• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    STAJA
    STAJA --- ---
    RESCAPE: no chtěl bych si koupit minimálně verzi HR premium, tzn s tím lepším hrudním pásek. Ale uvažuju u verzi bundle premium v které je i čidlo kadence které zároven slouží jako senzor rychlosti. Z jedné strany snímá magnet kliky a z druhé strany snímá magnet zadního kola (rychlost). Problém je že mi nikdo neřekl jak bude fungovat aktuální rychlost, mám strach že když pojedu do krpálu v lese tak to bude blbě snímat skrze stromy a rychlost bude skákat. Navíc tohle video mě znepokojuje... http://www.youtube.com/watch?v=FLKwjGQSmgs

jezdím MTB a ideálně bych si přál, kdyby během prvního km se zkalibroval senzor rychlosti na obvod kola pomocí gps jak to píše garmin, ale pak už mi to snímalo rychlost ze sensoru ale ne z GPS a to už nikdo neví :/
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    STAJA: GE 500 mám bez všech těch senzorů který se daj dokoupit.
    Ale s největší pravděpodobností to potom bude měřit všechno právě podle senzoru (rychlost, vzdálenost atd..) a GPS ti bude jen zaznamenávat trasu..
    Senzor kadence se dává na kliky a ten měří jen kadenci myslím, takže na rychlost a vzdálenost by neměl mít vliv..

Chceš pořizovat i senzory? budeš to mít na silnici nebo na MTB?
    STAJA
    STAJA --- ---
    Dotaz na vlastníky Garmin edge 500, dokáže mi někdo vysvětlit jestli když máte senzor rychlosti (kadence) si pak bere garmin rychlost z GPS nebo tohoto senzoru? Případně kdy si to přepíná nebo jestli se to dá nastavit co používat primárně? Nikdo mi to zatím nedokázal odpovědět... děkuji :)
    WERT
    WERT --- ---
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: nizkou zatez zarazuju v pripade jizdy na trenazeru....
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    MRNOUSEK: pro recovery je super zaradit obcas do treninku cviceni s pte 2-3. nebo to resit tak jak pisou v tom pdf, 1. tyden nizke pte, 2. tyden stredni pte, 3. tyden vysoke pte a takhle to cyklit, ale chapu, ze je opruz se tyden hejbat jak lenochod :)
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: tak hr min/max svou vim, takze to mam nastaveno dobre... PTE mivam kolem 3-4, ale stejne ten recover time mivam vysokej
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    MRNOUSEK: activity class + hr min/max, takze PTE vzdy 5 :)
    jsem v tomdle novej (vzdy jsem logoval maximalne mobilem), tak mi chvili trvalo, nez jsem se zorientoval.
    btw docela haluz mit po ranu tepy na 40bpm, takovej polovicni zombie mod :D
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: recovery time tam mivam taky sileny... co konretne jsi mel spatne? activity class?

a jinak uz se to synchronizuje, je to vzdy nahlasi chybu a pak to najednou projde...
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    MRNOUSEK: vic ti neporadim :(
    vymazani historie se mi docela hodilo, mel jsem tam asi 100h recovery (ze zacatku jsem mel spatne nastavene ty udaje o sobe)
    aspon ze vylepsili tu navigaci..
    docela by se mi libilo, kdyby to umelo sparovat a logovat ten garmin teplomer.
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: hlavne nechapu, proc vzdy pri upgradu FW smazou celou historii v hodinkach...

hmm ani vypnuti/zapnuti moveslink nepomohlo :|
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    MRNOUSEK: hele taky mi to ted porad failovalo, vypnul/zapnul jsem moveslink a uz se to nahralo. jinak ten novej fw je dost chujovina, na to jakej povyk kolem toho delali. pri zapnuti toho appcreatoru jsem se musel smat. prejze totalni prizpusobeni pomoci naprogramovani vlastni aplikace. to tak, umoznuje to maximalne secist 2 hodnoty a zobrazit je :(
    kdyby misto vymysleni vznesenych prdu radsi dodelali to slunicko ..
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    hmm panove ze suunto asi udelali nekde chybu... upgradnuly se mi ambity na novej FW (2.0.6) a od te doby nejde synchronizovat nastaveni + v hodinkach mam tovarni profily, ne me puvodni :|
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    Starting from November 29th, Suunto Ambit users can download and
    develop their own features in the Suunto App Zone. ...

Users can personalize their watch by downloading existing apps –
    innovative new features created by other users. For example, there's an
    app that lets them see their estimated finish time on a marathon, or a
    function that lets them know the real incline of the hill or mountain they
    are heading up.

And if they can't find what they're looking for, they can design their
    own! To explore the full list of currently available Apps go to the
    Suunto App Zone on Movescount.com.

In addition, the new 2.0 upgrade adds an interval timer and ANT+™ functionality to the
    Suunto Ambit. This means compatibility with ANT+ accessories from Suunto and other
    manufacturers.

---
    v sobotu jsem byl na mtb v kokorinsku. smartphone jsem ztratil a cpost mi nestacila dodat mapu, tak jsem jel pouze podle route v hodinkach a dalo se to v pohode, jen by to mohlo ukazovat nazvy jednotlivych waypointu po ceste a byl bych spokojen. routu jsem kreslil na cykloserveru a nasledne v movescount srovnaval s google map, trochu opruz, ale je to prekvapive dobre pouzitelny..
    ten cerny prstenec kolem displaye se rychle opryska, uz tam mam 2 miniskrabance.
    nechapu proc do toho nedali sunrise/sunset, to je zaklad a jeste to prezentuji jako ultimatni outdoor hodinky ..
    chybi svetovy cas, budik jen urcite dny v tydnu..
    vadi mi, ze se neda v obrazovkach posouvat zpet a musim se vzdy procvakat jednim doprednym smerem.
    nema to autopauzu.
    movescount ma pouze google mapu, bral bych jeste osm.
    jinak absolutni spokojenost !
    BATY
    BATY --- ---
    RESCAPE: naramek na ruku mam taky a to je mi samo jasny, ze to otepluju, ale zkousel jsem to tak, ze jsem mel na policce normalni rtutovej teplomer, stary VDOcko a garmin. Se starym VDO mam uz z minula zkusenost, ze ukazuje dobre. Rtutovej teplomer a VDO ukazovali stejne a garmin o cca 2 stupne vic. Tak me jen zajimalo, jestli to je normalni :) Jinak bych to taky nejak extra neresil, hlavne na behani to nemma zadvnou vypovidajici hodnotu.

Kazdopadne, kdyz garmina zapnu, tak v tu chvili ukazuje presne, ale za chvilku zacne teplota stoupat... Asi se zahriva, jak se poti namahou vyhledat satelity vne mistnosti :D
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    FATBOZZ: Zkouseny na cistym Androidu 4.2 a no prob
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    MRNOUSEK: tak mi to nedalo a byl jsem si ted zabehat :). v hodinkach to normalne ukazovalo pri aktivite running pace (XXmin/km), ale movescount ukazuje rychlost (XXkm/h). nevis jak to zmenit na to tempo ?

RESCAPE:
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    MRNOUSEK: porad lepsi nez aby ti lezely doma a otiral si je kazdej tyden prachovkou :) btw me by zajimala i ta fotka na ruce a jestli se daji pouzit i jako normalni hodinky (vydrz baterie v hodinkovem rezimu atd..)
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    HEXXX: taky mam hubenou ruku, ale na velikost jsem si rychle zvykl... ted mi naopak T3 pripadaj jak detske hodinky

ad reminek: me na nem vadi jina vec a to je to celkove derovani... kdo z toho ma kua furt stourat bahno, kdyz se vrati z kola...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam