• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KACHNIKVytápění rodinných domů
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    AQUARIUS: diky, ale já ji asi vůbec nemám. V kotli není a jinde také ne. Samotného mě to tenkrát překvapilo, ale fungovalo to bez ní.

AQUARIUS
    AQUARIUS --- ---
    THE_MIRACLE: Asi by bylo fajn zkontrolovat expanzi, tam bude zakopán pes…
    THE_MIRACLE
    THE_MIRACLE --- ---
    Měl bych dotaz. Mám kondenzační plynový kotel Junkers a od jara pozoruji, že stačí jen nepatrný rozdíl množství vody v okruhu a má to velký vliv na tlak. platí to jak v okruhu topení, což je skoro kilometr podlahových trubek, tak v okruhu ohřevu TUV, což je pár metru vlnovité trubky v zásobníku. Když mi to klesne třeba k 1 bar, tak stačí fakt jen trochu dopustit a jsem na 2 bar. Odhaduji to tak na 0,5 l vody. Nenapadá někoho, čím by to mohlo být? Měnil jsem na jaře pojistný ventil v kotli, ale tento jev byl již před tím, když jsem to pořád dopouštěl, protože od zimy kapal. Díky.
    JOHY
    JOHY --- ---
    SNUPAK: čim to zajistit? Proděravět někde fasádu a přivést vzduch trubkou ke kamnům?
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    JOHY: já miluji Mörso. Dají se sehnat z druhé ruky za půlku ceny. Zásadní je sekundární a klidně terciální spalování. Externí přívod vzduchu je fajn, v dobře zateplených domech až nutnost. Peníze které to stojí jsou za perfektně udělaný oplach skla.
    KADERAS
    KADERAS --- ---
    JOHY: Jedině Haas+Sohn ))
    JOHY
    JOHY --- ---
    Ahppj, mám tepelný čerpadlo, ale nchal jsem si i komín, páč se občas rád kouknu do ohně: jaký máte zkušenosti s různejma typama krbových kamen (ne vložky). díky
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    VOIKUKKA: i ty akumulacni kamna na drevo se vejdou vetsinou do 150. Vetsi kourovody maji kotle a kamna nad 20kw
    CUKI
    CUKI --- ---
    UNUX: Trik? Jeden bych měl, pokud tu vidlici zastrčíš do zásuvky bude to topit.
    :-D

Co chceš proboha slyšet?
    UNUX
    UNUX --- ---
    [UNUX @ Fotky toho co jsme si dnes koupili či objednali ]
    Nemáte někdo stejné topení? Nějaké tipy, triky, rady, zkušenosti, názory?
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    SANOUK: ano, projela jsem mnoho výrobků a uvádí, že 150 stačí. Do budoucna tam ale nic jiného než malá kamna nenapojím. Myslím třeba v budoucnu na výměnu za akumulační kamna/krb. Proto přemýšlím zda nedat třeba 180?.
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    VOIKUKKA: vetsina malejch kamen a vlozek bez vymeniku nema kourovod vetsi nez 150.
    CUKI
    CUKI --- ---
    VOIKUKKA: "parametry dobře zateplené novostavby." Ta nepotřebuje žádný komín :-D
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    Prosím jaký komín byste zvolili? TDS říká komín průměr 200, kominík říká 150 vám bohatě stačí.
    Podlahová plocha vytápěného prostoru (kuchyň a obývák): 47,6m2
    celkový objem (kuchyň+obývák): 180m3 a průměrná výška 3,8m (otevřený strop a nadkrokevní izolace)
    krbová vložka nebo kamínka na přitápění a spálení vlastního dřeva, hlavní zdroj to není, rekuperace ne, parametry dobře zateplené novostavby.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Kdo máte kotel Benekov, je prosím normální, že servo na čtyřcestném ventilu se točí šíří pořád?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    TANTRAMAN: appka MyVaillant, jo, chápu že není přesná, ale jiný číslo nemám :D
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    JIMIQ: jak jsi k tomu cislu prisel?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SANOUK: bud musí být expanzka odpojená a vypuštěná, nebo celý systém otevřeš, nejlépe v nejvyšším místě.
    SANOUK
    SANOUK --- ---
    DOKKTOR: A ted by me zajimalo, jak meris tlak v expanzomatu. Pri kontrole musi byt expanzomat odpojeny od topneho systemu a z pripojovaci trubky musi byt vypusteny tlak. Pracovni tlak expanzomatu pak nastavis o 0,2bar nizsi, nez je tlak systemu.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SANOUK: jo jo, tlak klesl nanuroven odtlakovaneho okruhu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam