• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    imho betaserc daj na zacatku uplne kazdemu. Tak hodně štěstí... btw. co tak prolezam ruzna fora, nasel jste nekdo nejaky happy end ?
    Jako "po třech letech jsem se probudil a pískání nikde" ...
    a teď nepočítám tu pani, co jí ta odčervovadla apod.
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    Tak to vypada, ze jsem dalsi na rade. Lekarka mi predepsala betaserc, ale ja si spis myslim, ze to je z krcni patere. Rentgen ukaze...
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    KACZOUCH: no nevim jestli je to tím, že už jsem se s tim naučil žit nebo že mam B12 až až...
    každopádně osobní tip na B12
    [ BANANABOY @ vegetarian & vegan society . . . opačně ta implikace neplatí (aneb i debilové jsou někdy vegetariáni:) ]
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    Zajímavé:

Šelesty v uších, hučení či nedoslýchavost mohou být také způsobeny otravou oxidem uhelnatým, antibiotiky, chemoterapeutiky, aspirinem - kyselinou acetylsalicylovou. Někteří pacienti trpí šelestem v uších nedostatkem zinku nebo nedostatkem vitamínu B12. Tento vitamín bývá při léčbě šelestů v uších účinný (až 47 % pacientů s tinitem), protože podporuje vedení nervových impulzů souvisejících se sluchem. Trpíte-li tinitem, zkuste užívat 1 mg vitamínu B12 denně.

Také maskovací aparát pomůže s hučením v uších. Je to malý elektronický přístroj, který se připne k uchu, kde produkuje trvalý „bílý“ šum překrývající nežádoucí zvonění a pískání v uších. O indikaci rozhodne odborník.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    HARVIE: no tak to jsem ten visualni sum asi vcera zazil na vlastni kuzi. takove celkem zajimave modro-fialove zrneni. Naskocilo kdyz jsem si sel lehnout a zhasnul. A rozhodne prijemnejsi nez ten zvukovej hukot.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Btw jako zvukar ktrey jednou za cas ocenil na vesnici absolutni ticho s obcasnym srteknutim psa je to peklo (asi jako pro kohokoliv jineho)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    KACZOUCH: Jak??? Co???? Jakcasto???? #uzmetonebavi
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Jinak, existuje i zrakova obdoba tinnitu. A to je vizualni sum (latinsky aeropsia = "videni vzduchu" - stejne jako u tinnitu clovek slysi ticho):
    Visual snow - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Visual_snow
    A stejne jako tinnitus muze vzniknout a pretrvavat po urcitou dobu od uziti halucinogenu:
    Hallucinogen persisting perception disorder - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hallucinogen_persisting_perception_disorder
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Tenhle song mi prijde takovej tematickej. Uz tou myslenkou, ze ticho muze mit zvuk...

The Sound of Silence (Original Version from 1964)
    https://www.youtube.com/watch?v=4zLfCnGVeL4
    TOMZ
    TOMZ --- ---
    How Sound Affects You: Healing Tinnitus with Sound Therapy : AskAudio Magazine
    http://www.askaudiomag.com/articles/how-sound-affects-you-healing-tinnitus-with-sound-therapy
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Moje vcelku pečlivá ORL doktorka mě zevrubně vyšetřila, na další externí vyšetření mě poslala, nádor byl vyloučen a na pískání jsem si zvykl. Jediná smysluplná medikace (jako že mělo smysl ji zkusit) byly nějaký prášky na lepší prokrvování mozku, jedl jsem 1 denně. Nic jinýho do mě necpala.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    jak jsem slíbila onehdá, dělím se o výsledek léčby sedmiletého tinnitu antiparazitiky. Kúru jsem nedávno ukončila a po sedmi letech neustálýho, docela silnýho hučení mi v uchu hučet přestalo, což považuju za zázrak. Jelikož už se nechci dostat do křížku s lidmi, kteří mě tu minule doslova udupali za to, že do sebe rvu přípravky od šarlatánů, kdo máte zájem o konkrétnější info - jaký prášky jsem brala, jakej to mělo průběh, atd., klidně pište do pošty. Ostatní prosím, aby tu nespouštěli smršť svých názorů na téma antiparazitika a šarlatánství.
    VANJA
    VANJA --- ---
    MARIHAI: jo. stracenej cas. ale tak asi bych si vycital, kdybych to nezkusil.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    VANJA: laser to je na tom jarove jo?
    VANJA
    VANJA --- ---
    TOTAL_MANGEL: to by me zajmalo teda kdo, kdyz mazat muzu jen ja, a ja to nebyl.:)))

..ja hlasim nekolik sezeni na laseru, ale vylsedek 0. rehabilitace krcni patere totez. konec hlaseni.:)
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    MARIHAI: Psal jsem to sem, ale nekdo me smazal ...

V podstate s povidani s pani doktorkou a s vylustenim predchozi lekarske zpravy jsme se dobrali k tomu, ze pricinou meho tinitu je akutrauma zpusobene jinou doktorkou pri cisteni - odsavackou mazu z usi. Coz teda na nalade moc neprida.

Jeste jdu na kolecko sono karotid (cevy co vedou do mozku), neurologii a znova na audiometrii a pak zase tam. Nejak jsem to ted nestihal. Tak pak jeste dam vedet, az se tam dostanu...
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    TOTAL_MANGEL: tak co to hlasove centrum?
    F99
    F99 --- ---
    zdravim, dovolim si par poznamek dlouholetyho tinnitare...

Co se zkouseni ruznych lecitelu, pripravku apod. tyka tak samozrejme nelze tvrdit, ze zadna metoda nezabere.. to vubec... ale v pripade tinnitu se obavam, ze toho "sarlatanstvi" je fakt hodne.. v zacatcich, kdy jsem si na tinnitus zvykal, jsem vyhodil penez za pripravky a metody a nic... na druhou stranu, pokud bych si touhle fazi "zoufalyho" hledani reseni neprosel, tak by to asi nebylo ono.. takze je to faze myslim prirozena, jen aby v tom clovek nenechal moc energie a penez..

Co se tech doktoru, ktery nepusti ke slovu a vsechno vi aniz by si pacienta vyslechli.. no, to je samozrejme u nas casto problem bez ohledu na zdravotni potiz.. s timhle mam zkusenost opet v zacatcich myho tinnitu.. doktor mi poradne nic nerekl, ale jen me posadil do vlaku na tema "lecba tinnitu", kterej obnasel obcasny audiometrie a chozeni na kapacky.. proste veci, ktery k nicemu nevedly, ale nejspis se dobre vykazovaly na pojistovnu.. tak jsem tam proste prestal chodit..

Na druhou stranu, pokud doktor rekne, ze "nejdulezitejsi je si na to proste zvyknout", tak jakkoli to zni hnusne, u tinnitu je to podle me naopak opravdu to nejdulezitejsi.. dulezity je si uvedomit, ze tinnitus (hlavne ten dlouhodoby) defacto neni nemoc... je to proste projev, ktery se da zmirnit a nekdy i odstranit, o tom zadna.. ale dulezity je ho nevnimat jako neco strasnyho, co je potreba horecne resit jinak je to v haji, clovek se na tom zacykli a vnima to o to vic..

p.s.: ten doktor z Jarova, pokud je to doktor Prochazka, tak s tim mam vybornou zkusenost.. sice ne s tinnitem, ale s kolenem ;), ale jakkoli je to ukecanej chlap, kterej fakt nepusti ke slovu, tak je to clovek, kterej razi teorii, ze rezat a pojidat chemii je az to posledni... v situaci, kdy me jinej doktor poslal na artroskopii, doktor Prochazka mi dal na kolena cviceni a vida, vyresilo se to.. a vsadim se, ze i u toho tinnitu vam nerekne, ze vam to zarucene vyleci anebo naopak, ze mate na tinnitus nakupovat tuny leku..

p.s.: dobry cteni na tema tinnitus je tahle mini knizka: http://neoluxor.cz/odborne-knihy/tinitus-100-otazek-a-odpovedi--146067/ - psali to nejaci nemecti doktori... tam je lecba tinitu rekl bych na jiny urovni - proste profesionalnejsi... min doktoru, kteri se o pacienta defacto nezajimaji a min zazracnych lecitelu a pripravku, ktery jen stoji penize
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    TOTAL_MANGEL: asi dobra parta tam.
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    MARIHAI: byl jsem na FNKV na ORL ambulanci a byl jsem rád, že jsem jim nemusel psát děkovný dopis, za to že mě tam vůbec přijali. Vyčištění uší (bolestivé jak sviň), audiometrie, buchna kortikoidu, betaserc a nevotravuj !
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam