• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    NINE_OF_NINE: neboj, nebereš ;-)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    KACZOUCH: Ne ze bych ti chtel brat nadeji:
    Instinkt | Obchod s falešnou nadějí
    http://instinkt.tyden.cz/rubriky/ostatni/reportaz/obchod-s-falesnou-nadeji_26525.html
    Paraziti paní Bláhové
    http://nezahrada.cz/paraziti-pani-blahove
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    ahoj, cca 5 let mi hučí v uchu, klasika - čili vyšetření sluchu, neurologie, rehabilitace ani elektromagnet nepomohli. Pak mě známá upozornila, že bych v uchu mohla mít parazity. Nelenila jsem, šla na vyšetření (přístroj Salvia) a šup, přímo na šneku mi prý sedí echinokok a vlasovec, proto mi v uchu hučí. Odparazitovávám svědmitě, změna by se měla dostavit za několik týdnů. Pokud mi v uchu hučet přestane, rozhodně se o to tady podělím, teď se dělím o další možnost, co může a nemusí vězet za tinnitem. Hodně zdaru všem.
    PECIK
    PECIK --- ---
    magneticka rezonance, rentgen krcni patere, leky na roztazeni cev (betahistin), rehabilitace v oblasti krcni patere a zadny vysledek. 10 let se to prubezne zhorsuje, ackoli si clovek zvykne (jako ze usne). Zajima me ta nova lecba viz. NOPOLICE:...byl uz nekdo?
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    VANJA: je mozny ze ten rtg dutin ale nebyl kvuli tinnitu.. uz je to dyl ;)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    VANJA: me i na magnetickou rezonanci ;-)
    VANJA
    VANJA --- ---
    MARIHAI: aha, takze nic objevnyho. Ale rentgen dutin je v tomhle smeru dalsi novinka :)
    ..., me teda cekovali rentgenem jen krcni pater...
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    VANJA: no hele co se tyce tinnitu tak myslim zadna slava. Dala mi podle me leky na to prokrveni a cau. Jinak mi promerila sluch tak ze jde snad po nasobcich Hz od zdola a vzdycku pusti sin signal o ty frekvenci postupne ho zesiluje a ty zvednes ruku kdyz ho slysis. Vyjde z toho graf na kazdy ucho a nejspis zjistis ze na kazdy slysis trochu jinak. Ja mam najednom propad o par dB kolem 5khz ;)

Pak me poslala jeste ma rtg dutin
    VANJA
    VANJA --- ---
    MARIHAI: tyjo jeste ne kua, nak nejni cas :(
    ... Muzes se nak rozepsat o tom jak te ta doktorka lecila, nebo proste jak to probihalo?:)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    hola, tak co už jse byl někdo třeba na tom Jarově?

chtěl bych se o sluch začít starat nějak systematičtějš, tak se chci zeptat jeslti někdo nemáte tip na doktora.

Jednou jsem s tim byl u Mudr. Vondráčkový v Praze poliklinika Stamicova. Byl to tip přes muzikanty, paní doktorka byla asi dobrá, ale já to nějak zazevlil a teď už je v důchodu.
    ITINNITUSCZ
    ITINNITUSCZ --- ---
    Zdravím,

jen k tomu, jak tu někdo psal, že by si rád popovídal s lidmi o tinnitu - my se už nějakou dobu o to snažíme na našem webu http://www.itinnitus.cz/
    Je tam i diskuzní fórum, pořádáme srazy, kde si vyměňujeme své zkušenosti atd.. Tak se k nám můžete podívat a případně se i zaregistrovat a na cokoli se zeptat.
    Na webu najdete i komplexní informace o tinnitu, možnostech léčby, prevence a info o probíhajících studiích a výzkumech...

Mějte se a hodně síly v tomto nerovném souboji :)

Mejla
    itinnitus.cz
    facebook.com/itinnituscz
    LOBOOMF
    LOBOOMF --- ---
    Joo, kouknu se tam. Dneska jedu do Prahy navečer, myslím si že do pondělí tam nebudou...to bude pěknej Weekend! Slyšel sem že je prej nějaká HellParty či co, tak se tam kouknu vypadajíce lehce démonicky :-)
    VANJA
    VANJA --- ---
    LOBOOMF: kam? na ten Jarov?
    LOBOOMF
    LOBOOMF --- ---
    Takže, od zítra jsem v Praze a začnu teda řešit mojí hlavu... přemýšlím nad tím co jim řeknu, kdo mě bude poslouchat, jestli to opravdu budou takoví "odborníci" jak avizují... Uvidíme X-)
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    GEBORA: ne, jednalo se jen o nove prasky, zadne pichani do bubinku. do toho bych sel jen pokud by to bylo opravdu proverene :)
    GEBORA
    GEBORA --- ---
    a prepac.. som ti neodpovedala.. Ano.. na viac sedeni.. Na 3.. s odstupom jedneho dna myslim.. alebo tak.. Ano cez bubienok.. Vpichuje sa do ucha nejaký gel na bazi ketamínu, ktory ma znižit produkciu glutamatu, ktorý je vraj podla najnovších studii zodpovedný za T.. Hlavne po akustickej traume, zápale alebo ototoxicite liekmi.. uvidime,co nam to prinesie:)..
    GEBORA
    GEBORA --- ---
    Vraj je to viac menej bezpečne.. Co ti najviac hrozi je zapal.. ALe aj to bolo zaznamenane ojedinele.. A v prahe bude bezat posledne stadium testov.. Viac menej sa budu snazit zisitit,do akej miery je učinny ten liek.. Ci je nebezpečny mali odtestovat vo faze 2... Vraj nie:) Am-101 sa vola ten pripravok a vyvija ho spolocnost auris medical...
    VANJA
    VANJA --- ---
    GEBORA: no jako, pichat prez bubinek? to je nejaka kůra na víc sezení? nebo to je jednorazovy? to uplne nevim jeslti bych se takovyho testu uplne chtel zucastnit.:)
    GEBORA
    GEBORA --- ---
    Ahoj NOPOLICE.. prosim ta, na akých klinických testoch si bol? nepichali ti nahodou nejaký peparát rovno do ucha-cez bubienok? teraz sa ma v prahe rozbehnut klinicka studia s am-101.. ze by uz slapala?
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    LOBOOMF: jmeno neznam, to mi ani nesdelili. navic jsem ani nevedel, jestli zkousim placebo nebo ten novy preparat.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    LOBOOMF: I v Praze se daji najit pracoviste ktere se tinnitem zabyvaji napr.:
    Tinitus Auris
    http://www.hlasovecentrum.cz/cs/poruchy-sluchu/tinitus-auris/
    a i tinnitem se zabyva casopis pacientu :)
    Gong.cz - časopis sluchově postižených
    http://www.gong.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam