• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    ZATAMOKO: Je novější a větší, tak si myslím, že bude mít lepší příjem. Já to můžu porovnat jenom vista hxc (což je starší obdoba extrexu) vs. hodinky forerunner 310xt a hodinky jsou na tom o dost hůř. :)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    OODOOW: podle čeho usuzuješ, že bude ten etrex přesnější než edge?
    mám logger s 66kanálovým mediatek chipsetem a stařičký sirf III star v edge dává přesnější výsledky
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    ZATAMOKO: Co se přesnosti týče, tak si určitě nepohoršíš, etrex30 je regulérní gps a určitě bude přesnější než sportester edge705. Mám starší model vista hcx a výdrž na 2xAA nabíjecí recyko gp je přes 20 hodin, ale nemám u toho ta čidla.
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    a celkove je ted ten graf nehezky rozbitej a blbe se v tom neco cte :|
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    ten autostop/start je sitej hodne horkou jehlou :| kdyz se kouknu na dnesni log z kola, tak hned na zacatku mam 7x pauzu v rozmezi 2-94s s nulovou vzdalenosti, pak osma "faze" je az jizda a takovejhle kixu je tam vic.. .celkem mi to udelalo 224kol, trochu ulet na cca 4hodinovem vyletu...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Používáte někdo na kole Garmin eTrex 30, ideálně i s čidlama (cad, hr, temp)?

Zajímá mě reálná výdrž baterek (2 x AA) a taky přesnost měření.

Na vícedenní putování jsou AA lepší volba než akumulátor u Edge705, ale nerad bych si pohoršil co se přesnosti GPS týče.
    HEXXX
    HEXXX --- ---
    MRNOUSEK: yeaah konecne + Sunrise/Sunset App , hura!
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    zda se, ze suunto dal konecne ambitum funkci autostop a vypada to, ze to i funguje ;) + zajimava zmena je moznost zobrazit % stav baterky, ten jejich grafickej ukazatel toho moc nerekl...
    KOST
    KOST --- ---
    STAJA: mě se u hamiltona nelíbí to, že než ho chytli (dokonce snad 2x), tak v tom jel vesele s nima. začal prášit až poté co se nechal hloupě chytit na DHEu při mimosoutěžní kontrole a ještě si napsal knížku, aby měl nějaký doláče po konci jeho tragikomické kariéry..
    myslím, že si profíci v tuto dobu nemůžou rozhodně dovolit tolik (biologické pasy) co mohli dříve v době epa. stačí se podívat na youtube na tour kolem roku 2000, jak si tam nastupuje v kopci pantani, ulrich a armstrong a pak si pustit letošní giro a nějakej dojezd na kopec, jak tam "leze" nibali..
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MILTRON: Jasny, na druhou stranu v GPX editorech vetsinou nemuzes zadavat rychlost ale jen lokaci a cas. Ja BRT pouzivam kdyz mi treba chcipne telefon - docela dobra fce je ten autorouting od googlu.
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    GOSHEWAN: Ono je asi spousta moznosti. Vytvorit si libovolny GPX jde i v GPXEditoru bez zvedani se ze zidle :) Uprimne, ale da to vic zabrat nez jit fakt jezdit :D
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MILTRON: Pokud umi strava upload gpx (nepouzivam, ale cekam ze ano), tak nemusis ani nikam chodit, ne? To si naklikas na http://www.bikeroutetoaster.com/ vc. zadani rychlosti (pricemz se obavam ze mi neco unika, protoze jinak k tomu neni digitalepo vubec potreba).
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    SALO: Diky tomu taky muzou konecne utocit na rekordy i lidi, co ani na kolo nemaji. Staci si projit jakoukoliv trat prochazkovym tempem, pěšky... a pak uz jen dle libosti nabooostrit :D
    SALO
    SALO --- ---
    BATY: ale teraz vazne..

mne sa ten nastroj paci, ako sociologicky experiment. odburava technicku barieru pre ludi, ktori nie su schopni
    si nieco take napisat sami a vyrovnava tak startovne pole. teraz to ma kazdy na striebornom podnose a moze
    sa slobodne rozhodnut, ci bude klamat sameho seba a ostatnych.

pride mi to tak genialne, ze ma trochu stve, ze ma to nenapadlo napisat sameho. :)

co by som este spravil je, ze by som tam algoritmicky vlozil nejaky vzor, podla ktoreho by sa to dalo rozpoznat,
    ked by si vedel, co hladas (napr. by sa do casovych udajov vlozili markery, trebars kazdych 5km by sa objavila
    nejaka postupnost v stotinach sekundy, alebo do nastupanych metrov nepatrny glitch na krivke, a pod.)
    BATY
    BATY --- ---
    WERT: to je pro deti jako ses ty...
    BATY
    BATY --- ---
    SALO: khey :)
    ale moc to neprezen, at je jeste sance to prekonat...
    SALO
    SALO --- ---
    BATY: dnes som zrovna v Bratislave ale ak par minut pockas, tak si vygenerujem nejake GPX :D
    WERT
    WERT --- ---
    BATY: Zamrdej si, prosimte...
    BATY
    BATY --- ---
    SALO: ty jsi ale riadny kokot ;)

Ad odstavec 1) Vazne? Kdo by to rekl... To samozrejme vim, dokonce mam par nastroju jako Fit File Repair Tool atp. Ale nenapadlo by me s tim delat takovehle picoviny, mam to k tomu, abych mohl opravovat v *.fit souborech chyby (hlavne co se tyka plavani). Asi jsem Mirek Dusin...

Ad odstavec 2) Tak dulezite to pro me neni, ale proste nechapu, ze nekdo se vubec zabyva tim, aby takovou picovinu naprogramoval... Ano, Stravu pouzivam hlavne kvuli tem segmentum. Celkem Garmina vylejvam asi na 4 weby. Bavi me porovnavat, co ktera umi atd. Na stravu Gramina vylejvam prave kvuli segmentum a s kamaradem me bavi se navzajem predjizdet.

Ad odstavec 3) To nevim a asi jsi nepochopil, ze me to nezajima ve vztahu k me osobe. Ja nemam na polivine kopcu sanci, uz jen kvuli tomu, ze jezdim na fullu, takze nekoho na silnici nemam asi sanci predjet. Ale spis me to nastvalo obecne. Ne, nemam z toho nocni mury, ale dekuji za optani.

Ad odstavec 4) Ja ano a ty? Ja jsem se tento tyden dokonce zenil a svatebni polibek jsem musel 3x opakovat :) Takze jen za sobotu nejmin 3x...

Tak muzes dneska prestat kecat jet me predjet na Pavé do Vranýho.

piss
    SALO
    SALO --- ---
    BATY: GPX/TCX su XML formaty, textove subory, proste data, ktore su pod kontrolou cloveka, ktory ich uploaduje
    na Stravu/endomondo/etc. ak si si doteraz myslel, ze ich nie je mozne vyfabrikovat a tieto komunity su plne Mirku
    Dusinu, tak chapem, ze je to neprijemne rozcarovanie.

moja otazka ale zostava. naozaj je to pre teba take dolezite? tvoja primarna motivacia je o tom, aby si si niekde
    mohol s ostatnymi porovnat ako daleko docurate? a ako sa pozeras na data profesionalov? tiez ti pride nefer, ze su
    rychlejsi, ze maju geneticke predispozicie, ktore rozvinuli vhodnym treningom a tebe je tym padom ublizene, pretoze
    maju rychlejsi cas kdesi na nejakom webe? :)

ako vies, ci niekto ide do kopca sam, v haku velkej skupiny jazdov, alebo za motorkou? ako vies, ci vobec ide na bicykli?
    mas z toho nocne mory? :D

"Have you ever kissed a girl?"
    WERT
    WERT --- ---
    BATY: Tak porad jde predevsim o prekonavani sebe sama...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam