• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    ABU: audiologie, pousti ti ruzny tony ruzny intenzity do sluchatek, kdyz to slysis tak zmacknes tlacitko. podle toho ti udelaji graf jak slysis nebo co ti piska v uchu. ve vinohradsky je to soucast orl...
    ABU
    ABU --- ---
    F99: "cas od casu si zajit na audio" - co máš presne na mysli, porad, nejakej link... dik .)
    F99
    F99 --- ---
    zdravim tinitare.... u tinitu jsem po par letech dospel cca k temto par zaverum:

- je to hlavne o psychice - jakkoli to muze byt tezky, tak stres z tinitu tomu zarucene nepomaha a plati, ze vnimani tinitu se da svym zpusobem dost potlacit (proste na to nemyslet a je to v pohode, i kdyz to tam je). Dulezity je si uvedomit, ze tinitus neni nemoc...

- spatnou cestou je rvat penize do ruznych doplnku stravy tvaricich se ze pomuzou (treba ginkgo je urcite dobra vec ale neslysel jsem, ze nekoho zbavilo tinitu). To samy opakovane navstevy lekaru - na druhou stranu ma smysl cas od casu si zajit na audio s cilem zjistit, ze sluch je v poradku i pres tinitus

- jestli mi neco pomohlo, tak to byla takova mala knizka.. neco jako "Tinitus, otazky a odpovedi" - psal to nejakej nemec - precteno za pul hodinky.... v podstate se tam rika, co to je, ze to neni nemoc a hlavni je si uvedomit, ze je vsechno vlastne normalni - ano, zni to az pateticky, ale tak nejak to na me pusobilo
    VANJA
    VANJA --- ---
    mozna bych snad i zavedl nejaky zakonem dany limity, a jestli naky jsou, tak tvrdsi kontroly a postihy. ale chapu, ze to je stejne kontroverzni napad jako problem s kourenim. ale v mnoha smerech hodne podobnej problem.
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    VANJA: a v kvalite reprodukce..
    VANJA
    VANJA --- ---
    LEVOS_BOB: rozdavat spunty do usi by byl urcite dobrej krok. ovsem spis si myslim, ze by bylo lepsi byt uvazenejsi v hlasitosti produkce.
    FRESHAIR
    FRESHAIR --- ---
    s ginkgo biloba bych byl dosti opatrnej. Nekdo mi tvrdil, ze pri spatnem (nadmernem) uzivani muze dojit ke krvaceni do mozku, tj. konec piskani v usich))
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    VANJA: tak o tom sem teda neslysel, kazdopadne pri poruchach spanku kvuli zvoneni v usich se doporucuje pustit white noise na nakou nizkou hlasitost, existujou appy na iPhone, iPad whateva..

Nemyslite ze by kluby/soundsystemy mely pro zajemce rozdavat na baru spunty do usi?
    VANJA
    VANJA --- ---
    hale.:

nekde jsem slysel o naky metodě, že ti na lebku na nejaky cas pripevni zdroj stálýho presne stejnyho zvuku ktery te trapi, a po nejakem case jak si na to mozek zvyká a zvyká, tak pri odstraneni tim padem zmizi nebo se snizi ten ton z tvy hlavy...
    ..nevite nekdo vic?
    VANJA
    VANJA --- ---
    SHI: jasne no, u muzikantů to je zrejme jednoznacny, u ostatnich lidi ktery neprijdou s hlukem do styku tak casto to muze byt i z jinych pricin. ovsem co jsem tak cetl poruznu, tak mam pocit, ze prave kdyz to nekdo ma z jinych veci nez z hluku, tak je vyssi nadeje na zlepseni.
    SHI
    SHI --- ---
    VANJA: prasky na me zkouseli taky no... nic, nepomaha. s krcni pateri mam taky velky problemy, takze to muze souviset. vseobecne myslim ze to souvisi s tim ze nezdravej zivotni styl, moc hlucnejch party za mnou, plus to muze souviset s tim kdyz prozijes nejake hlubsi trauma. myslim ze jsem cetla ze tim trpi snad 30% populace...
    VANJA
    VANJA --- ---
    SHI: jinac gigno by melo prave podporovat prokrveni, stejne jako prasky co jsou na to na predpis, teda s tim, ze gingo je asi slabsi. co skusit ty prasky treba? jeslti ti to fakt takhle po tom vyplo, tak treba muze byt nadeje, ze by se to dalo jeste vylecit...??.:)
    SHI
    SHI --- ---
    Slyseli jste nekdy o vymeditovanejch joginech, kteri slysi "spesl" zvuk?
    Se nekdy uklidnuju, ze to je vono :)))))))

Lami joga III
    http://ulamy.ic.cz/lama/lami_joga3/nada_joga.htm
    SHI
    SHI --- ---
    VANJA: kdyby to bylo placebo, tak by to mohlo fungovat dyl ne... :) nevim... mozna. ale melo by to na to proste teoreticky pomahat .
    VANJA
    VANJA --- ---
    SHI: fakt? a nebylo to spis placebo?.:)
    SHI
    SHI --- ---
    Me piska v usich nonstop uz nekolik let. Snazim se to ignorovat, coz je jedina rada od doktoru... Ginkgo biloba na to pry pomaha, me se tim podarilo na jeden den to vypnout.)) Bohuzel jen jeden.
    SHI
    SHI --- ---
    heh... book
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    VANJA: ok, huci mi v cely hlave a tim to asi i uzavru..)
    VANJA
    VANJA --- ---
    to nejni uzavrena diskuze.:)
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    to sem dostala pristup, prze mam rocniho uřvánena...?.))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam