• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    VANJA: je to hodně slušný mayhem. Málokdy člověk zažije, že mu v hlavě startuje stíhačka, docela bych se divil, kdyby tam nic neumřelo :)
    VANJA
    VANJA --- ---
    TOTAL_MANGEL: mno to jsem nekde slysel, u toho chvilkovyho intenzivniho piskani, ze to je vedlejsi ucinek toho jak odchazi jednotlivy bunky, kustky, neboco, do vecnych lovist. mozna to psal i nekdo driv tady. ptal jsem se na to na orl, a doktorka vubec nepochopila. taky by me zajimala pricina
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    BANANABOY: btw. asi bych primo nehledal konkretni souvislost ze zinkem ...
    odraži to jak zrovna funguješ, chlast, drogy, stres, depky, vyčerpání apod. tomu rozhodně nepřidaji. Na druhou stranu ikdyž jsem držel zenovej ramadán, tak žádné znatelné zlepšení taky nepřišlo.
    čas od času mam takove "tinitové" ataky. Jdu si po ulici najednou zacne piskat v obou usich a zesiluje to az pres hranici snesitelnosti, pak to zase odezní. Ale je to takovy hukot, ze musim zastavit a idealne se i neceho chytit... zadnou souvislost s nicim jsem nevysledoval.
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    bolest v zadech docela pomaha. Vyhodil jsem si plotynku a na tinitus si skoro ani nevzpomenu :)
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Zkousel jste nekdo brat ve vetsim mnozstvi zinek ?
    Ja ho zaval brat asi 10dni zpatky kvuli imunite a pride mi, ze se tinitus zhorsil... Ale taky to muze byt tim, ze jsem prestal pred mesicem cvicit a zacaly se mi ozyvat zada a nebo jsem se na nej vic soustredil... No proste nevim, tak se ptam jestli nekdo ma podobnou zkusenost...
    DIET
    DIET --- ---
    RETICULI: vsechno jsem nakoupil uz od zacatku.. tobe to pomohlo?:)
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    Potvrzeno: Ginkgo biloba nemá na tinnitus vliv | itinnitus.cz
    http://www.itinnitus.cz/potvrzeno-ginkgo-biloba-nema-na-tinnitus-vliv/
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    DIET: Dokonce treba tady v Nemecku maji o hodne silnejsi Gingko nez doma...
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    DIET: Gingko si dokazes koupit i v zahranici, zacni ho jist hned. A mozna ze naleznes i volne dostupnou verzi betasercu, to je vsechno co lekar v mojim pripade udelal.
    DIET
    DIET --- ---
    VANJA: hmm, no ja prave resim ted ten problem, ze jsem aktualne v zahranici (studijni pobyt), na skok jsem byl na vanoce v praze, zasel k doktorovi a s tim se domluvil od unora na rehabilitace, ze by pry pater mohla byt pricinou.. v posledni dobe ale hapruju s myslenkou v zahranici zustat, protoze skola, kterou tady studuju je vazne dobra a tak nejak nebyt huceni v hlave, nevaham a zustavam, protoze to tu vazne stoji za to.. kdyz se rozhodnu zustat v zahranici, budu moct resit huceni az za pul roku. za tu dobu se muzu tak nejak lecit sam, ale...

no, blby je, ze ja jsem se vystavil snad vsemu, co by to mohlo zpusobovat: stres, 7 let djing a spousta parties, spatny drzeni tela, zmena zivotnich navyku (vse k horsimu), na treninku jsem nedavno dostal docela do palice (thajskej box), atd.. takze u me se to bude spatne hledat. hucim uz dva mesice a furt stejny, aaa

kazdopadne sluch mi merili a pry mam sluch vic, nez perfektni a zaclo mi to s rymou, kdy jsem sel na party a najednou dva dny na to zaclo hucet, takze doufam, ze to nebude trvaly poskozeni

na predispozicich rozhodne neco bude! kdyz vidim, jak si davaj ostatni djs do usi, divim se, ze jsem to zrovna ja, kdo resi jako prvni problemy :))
    VANJA
    VANJA --- ---
    DIET: ja myslim ze v tomhle pripade plati zcela urcite ze cim driv se to zacne resit, tim je vetsi pravdepodobnost pozitivniho efektu.
    dokonce znam i nekoho, komu to zas prestalo.:)

..ja si to teda uz nepamatuju jak to zacalo, protoze to je uz peknou radku let, pravdepodobne to bylo ale v dobe, kdy by vzhledem k zivotnimu stylu neprislo ani tak divny ze mi obcas v ty hlave hucelo.:)) (po koncertu, party, zkousky s kapelou, atp.) .., ten moment kdy jsem si uvedomil, ze to nejni uz jen po koncertu, ale ze to je furt si nepamatuju.
    ikdyz treba ja to mam asi z decibel, coz uz ted tezko bycha honit..., tak si myslim, ze k tomu asi clovek musi mit nejaky dalsi priciny, nebo predispozice, ktery se treba i trochu ovlivnit mohou. (krcni pater, atp.) .. spousta kamaradu kteri ty decibely hroti mnohem vic s tim treba problemy nemaji...
    DIET
    DIET --- ---
    plati u tinnitusu cim drive se zacne lecit, tim lepe? po jake dobe jste s tim sli k doktorovi? a jak vam to zaclo? postupne, nebo ze dne na den? diky! :))
    LEVOS_BOB
    LEVOS_BOB --- ---
    LOBOOMF: auditko 'komu huci v klade' je kousek vedle! hehehe delam srandu, drzime palce...
    LOBOOMF
    LOBOOMF --- ---
    Chtěl bych touto cestou najít Partnerku!

Dobrý den dámy a slečny. Je mi 27 let a tinnitus mám od 31.8.2007. Svojí cestou jsem šel tak jak jsem asi měl, byla mnohdy nebezpečná, šílená, strašlivá, depresivní a sebedestruktivní. Leč od ledna tohoto roku již neberu žádný léky který mi předepsal doktor - mrdám na to! Stejně tu hladinu zvuku nikdo jinej nezmění, takže sem se už holt smířil s tím, že ho budu mít dosmrti. No jenže umírat se mi nechce, protože bych jednoho dne chtěl mít děti, rozhodl jsem se touto cestou napsat alespoň tohle intro :-)

Prosím tedy všechny slečny a dámy a by mi v případě zájmu napsali do zpráv.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    S tím poslechem muziky/šumu, slyšel jsem že skvěle funguje zjistit, okolo jaké frekvence zhruba tinnitus slyšíte a na ekvalizéru tu oblast vyříznout. Že prý to úplně maskuje tinnitus při nižších hlasitostech, a někdo dokonce tvrdí, že ho to dlouhodobě zmírňuje. Existujou na to appky na smartphony ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.raiseawareness.tinnitus ), ale ještě jsem nezkoušel.

Jinak mně se na spaní hodně osvědčilo tohle: http://mynoise.net/NoiseMachines/rainNoiseGenerator.php
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    VANJA: Mam rad kdyz si prectu ze neco delam dobre, treba to cviceni a poslech muziky. A musim zacit zrat vic zinku
    VANJA
    VANJA --- ---
    RETICULI: tak pro "zacatecniky" imho dobra stranka.:)
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    wiki-how ma clanek ktery pobavi... http://www.wikihow.com/Cure-Tinnitus
    VANJA
    VANJA --- ---
    btw: cive ten betaserc mam pocit docela slusnej byznys, a jeste jsem nevidel nekoho komu by to pomohlo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam