• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BATY
    BATY --- ---
    RESCAPE: nemam, ale chtel bych si nastavit prave nejaky kalibracni body, odkud zacinam svoje vybehy a vyjizdky do garmina...

ty mas taky edge 500, ukazuje ti teplomer taky o 2 stupne vic nez je real? muj i koleguv jo...
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    RESCAPE: sliboval, jen nejak nevim kde zacit :) momentalne je pouzivam pouze na kolo a spinn, coz je dost omezene zamerena recenze... je par veci, co mi na nich chybi oproti T3 ze kterych jsem presel... vlastne mi chybi jen 2 veci
    1) tepove zony - umi to jen limit horni/dolni - dobre ale je, ze u limitu to pipa kdyz je clovek nejakou dobu nad/pod... pipani je jine, takze se podle toho da ridit a nekoukat na tep
    2) automaticka aktualizace activity class...

jo a trochu jsem nepochopil, proc umoznujou max 3 sparovane pody 1x hrudni pas, 1x bike pod, 1x kadenci... mel jsem puvodne bike pod na biku a road pod na silnici a to s temahle proste nesparuju (ale vesmes to neva, pac pote, co jsem presel na ambity uz pody nepouzivam a spoleham se jen na udaje z GPS)...

ale zkusim o vikendu neco sepsat a hodit to sem...
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    BATY: dle nastenky mas taky GE500, mas nakej problem s vyskomerem ? viz tvoje dotaz yna vysku tady..
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    MRNOUSEK: si sliboval nejakou recenzi co si pametam :)
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: aa kolega :)
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    RESCAPE: jo ta vyska ziskana skrze gps je celkem nepresna, ale lepsi nez dratem do voka :)
    btw jedu si za pul hodiny pro ambity, konecne budu seriozni sportovec :D
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    nejlepsi si je to overit u nejakeho geodetickeho bodu kde vis presne jaka je vyska
    BATY
    BATY --- ---
    GOSHEWAN: jo, to bych taky cekal, proto budu pouzivat ty mapy.cz... jen jsem si chtel overit, jak to je presny, jestli treba nekdo nepouziva jeste neco presnejsiho :)
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ja bych cekal ze lokalni zdroje (pro CR mapy.cz) budou presnejsi, ale je to jen muj dojem, netusim odkud vsichni berou data.
    BATY
    BATY --- ---
    GOSHEWAN: dik, tak s mapy.cz se to lisi max o 2 metry, zkousel jsem na 3 mistech...
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    BATY: http://www.earthtools.org/, vlevo das "Find Elevation/Height Above Sea Level". Ale jak moc to je presne nevim a nemuzes klikat, musis posouvat mapu... byl to ale prvni odkaz na googlu (;
    BATY
    BATY --- ---
    RESCAPE: tak jsem to taky driv delal, ale jinak ho nepouzivam a jen kvuli tomu se mi ho nechce instalovat :) tak jestli neni neco podobnyho, jen na webu...
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    HEXXX:to vypada ale jako nejakej teoretickej vypocet vysky ? nebavime se ale o presne nadmorske vysce. (chapej nerejpu)

nevim, neverim ze by gpsky ktery davaj do smartphonu umely merit vysku, i kdyby musel by to byt minimalne klidový stav a ne v pohybu.
    tim padem to nekdy ukazuje nesmyslnou vysku a nektera ta sluzba rovnou vsazi na prepocet podle vrstevnic.
    otazka je kde to vyjde presneji..

BATY: ja to zjistuju pres google earth, jezdis kurzorem po mape a dole ti to ukazuje vysku
    BATY
    BATY --- ---
    Cus, pokud bych potreboval zjisit metry nad morem na nejakym miste, tak jaky stranky na to pouzit nebo co je nejpresnejsi?

Zatim jsem to delal tak, ze si na mapy.cz kliknu na planovac tras a zacatek i konec hodim na stejny misto, pak si necham ukazat graf prevyseni a tam vidim m.n.m., ale treba je i nejakej elegantnejsi zpusob nebo nejaky presnejsi stranky...
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    RESCAPE: To malo co jsem vygooglil rika, ze podle nejakeho modelu (elipsoid, geoid) a ze chyba je dle specifikaci 2x-3x tolik co horizontalni chyba. Ovsem byly to dost stare clanky. Kazdopadne si jsem jisty ze ty trackery nepotrebuji pripojeni na net, takze to nejak zjistovat museji.
    OBOJETNIK
    OBOJETNIK --- ---
    WERT: ip4, zkusím stravu/sports tracker i endomondo na stejný trase, dobrej nápad
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    HEXXX: mas nejakej zdroj? zajimalo by me jak GPS vypocita presnou nadmorskou vysku
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    GOSHEWAN: Endomondo vysku neopravuje. Napr. Strava ano. Tam je i videt po nahrani, ze to upravuje...
    WERT
    WERT --- ---
    OBOJETNIK: mas ip4 nebo ip4s? Zkusil bych jeste nejakou jinou aplikaci treba.

Ja mam ip4s a vicemenne ty metry souhlasi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam