• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    TOTAL_MANGEL: tak co to hlasove centrum?
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    za 14 dní jsem objednan na Tinitus Auris ( http://www.hlasovecentrum.cz/cs/poruchy-sluchu/tinitus-auris/ ) tak pak dám report.
    Taky jsem dostal typ na Dr. Barvířovou v Roztokách.
    VANJA
    VANJA --- ---
    MARIHAI: joj nad tim jsem zrovna nedavno premejslel, ze mozna nejvetsi sluzbu by doktori udelali tinitarum tim, ze by si je poradne vyslechli..., moje zkusenosti sice nejsou tak drasticky, ale defakto podobny pocity mam z vetsiny navstev na orl (mozna vsech).:/

btw: jsem byl na ty klinice Jarov, zatim jen na vstupnim vysetreni, a svete div se, ikdyz ten doktor vypadal fakt chapave, a rikal ze se vylozene tinitem zabyva asi 25 let, tak me taky defakto nepustil ke slovu.:)) (mozna protoze uz je zvyklej ze mu stejne vsichni rikaj skoro to samy)..., a napsal mi 8 sezení terapií laserem a fizioterapii na krcni pater á450,- :)) no jsem zvedavej...

tak me napadá, ze jsem jednou byl tusim u Dr. Pernikare na klinice Olsanská na P-3, a ten byl fakt prijemnej (mozna az moc.:)), nabizel mi ze si k nemu muzu prijit kdykoliv vycistit usi kdyz budu potrebovat, zjevne fanousek hudby, jeste me tam 5 minut zdrzoval a poustel mi Uriah Heap z youtube.:D .. tehda jsem tam bohuzel byl s jinym problemem, takze o jeho kvalitach ohledne usi nic nevim..., ale mohl bych ho skusit a aspon se u nej vykecat.:))
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    MARIHAI: Jo jako FNV Vinohrady.

PS hledam ORL doktora ;)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Tak sem byl na vinohradech u mudr. Šejny. Odchazim nasranej jak dlouho ne. Ve zkratce mi bylo receno at se uklidnim a snazim se to neresit. Ze na tom jsou jiny mnohem hur. A ze se mam min pozorovat a ze sem asi nakej precitlivelej kdyz se porad na neco ptam. Mam si koupit ginko.

Udelali mi audiometrii na nakym vintage stroji kterej neumi stereo a nejvyssi ton je 8khz.
    A pak test na zavrate.

Nejvic me asi rosekalo ze me skoro nepustil ke slovu hned mel na vsechno nazor. Musel jsem ho vylozene donutit aby si poslechl jeste takovy praskani v uchu ktery se mi obcas deje. A snazil se me presvedcit ze to slysim jenom ja. Kdyz sem byl neustupnej tak si vzal poslouchatko a uznal ze to slysi. Rekl mi ze s tim se taky neda nic delat. Prej mozna v zahranici ale u nich prej ne. A prej ze jsem si vybral jako zvukar blby povolani :) tak ja nevim to taky ortopedove rikaj fotbalistum ze maj delat neco jinyho?

Sorry za vylev ;)
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    TOTAL_MANGEL: a ten půst je jakýho ražení ? sexuální nebo příjem potravy ? aby mi pak nehučelo jinde :D
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    VANJA: ok, a doporučili byste něco v Praze, koukal jsem na T Auris ve Štěpánské a taky jsem dostal doporučení na ORL v Malešicích, ale tam je to prý koho zrovna chytnete v ordinaci
    VANJA
    VANJA --- ---
    TOTAL_MANGEL: doporucoval bych to jeste resit, kdyz ti piska takhle kratce, tak je celkem realna sance na vyleceni.:) (cim dyl, tim vetsinou hur)
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    nechci tady rušit parazitni flame ani pretlakovou teorii, ale zkousel jste uz nekdo tuhle neskodne sarlatanskou metodu ?

Pavel Mácha 2010 Pust.cz
    http://www.pust.cz/frame.php?load=365_2010

"Výzkum:
    Ačkoliv jsem měl v minulém roce dost práce se školou, podařilo se mi také naučit se od půstu jednu velice zajímavou věc. Několik žáků reportovalo buď postupné, nebo skokové vyléčení nepříjemného pískání v uších - nemoci odborně zvané Tinitus. To je jedna z mála nemocí, na kterou mají lékaři stejný názor - neléčitelné, ještě nikdo nikdy tinitus nedokázal vyléčit. Přesto to půst dokáže! Proč to nedokážou lékaři i přesto, že do léčby věnovali již obrovské prostředky? Protože čím více bádají, tím více příčin nacházejí. Ano, tinitus je nemocí, která má stovky příčin a je jej potřeba léčit celostně. V oboru celostní medicíny existuje pouze jediná kniha, která míří v oblasti výzkumu titnitusu do černého. Dá se opět říci, že co člověk, to jiná příčina nebo dokonce souhrn příčin pištění v uších. Tolik teorie, poďme k výzkumu tinitusu půstem."

Ještě bych se rád zeptal, jestli někomu vůbec reálně pomohlo či někam posunulo vyšetření ?
    zatím si tinituji teprve 7 měsíců a na komplexním vyšetření jsem ještě nebyl
    (zatím ambulance-> audio -> kortikoidy -> betahystaminika -> orl -> nic, čau)
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    MARIHAI: troška vzruchu v klidném auditku nezaškodí, což? Ale jasná páka, už to tu dost přeháníme :-) zajímala by mě teda ale přímá zkušenost Zuzky s tou sondou, tak snad ještě jeden příspěvek bude ok a já se pak už budu držet na uzdě :-)))
    POPEY
    POPEY --- ---
    hele kdyz nekomu huci v usich, tak to znamena pretlak.

pretlatk v tom smyslu ze nechce neco poslouchat a na jeho hlavu je to moc informaci.
    Stve te tvoje manzelka ktera ti neco porad huci do hlavy. tvuj sef, rodice, proste cokoli co te nejak otravuje.

tak to je k zamysleni
    a druha faze je faze zklidneni ty podrazdeny palice takze to chce hodit si pohodu a pak cekat par tydnu az se to srovna, coz je rada tezko akteptovatelna kdyz Vam co huci v palici to nemuzete vydrzet a chcete reseni hned...
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ahoj nešlo by to nějak utnout případně promazat? je to těžkej offtopic a až doteď to bylo takové malé skromné tiché auditko co byl k věci.

o dané problematice už si asi udělal každý obrázek. .a za to díky.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    ZUZKAOU: můžeš své zkušenosti ohledně tý sondy nějak rozvést? Proč někdo, kdo ty sondy kupoval, prodával něco, čemu nevěří? A proč tomu nevěřil? Tohle mě opravdu zajímá, narozdíl od sdělování protichůdných názorů...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: kdo nefunkčním přístojem zjistí neexistující chorobu a prodá neúčinný preparát a ještě k tomu zneužívá terminologii které buď nerozumí a nebo ji záměrně komolí je buď hlupák a nebo šarlatán - záleží na tom, jak moc si je vědom toho co dělá.

Toto tvrzení se vztahuje na lidi, kteří to dělají, ne na každého léčitel. Je sice moc pěkné, že mě posíláš se dozvdělat, ale rozhodně by neškodilo trošku zapracovat na porozumění textu a podobných tématech.

Jinak svého času jsem dělala produkční manažerku elektrotechnikům vyrábějícím sond EAV, které alespoń dělají cosi prokazatelného. Ano, ten kdo si je objednával zcela vědomě prodával něco, čemu nevěřil. ZAppery a podobné nesmysly vyrábí a prodávají obchodníci zcela vědomě s tím, že je to volovina.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    ZUZKAOU: a to z Tebe mluví přímé zkušenosti nebo dedukuješ, proč a nač jsou všichni šarlatáni? Pokud dedukuješ, to mě nezajímá, pokud z Tebe mluví přímá zkušenost, to mě zajímá.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na to aby bylo podložené, že to byl parazit by ti z toho ucha měl vypadnout odumřelej...
    Protože jinak se by se ti tam měl nejspíše zanítit, jak se bude rozkládat a posléze opouzdřit. Žádný zázračný lék neumí zabít parazita a posléze ho nechat rozplynout a ani ve vnitřním uchu nemáš žádné mechanismy, které by tu rozkládající se tkáň uměly zpracovat.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: tak ockhamova břitva by nabídla třeba konverzní poruchu... (což neříkám že je tvůj případ a pochopitelně ti přeju aby ses tinitu zbavila)

Jinak ten, kdo za příčinu většiny poruch lidského zdraví označuje parazity, diagnostikuje je buď intuicí či dokocne zázračným přístrojem a hnedle ti prodá ještě zázračnější lék je buď někdo kdo nerozumí základům biologie a medicíny ale děsně chce léčit a nebo přímočarý šarlatán. Záleží na tom, jak vysoko v pyramidě je a na jeho inteligenci.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    ZUZKAOU: Když by mi po odparazitování přestalo hučet v uchu, nebude to kúrou, čím bys to vysvětlila? Tohle upřímně nechápu, stejně jako nechápu ty mínusový body u mejch příspěvků. Že by stoupenci tvé teorie, že jsou všichni ohledně parazitů šarlatáni?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: i kdyby ti v tom uchu přestalo hučet, tak to neznamená že si tam měla parazita, na kterého zabralo zázračné placebo. Korelace není příčina.

Protože na reálné parazity zabírají antiparazitika a nebo přerušit jejich rozmnožovací cyklus - jako třeba v případě dětských roupů, kdy často stačí jen chvíli důsledně dodržovat hygienu.

Ostatně to že zázračné přírodní přípravky nemají moc efekt na cokoliv složitějšího než onu neurastenenii (kam bohužel tinitus moc nepatří) vede pak některé lidi k tomu, že jdou do onoho černého nákupu antiparazitik a zničí si tak ledviny a přilehlé orgány.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    ZUZKAOU: jo, souhlasím, rozhodně spolu nevyřešíme, zda je odparazitování správná věc pro všechny nebo ne. Žádný útoky na tvou osobu neprovádím, ale z vlastní zkušenosti doporučuju zamyslet se nad tím, proč mě něco irituje, proč mám potřebu něco kritizovat. Každopádně ať to dopadne, jak chce, dám tady o výsledku vědět. Ale jestli ono mi tom uchu hučet přestane.... tak víš, jak.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KACZOUCH: vždyť to píšu hned od začátku - necpi do sebe antiparazitika ve sloních dávkách, což část odčervovačů dělá, jinak si dělej co chceš. ale to je přesně ten moment, který šarlatáni zneužívají - jdeš zkusit cokoliv a oni ti cokoliv velmi nadšeně prodají.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam