• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VANJATinitus - komu hučí v palici?.:) - rady, prevence, co s tim?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VANJA: Čím víc tomu budeš věnovat pozornost a čas, tím víc tě to bude srát. Nezbývá, než se smířit. (mám to 20 let) Prostě, když přijdeš o nohy už ti nenarostou a s tím to je to stejné. Dokud nebudou schopni operovat na úrovni buněk, tak to nikdo nevyřeší. (my se toho nejspíš nedožijeme). Teď díky tomu, že jsem sem vlezl a myslím na to, tak mi piští v uších jako prase, ale nebýt tu new od tebe, tak jsem si to dnes ani neuvědomil. Je to jako s ledničkou v kuchyni, ani nevíš že bručí. Nevěnuješ ji pozornost. Nějaký psycholog, psychiatr, nebo i šarlatán ti nepomůže, protože věnováním tomu pozornosti to jen živíš. Ser na to a občas tě to překvapí, že už sis na to týdne nevzpomenul. Je to prostě nový zvuk ticha.
    VANJA
    VANJA --- ---
    posledních několik měsíců mi přijde že se mi tinitus zhoršuje. Když jsem večer doma, tak slyším pískání často minimálně stejně nahlas jako všechno ostatní. Vlastně mi píská furt už asi tak jako bych přišel zrovna z víkendovýho mejdanu. Mám pocit, že mi stačí poslech hudby na jakoukoliv hlasitost, nebo delší jízda v aute, a hned pak tinitus vystrčí drápky o něco víc. Na ORL mi už asi nepomůžou, máte někdo nějaké dobré zkušenosti v kontextu tinitu s nějakým psychologem/psychiatrem? Už moc nevim na koho se mám obrátit, abych to tu nějak v klidu doklepal alespoň do důchodu :)
    VANJA
    VANJA --- ---
    RESOLUT: a o co tam jde v ty knize ? :)
    RESOLUT
    RESOLUT --- ---
    VANJA: Já mám tu knihu, přijde mi to ok.. Né, že by jsem se tím (zatím) řídil, ale dává to smysl..
    VANJA
    VANJA --- ---
    znáte někdo? je to seriozni, nebo nakej vojeb? :)
    beztinnitu.cz | Ing. Peter Studeník | Vyléčil Jsem Si Tinnitus
    https://www.beztinnitu.cz/...IpJyGOfLiy6zkSEHYA0eDmXGuf0UATErynJxKFLL7ZLyvh2BJt9QEO6JnkaAsn9EALw_wcB
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    BANANABOY: Tak to by mohla být dobrá zpráva!
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Researchers Find Proteins That Might Restore Damaged Sound-Detecting Cells in The Ear
    https://www.hopkinsmedicine.org/...lid=IwAR2luu2SPQCvOxRSiYp0KB3_aaucS4VYiu9XnMI4_-vOt56RDxgplvt7vi4
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    BANANABOY: Nechci být svině, ale čím víc, tím lépe. Pokud to trápí minimum lidí, nikdo se s výzkumem nepřetrhne. Čím víc lidí bude volat po řešení, tím větší šance na jeho nalezení. (8kHz poslouchám už 20 let).
    ART_OF_CAN
    ART_OF_CAN --- ---
    Ahoj ahoj, jsem ráda, že takový auditko na nyxu existuje. Měla bych na vás otázku do budoucna - v následujícím roce bych chtěla pracovat na uměleckém projektu, který se věnuje tématu tinnitu. Hledám lidi, kteří by do toho šli se mnou a dělali mi modely na fotografiích (nebojte se, nic oplzlého). Sama trpím tinnitem již od útlého dětství, takže vím jaké to je, a i proto jsem se rozhodla takové téma zpracovat.

    Pokud vás moje nabídka zaujala a chtěli byste o tom vědět něco víc, budu ráda, když mi napíšete. Jsem teď na samotném začátku příprav, takže celé se to podle mě víc rozjede až třeba tak za dva tři měsíce. Měj se všichni moc krásně a těším se, až si tohle auditko pročtu. Rozhodla jsem se svoje pískání teď řešit, tak jsem zvědavá, k čemu dojdu :)
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Už jsem to tu jednou psal, ale pro jistotu znovu. Nevím jak ho mám silný oproti ostatním, ale též ho znám (pořád). Nevím, jaký mám "druh", chápu, že jsou různé. Nicméně mě tinitu následující spolehlivě zbavuje na desítky sekund někdy i víc. Není to moc, jasně, ale zdá se, že se minimálně dá tím směrem pátrat. Znáte cokoliv jiného, co tinitu zbavuje na jakkoliv dlouho?

    [ VESPER_INDIGO @ Alternativní medicína, čínská medicína, šamanské techniky, homeopatie, léčení pomocí změněných stavů vědomí... ]
    VANJA
    VANJA --- ---
    MARIHAI: jo ja taky, vzdycky ale nestihnu jak se to jmenuje :) jak se to jmenuje?
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Ted jsem snad videl v televizi reklamu na lrk na tinnitus? Bezi to porad. Reklamy na leky jsou hrozne sledovany a hned padaj pokuty/zaloby. Tak treba to fakt bylo neco funkcniho. Nevidel nekdo?
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    POSEIDON: nezmizel, ale bezvadně na to pozapomeneš :D
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    A co houbicky? Zkouseli jste?
    Magic mushrooms makes my T go away. : tinnitus
    https://old.reddit.com/r/tinnitus/comments/7mqr4x/magic_mushrooms_makes_my_t_go_away/
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    pomalu jsem dokončila (po půl roce, děsný) celé kolečko s tím, že u mě to sluchem jako takovým to u mě není. Stihli mi najít cervikální syndrom, posun čelistí a latentní tetanii. To poslední se týká nerovnováhy některých prvků v buňkách a začali do mě prát magnesium v koňských dávkách. Na internetech jsem zjistila, že dlouhodobý deficit magnesia významně zvyšuje výskyt problémů v oblasti vnitřního ucha a že po dlouhodobé terapii může nastat zlepšení (to jsem teda zvědavá). Ale taky to může bejt od těch čelistí. Nebo od obojího. Nebo od něčeho jiného. Nebo jen tak náhodou. Takže tak asi k doktorům.
    Nemůžu říct, že bych se s tím už úplně naučila žít, někdy jsou horší dny, při nachlazení nebo kolem menstruace pravidelně, mívám pořád krize. Stavíme přes rok dům (tedy déle než mám tohohle miláčka) s oknama s trojsklem a já se bojím jak tam budu usínat, mívám obavy z nových míst, hotelů, létání jsem dočasně úplně zatratila. Jinak tedy normálně funguju a občas na to třeba půl dne vůbec nemyslím, tak snad dospěju do fáze kdy mě to bude jen lehce otravovat a ne vyloženě kazit život.
    Jo a tráva mi to dost zhoršuje, takže i tohle potěšení jsem zkrouhla na příležitostné akce.. :/
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Já bych nebyl takovým pesimistou, vývoj jde dopředu a to i v týhle oblasti. Sice nic není ve fázi, kdy se to dá použít, ale je několik výzkumů obnovy vlásových buněk, který jsou do 2. fáze testování (velká skupina lidí), to před 10 lety vůbec nebylo. A taky je posun i na neurologickým poli, takže hlavu vzhůru :)
    LOBOOMF
    LOBOOMF --- ---
    No já abych řekl pravdu, jsem smířenej s tím, že nikdo a nic mě nezbaví toho heavymetalu, prostě dokud budu žít bude znít :-)
    VANJA
    VANJA --- ---
    no ja se obavam, ze o tinnitu se toho moc neví. Byl jsem u u řady specialistů, a vicemene mi nicmoc nerekli ani oni. Veškerý léčebný kůry byly spíš metoda pokus-omyl, a musim říct, že zatim teda jen omyl. :)
    LOBOOMF
    LOBOOMF --- ---
    TOTAL_MANGEL Hele kouknul sem se na to celý pln očekávání, ale nakonec je to takový hezký povídání o tom týpkovi a typce a o tinnitu se tam dozvíte hooodně málo, takže si myslím že to není moc dobrý video co se týká otázek k tinnitu, jakože psychologický profil těch dvou je fakt legrace, ale fakt o tinnitu se tam dozvíte hooodně málo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam