• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Já bych nebyl takovým pesimistou, vývoj jde dopředu a to i v týhle oblasti. Sice nic není ve fázi, kdy se to dá použít, ale je několik výzkumů obnovy vlásových buněk, který jsou do 2. fáze testování (velká skupina lidí), to před 10 lety vůbec nebylo. A taky je posun i na neurologickým poli, takže hlavu vzhůru :)
    LOBOOMF
    LOBOOMF --- ---
    No já abych řekl pravdu, jsem smířenej s tím, že nikdo a nic mě nezbaví toho heavymetalu, prostě dokud budu žít bude znít :-)
    VANJA
    VANJA --- ---
    no ja se obavam, ze o tinnitu se toho moc neví. Byl jsem u u řady specialistů, a vicemene mi nicmoc nerekli ani oni. Veškerý léčebný kůry byly spíš metoda pokus-omyl, a musim říct, že zatim teda jen omyl. :)
    LOBOOMF
    LOBOOMF --- ---
    TOTAL_MANGEL Hele kouknul sem se na to celý pln očekávání, ale nakonec je to takový hezký povídání o tom týpkovi a typce a o tinnitu se tam dozvíte hooodně málo, takže si myslím že to není moc dobrý video co se týká otázek k tinnitu, jakože psychologický profil těch dvou je fakt legrace, ale fakt o tinnitu se tam dozvíte hooodně málo...
    LOBOOMF
    LOBOOMF --- ---
    Tráva je jedna z věcí, bvez který bych si to hodil už dávno.... vzhledem k tomu že mám T už 10 let, k tomu párkrát bylo i namále... tráva je nejlepší páč vám dá dost důvodů zapomenout aspoň na tu chvilku že máte heavymetal v hlavě. Za mě Jednoznačně Pomáhá!
    ATOMSK
    ATOMSK --- ---
    Jak to máte s kouřením trávy při tinnitu, pomáhá vám to nebo spíš škodí? Já třeba většinou na nějaký šum v uchu díky tomu zapomenu.
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    Nechcete to někdo, skouknout a poreferovat ? Já Duška nemusim

    Duše K - tentokrát o uzdravení z tinnitu a endometriózy
    http://www.youtube.com/watch?v=jauoxA5WoqM
    LOBOOMF
    LOBOOMF --- ---
    Tohle je Naše Hymna =X-)

    =X-(-2693-)-X=

    Ear Drum Kru - 24 7 (Radio Edit)
    https://www.youtube.com/watch?v=_cA12s2Yv0c&list=PLzb8EymOuY-ggkm6-Uu2XjR81Pf5PzcL2&index=36
    PROTEKTIK
    PROTEKTIK --- ---
    A co tohle, někdo nějaká zkušenost?
    Exploding head syndrome - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Exploding_head_syndrome

    SAKRA
    SAKRA --- ---
    KAIRRA: díky za odpověď. To co píšeš se mi přesně děje, škála nových zvuků.
    Chodím na endokrinologii, tak mě také napadlo nechat si přeměřit hormonální stav. "Oblíbený statický šum"! Přesně tak to vnímám! :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    SAKRA: ahoj, já jsem sice relativní nováček (5,5 měsíce), ale tak jen co možná neznají pánové - delší spike u mě nedávno způsobil hormonální disbalanc, vysadila jsem neuváženě nějaké léky a následoval týden psycha s novými zvuky, střídáním uší a hlasitostí.. postupně se to vrátilo do oblíbené roviny statického šumu. Tak jen že to může být i tohle.
    SAKRA
    SAKRA --- ---
    SAKRA: tak k velkému překvapení jsem si u videa chtěla přečíst aspoň diskusi pod videem a že si pomůžu zapnutím google translatoru a k mému velkému překvapení umí přeložit i titulky přímo ve videu. Možná to znáte, ale třeba je tu někdo stejnej trotl jako já a pomůže mu to :)
    SAKRA
    SAKRA --- ---
    TOTAL_MANGEL: tak se tedy přiznám :) Pročetla jsem to od začátku do konce před těmi 2 lety, když mě to postihlo a teď při zhoršení náhlém zase. Tvá "stíhačka" mě vyděsila už tenkrát...
    Můžu se zeptat jak dlouhé je takové zhoršení časově? Třeba že to trvá jen ráno, nebo celý týden a pak zase lépe? Pardon že se vyptávám, ně po těch letech takto prudkej relaps postihl poprvé.
    Já se začala takto horšit cca před 14 dny a vlastně to bylo den ode dne horší..uf dnes mi je první den lépe, mám z toho hotovou euforii a taky se nepotvrdilo takové to že čím víc se sleduješ, tím je to horší..Páč dnes jsem se sledovala fakt hodně :D
    TLUSTEI: děkuju. Nebudu stačit s angličtinou ale poprosím muže, zda by mi překládal
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    SAKRA: Nejen tohle video, ale celý kanál podle mě stojí za pozornost.
    How to Manage a Tinnitus Spike
    https://www.youtube.com/watch?v=YtwU2edhmyk
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    SAKRA: Nejdriv si to tady trochu pročti. Nebo vyfiltruj moje příspěvky, tohle se už taky řešilo. Bohužel se to stává. Občas mi začne hučet v cele hlavě tak, jako by mi uvnitř přistávala stíhačka, ideálně se musim i něčeho chytnou aby to se mnou neseklo. Je to prý spojené s odumíráním sluchových buněk... have fun ;)

    VANJA: tak, je to jen šálení smyslů. Když jseš dlouho ve smradu, tak to hlava taky odfiltruje...

    VANJA: zkusim najít. Je to placené, ale prvních ca 30 MP3 zdarma na ozkoušení, nebo tak nějak...
    SAKRA
    SAKRA --- ---
    TOTAL_MANGEL: https://mynoise.net znám, tam jsem si i našla že vlastně nejlépe mi to maskuje právě tekoucí voda, menší bublající potůček, klidně i fakt dost tichej...tedy ne ani déšť nebo takové ty typičtější white zvuky. Je mi příjemný i třeba zvuk akvárka. Proto mě napadla fontánka a zeptat se zda někdo nemá zkušenost

    Zažíváte někdo někdy opravdu prudké zhoršení? To co se mi událo minulý týden, i přes to že tinitus pro mě není novinkou, mě skutečně vyděsilo. Došlo to předminulou noc až do stavu že jsem měla strach že kdyby na mě někdo promluvil že ho přes ten rámus neuslyším. Zhoršení přišlo najednou po dvou letech "klidu" a v intenzitě mě neznámé.


    PROTEKTIK
    PROTEKTIK --- ---
    VANJA: dooperovat nad ucho knob na fázovej posun :D Asi to bude blbost krz to sfázování, ale čistě teoreticky by to asi fungovat mohlo, ne?

    Každopádně tak jak to vysvětluješ to smysl dává a jako terapie to asi bude účinný..
    VANJA
    VANJA --- ---
    TOTAL_MANGEL: ty programy na implementaci tinitovy frekvence, nemas nakej link? na tom odkazu se generuje jen šum, neexistuje něco treba jen na pískání?
    VANJA
    VANJA --- ---
    uvaha o zvuku v protifázi je nesmysl :) nedovedu si predstavit, jak by se to jako mělo sfázovat :D
    spis to funguje tak, ze tim ze tu frekvenci stále slyšíš, tak ji mozek po čase začne vytěsňovat. Vlastně to je něco jako opak toho jak to mohlo být spůsobené, kdy si mozek začal generovat jistou frekvenci sám například při dočasném poškození sluchu...
    PROTEKTIK
    PROTEKTIK --- ---
    Každopádně platí to, že vždy když zakopnu o tuhle diskuzi, tak mě to pískání začně na chvili zase obtěžovat, mozek si připomene, že to věc tam pořád je... to je na unbook:D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam