• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SALO
    SALO --- ---
    MICKEY_MOUSE: to je presne to, co ta funkcia poskytuje.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    prosím vás, když tu byla zmínka o tom Garminu Edge 800 - uvažuji o něm a chci se zeptat: je tam jakási funkce virtuálního soupeře, a má otázka zní - jde jako virtuálního soupeře použít nějaký předchozí záznam své vlastní jízdy (samozřejmě na té samé trase)? že bych jako jel sám proti sobě a viděl, jak jsem aktuálně na tom v porovnání s tím starším záznamem?
    SALO
    SALO --- ---
    ZATAMOKO: to je na bicykel skvela volba, ak nepotrebujes mapy. mam 705 a tak 75-90% casu by mi uz teraz uplne stacila 500.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    HEXXX: jo, tak to jo. To ted prave taky resim a zatim to vypada na Garmin Edge 500 s hr/cad cidlem.
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    HEXXX: jo to raikko se vejde pohodlne do velotracu, podle toho jsem to vybiral :D
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    ZATAMOKO: http://www.alza.cz/...sb-accupack-5200-d213696.htm , ovsem treba na dealextreme se prodavaji baterky s dvojnasobnou kapacitou a polovicni cenou, jen nevim jak jsou na tom kvalitativne .
    no ja chci i sportester s tepakem a tak. jedno zarizeni, jednu sluzbu. chci bezet par km kolem baraku jen s hodinkama na rukou, tak jako litat na biku 2 dny v rychlebech v plne polni a mit vse uploadnute na jedne sluzbe v jednom grafu. i za cenu toho dobijeni pres noc.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    HEXXX: no jestli chces ciste zaznamove zarizeni, tak si kup logger viz treba [ ZATAMOKO @ GPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Smartphone X Sporttester ]
    Tak to pouzivam ted, neb mobil se zapnutym locusem a zaznamem vydrzi tak 6 hodin max.
    Mam ted objednanou 3500 mAh baterku [htc desire], ale to spis kvuli vicedennim cestam pro situace "obcas kouknu do mapy".

Co to mas za ty 5000mAh baterky?
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    RESCAPE: jo pochopil jsem te. ja jen ze ten 50h mode je vsude vyzdvyhovan jako hlavni super vlastnost, ale jak pise ten clovek v te rencenzi, hodi se to max pro beh podel labe. na kole, nebo klikatejsim trailu to je celkem k nicemu.

MICKEY_MOUSE: v soucasnosti pouzivam ke vsemu taky mobil (endomondo,locus) a chtel bych ho omezit pouze na mapovani, kvuli te zravosti. jezdim docela vicedenni svihy a rad bych si je nejak logoval. vozim dve 5000mAh externi baterky a i s nima jsem s mobilem, jakozto logovacem bez sance. proste hrozne zere, pro mapy to je bezkonkurencni reseni, ale je potreba tu gps poctive vypinat(a nebrat hovory :). doufam v to, ze ty hodinky precejen spotrebuji mene energie a pres vecer je proste hodim na baterku. nevim, zda edge800 zvladne logovat den,dva (ale ten uz je pro me taky venku ze hry, jelikoz chci neco multisportovniho)...
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    HEXXX: já se obávám, že to rozlišení 160x240 je proto, aby to nežralo baterku. prostě to je cyklocomputer s GPS záznamem, a chtít od toho víc je asi chyba. taky jsem kdysi tloukl hlavou o stěnu, když jsem viděl to rozlišení a "mapu" v něm, ale pak jsem si uvědomil, že chtít od toho opravdu i použitelnou mapu, musel by ten displej být aspoň pětipalcovej a to už jsme někde jinde s rozměrem i se spotřebou. proto jsem koupil velkej SmartPhone, kterej s sebou stejně na kole vždycky vozím, a když potřebuju mapu, spustím ji na něm.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    HEXXX: jo tech 50 h asi nebude uplne realnych ale pokud to bude mit tech standartnich -+ 16 pri plnohodnotnem zaznamu tak to bude v pohode.
    vydrz jsem myslel 6 týdnů při klasickém hodinkové módu. protože normálně hodinky nosím zajímá mě i toto, na ruce už vypadají rozumně.
    to jsem řešil když vyšly 910xt který jsem nakonec nekoupil ..
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    RESCAPE: co se tyce ty 50h vydrze s gps, tak to bude s hodne hrubym zaznamem, tak jako u ambit:

DC Rainmaker: Suunto Ambit In-Depth Review
    http://www.dcrainmaker.com/...in-depth-review.html
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    RESCAPE: myslel jsem nastupce edge800, ten ma 160 x 240 pix.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    MICKEY_MOUSE: no to se uvidí , teoreticky by to tak být mohlo...

HEXXX: ty jo právě u tohohle stroje by mi právě tohle basic rozlišení vyhovovalo, hodně mě i paradoxně zajímá jak to bude s funkcí normálních hodinek, jestli to vydrží tak jak píšou
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    MICKEY_MOUSE: mohli by udelat neco s rozlisenim z tohoto tisicileti..
    kazdopadne na ty fenixy cekam, mel jsem ted chute koupit suunto ambit, ale fenix se mi zamlouva vic a nema to na pasku ten nador s gps.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RESCAPE: tipuju, že cena v EU bude 400 EUR, většinou se to přepočítáva 1USD:1EUR, nebo se pletu?

btw nevíte, jestli garmin nepřipravuje něco nového přímo na kolo? konkrétně nějaké pokračování EDGE 800 (http://www.garmin.cz/...yklisticke/edge-800-serie/ )?
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    fēnix™ Outdoor GPS Watch | Garmin
    http://sites.garmin.com/fenix/#begin

chystaná novinka

Náramkové hodinky Garmin fenix ve zkratce

Rozměry (šířka, výška, hloubka): 4,9 x 4,9 x 1,7 cm
    Rozměr displeje: 3,1 x 3,1 cm
    Hmotnost: 141,7 g
    Rozlišení displeje, typ: 70 x 70 pixelů, podsvícený monochromatický LCD
    Funkce: GPS navigace, barometr, kompas, měření výšky, Bluetooth, atd.
    Profily: běhání, jízda na kole, měření vzdálenosti, měření srdeční frekvence, tempa, kalorií, atd.
    Výdrž, typ, dobíjení: 50 hodin při GPS módu, 6 týdnů při klasickém „hodinkovém“ módu, akumulátor li-ion, AC adaptér
    Paměť: 20 MB
    Vodotěsnost: do 50 ti metrů
    Dostupnost: pravděpodobně konec srpna
    Cena: 400 USD

jak se znám tak mi to nedá, jsem zvědavej na finální cenu v ČR
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RESCAPE: tak jsem právě narazil na diskusi, že SportsTracker má od včerejška problém a to neukládání se děje úplně všem. Tak počkám než to opraví a dám mu ještě šanci. Oproti Endomondu mi ty jeho statistiky přijdou mnohem přehlednější a šikovnější. Aniž bych se v tom potřeboval rejpat, hned vidím přehledně řadu užitečných čísel a vypadá to navíc i pěkně.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    MICKEY_MOUSE: sports tracker vypada fakt hezky ale zavrhl jsem ho prave kvuli tomu ze bezi na flashi tzn zkus aktualizovat adobe flash na nejnovejsi verzi nebo zkusit jinej prohlizec ?
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Tak jsem ještě zkoušel ten Sports-Tracker a mám pocit, že to bude nějaký problém s ukládáním dat, protože se mi neuloží ani když změním barvy profilu, obrázek pozadí atd. Prostě ať tam udělám cokoli, vydrží to jen do vypnutí browseru. Používám Chrome, kdyby někdo tušil, co s tím. Díky.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    RESCAPE: MILTRON: Tak tcx mi nepomohlo. Ale pomohl ten online editor, kterej nalinkoval MILTRON. Když jsem do něj trasu natáhl a pak z něj zase uložil do GPX, Endomondo to už v pohodě načetlo. Pořád si ale nevím rady se SportsTrackerem. Jeho statistiky se mi líbí mnohem víc než Endomondo, ale do něj vždycky trasu v pohodě načtu, přidám si popisky, komentář atd. Všechno se tváří úplně v pohodě, funguje prohlížení i všechno ostatní, dokud nezavřu prohlížeč. Když ho spustím znova a vlezu do svého profilu, tak ta trasa tam není. Jako kdyby se předtím neuložila. Vůbec tomu nerozumím. Jediné, co mě napadá je, jestli třeba nějak prohlížeč neblokuje uložení těch dat, ale přijde mi to nesmysl, když ta data už tam jednou načtu a můžu s nimi pracovat. A žádné tlačítko pro uložení jsem tam taky neobjevil, tváří se to, že se to ukládá automaticky. Poradíte? Tohle mě štve, rád bych to používal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam