• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    DIET
    DIET --- ---
    Jsem v tom asi s vama. Vzdycky mi tak lehce piskalo v usich, ale pred 14 dnema to zaclo nejak vic, prislo to s rymou, ale ryma uz je pryc, tak jsem zvedavej... Bohuzel jsem v zahranici, kde s tim nic moc neudelam, na 7.1. jsem objednanej do vinohradsky...

No a muziku jsem delal 6 let. :D
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    VANJA: Ja znam 3 lidi a vsichni to maj z krcni patere (ale taky vsichni tri delaj muziku ;-) )
    VANJA
    VANJA --- ---
    ja neznam snad nikoho, kdo by to mel z krcni patere. ale je fakt, ze sami moji znami jsou hudebnici atp.:)

musim říci, že příznaky poslední dobou tak nějak pocituju min, ale nerekl bych ze mi min piska. je to o psychice. asi mam dost jinych starosti nez rano kdyz vstanu poslouchat jestli mi piska nebo ne.:)
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    imho betaserc daj na zacatku uplne kazdemu. Tak hodně štěstí... btw. co tak prolezam ruzna fora, nasel jste nekdo nejaky happy end ?
    Jako "po třech letech jsem se probudil a pískání nikde" ...
    a teď nepočítám tu pani, co jí ta odčervovadla apod.
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    Tak to vypada, ze jsem dalsi na rade. Lekarka mi predepsala betaserc, ale ja si spis myslim, ze to je z krcni patere. Rentgen ukaze...
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    KACZOUCH: no nevim jestli je to tím, že už jsem se s tim naučil žit nebo že mam B12 až až...
    každopádně osobní tip na B12
    [ BANANABOY @ vegetarian & vegan society . . . opačně ta implikace neplatí (aneb i debilové jsou někdy vegetariáni:) ]
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    Zajímavé:

Šelesty v uších, hučení či nedoslýchavost mohou být také způsobeny otravou oxidem uhelnatým, antibiotiky, chemoterapeutiky, aspirinem - kyselinou acetylsalicylovou. Někteří pacienti trpí šelestem v uších nedostatkem zinku nebo nedostatkem vitamínu B12. Tento vitamín bývá při léčbě šelestů v uších účinný (až 47 % pacientů s tinitem), protože podporuje vedení nervových impulzů souvisejících se sluchem. Trpíte-li tinitem, zkuste užívat 1 mg vitamínu B12 denně.

Také maskovací aparát pomůže s hučením v uších. Je to malý elektronický přístroj, který se připne k uchu, kde produkuje trvalý „bílý“ šum překrývající nežádoucí zvonění a pískání v uších. O indikaci rozhodne odborník.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    HARVIE: no tak to jsem ten visualni sum asi vcera zazil na vlastni kuzi. takove celkem zajimave modro-fialove zrneni. Naskocilo kdyz jsem si sel lehnout a zhasnul. A rozhodne prijemnejsi nez ten zvukovej hukot.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Btw jako zvukar ktrey jednou za cas ocenil na vesnici absolutni ticho s obcasnym srteknutim psa je to peklo (asi jako pro kohokoliv jineho)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    KACZOUCH: Jak??? Co???? Jakcasto???? #uzmetonebavi
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Jinak, existuje i zrakova obdoba tinnitu. A to je vizualni sum (latinsky aeropsia = "videni vzduchu" - stejne jako u tinnitu clovek slysi ticho):
    Visual snow - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Visual_snow
    A stejne jako tinnitus muze vzniknout a pretrvavat po urcitou dobu od uziti halucinogenu:
    Hallucinogen persisting perception disorder - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Hallucinogen_persisting_perception_disorder
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Tenhle song mi prijde takovej tematickej. Uz tou myslenkou, ze ticho muze mit zvuk...

The Sound of Silence (Original Version from 1964)
    https://www.youtube.com/watch?v=4zLfCnGVeL4
    TOMZ
    TOMZ --- ---
    How Sound Affects You: Healing Tinnitus with Sound Therapy : AskAudio Magazine
    http://www.askaudiomag.com/articles/how-sound-affects-you-healing-tinnitus-with-sound-therapy
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Moje vcelku pečlivá ORL doktorka mě zevrubně vyšetřila, na další externí vyšetření mě poslala, nádor byl vyloučen a na pískání jsem si zvykl. Jediná smysluplná medikace (jako že mělo smysl ji zkusit) byly nějaký prášky na lepší prokrvování mozku, jedl jsem 1 denně. Nic jinýho do mě necpala.
    KACZOUCH
    KACZOUCH --- ---
    jak jsem slíbila onehdá, dělím se o výsledek léčby sedmiletého tinnitu antiparazitiky. Kúru jsem nedávno ukončila a po sedmi letech neustálýho, docela silnýho hučení mi v uchu hučet přestalo, což považuju za zázrak. Jelikož už se nechci dostat do křížku s lidmi, kteří mě tu minule doslova udupali za to, že do sebe rvu přípravky od šarlatánů, kdo máte zájem o konkrétnější info - jaký prášky jsem brala, jakej to mělo průběh, atd., klidně pište do pošty. Ostatní prosím, aby tu nespouštěli smršť svých názorů na téma antiparazitika a šarlatánství.
    VANJA
    VANJA --- ---
    MARIHAI: jo. stracenej cas. ale tak asi bych si vycital, kdybych to nezkusil.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    VANJA: laser to je na tom jarove jo?
    VANJA
    VANJA --- ---
    TOTAL_MANGEL: to by me zajmalo teda kdo, kdyz mazat muzu jen ja, a ja to nebyl.:)))

..ja hlasim nekolik sezeni na laseru, ale vylsedek 0. rehabilitace krcni patere totez. konec hlaseni.:)
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    MARIHAI: Psal jsem to sem, ale nekdo me smazal ...

V podstate s povidani s pani doktorkou a s vylustenim predchozi lekarske zpravy jsme se dobrali k tomu, ze pricinou meho tinitu je akutrauma zpusobene jinou doktorkou pri cisteni - odsavackou mazu z usi. Coz teda na nalade moc neprida.

Jeste jdu na kolecko sono karotid (cevy co vedou do mozku), neurologii a znova na audiometrii a pak zase tam. Nejak jsem to ted nestihal. Tak pak jeste dam vedet, az se tam dostanu...
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    TOTAL_MANGEL: tak co to hlasove centrum?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam