ne v respirátorech, ale v maskách s s pořádnejma filtrama.
    A už to začalo. Objížděl jsem dneska pobočky a když sem z jedný šel ven, tak šílenej nakejslej puch, s hutnou šedivou mlhou. Nedalo se vůbec nadejchnout, stašnej humáč.
    něco mě to připomínalo, nejdřív sem nemohl přijít na to co, ale pak jsem si vzpoměl.
    Před pár rokama jsem potřeboval vylejt olověný závaží, udělal jsem si jednorázový formy z dřevotřískový desky ze starý skříňky.
    Jak se tohle spalování nábytku rozjede ve velkým, tak to bude hodně špatný.....
    BOREC
    BOREC --- ---
    THE_MIRACLE: zlehka, nastavil sem to na 21 st. A párkrát za den se to čerpadlo protoci
    CUKI
    CUKI --- ---
    THE_MIRACLE: Letos se přeci nebude topit vůbec :-D

Mě tedy topná sezóna začíná většinou až koncem listopadu a když dřív ta i tak je pak nějaká doba kdy se netopí...
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Už jste tuhle topnou sezonu zatopili? Já jsem celkem překvapen, že mi ještě ne. Teď poslední dny je tedy celkem teplo, ale září bylo fakt studené...
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BOREC: Uff
    BOREC
    BOREC --- ---
    COWBOY: říkám že určitě ne
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BOREC: Jako chceš tvrdit, že když mám na kotli nastavenou teplotu vody do topení na 48°, že topí na víc?
    BOREC
    BOREC --- ---
    LAUNCHER: to určitě ne :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BOREC: Na kondenzačním kotli mám nastavenou max teplotu vody pro topení na 45 C. Tzn při uzavření ventilů se včas ztlumí a nebude nahřívat na více, než 45 C, ne?
    BOREC
    BOREC --- ---
    GONDAR: Problém zonove regulace je ten, že se ti diky tomu priskrcovani průtoku může vracet do kotle voda teplejší než 55 st. tím pádem kotel nebude kondenzovat a kotel bude mít nižší účinnost. Ja to vetsinou klientum rozmlouvam. Jinak z těch zonovek je asi nejlepší to Netatmo viz kolega níže.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    GONDAR: Ja mam Netatmo a funguji super, jsou tichy, protoze se kalibruji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam