• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    MRNOUSEK: to vypadá na nějakej bug v software, zkus jim to nahlásit :)
    SALO
    SALO --- ---
    MRNOUSEK: asi som slepy ale vidim tam rozdiel 30m (5.91 vs 5.94 km)
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    dnes mely ambity nejak spatnou naladu :)
    dnesni log
    petr_baumruk's 0:16 h Mountain biking Move
    http://www.movescount.com/moves/move16815324

a pritom jsem jel stejnou cestu jako vcera
    petr_baumruk's 0:15 h Mountain biking Move
    http://www.movescount.com/moves/move16768229

nepresnost par kilometru? :)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    zajimave..na to se musim zeptat
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    podobnej problem mivam s pasem k Ambitum...
    STAJA
    STAJA --- ---
    ZATAMOKO: já to kupoval přímo tam a i doklad jsem měl, tak nevim....
    STAJA
    STAJA --- ---
    ZATAMOKO: nz, snad budeš mít štěstí jako já a vymění ti ho hned...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    STAJA: jo a byl potřeba doklad o koupi?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    STAJA: supr, to mám kousek. Díky
    STAJA
    STAJA --- ---
    ZATAMOKO: já byl přímo v Garminu na Evropský. Řekli mi že o problému vědí a že to automatický mění za nový typ.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    FATBOZZ: zatím ne
    SALO: to ne, vždy navlhčim
    STAJA: zajímavý a stačí zajít do picodas praha?
    Podle fotky mám teda ten starší typ
    STAJA
    STAJA --- ---
    ZATAMOKO: řešil jsem naprosto stejný problém s hrudním pásem premium. Bylo mi ale jasný, že hlavní důvod je elektrostatický pole, které se tvoří pod tričkem a tepák rušilo, ještě víc to umocňoval důvod, že spodní trika neperu v aviváži, kvůli zachování funkčnosti, jak doporučuje prodejce. Aviváž má za následek i částečné zamezení vzniku elektrostatickýho pole, pás tohle pole může až zničit tak jak to bylo v mém případě. Nicméně v garminu o tomhle problému vědi a vyměnili mi ho za nový typ pásu, který už má navíc další elektrodu, která pás uzemňuje a už neni náchylný na tohle rušení. Před každou jízdou i eletrody navlhčim a vše běží jak má...

SALO
    SALO --- ---
    ZATAMOKO: suche elektrody?
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ZATAMOKO: a baterku si zkoušel měnit?
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Posledni tři jízdy mi nějak začal haprovat EDGE705, resp. tepák (verze premium).
    Vždy na začátku jízdy to hází čísla jako 248 bpm apod. nesmysly. Srdcem to nebude, toho bych si asi všimnul :)
    Tepák je cca rok starej, použitej několiksetkrát.
    Neměl jste někdo stejnej problém?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MILTRON: No ale ja v Locusu upravim ty data tak, aby meli vysku z mapy a pak to teprve vyexportuju do Endomonda. Cili ten zdroj informaci je stejnej.
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    MRNOUSEK: jj, ja to mam vyzkousene na moste v Hloubetine. Garmin zaznamena realitu po moste, Strava to vezme udolim :) Taky vznika velka odchylka u mist, kde to jde rychle z kopce nahle hned do kopce, GPS casto vubec nestihne - coz v terenu muze znamenat taky hodne rozdil.
    SMOKY: To je prave timto, kazdy SW resi vysku trochu jinak. Endomondo bere vysku primo z GPS, Locus mozna (neznam, nepouzivam) prave z mapy.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    mne de spis o to ze na zaklade stejnech dat z GPX Endomondo a Locus davaj jinou hodnotu prevyseni (o dost)
    MRNOUSEK
    MRNOUSEK --- ---
    ad mosty: to me bavi strava... jezdim do prace pres nuselak a strava mi to vzdy vezme do udoli a nahoru :)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    MILTRON: jistotu samozrejme nemam..ale tady v anglii kde beham...abych nabral nejake vyskove metry beham do schodu pres ruzne cesty a to v mapach zaznamenane neni, tudiz spoleham na barometricky ukazatel, ktery ty mosty spolehlive odhali..a ja nemusim brecet ze jsem za 30 km vybeh..zdolal 10m prevyseni
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    BADHORSE: A podle ceho beres jistotu ze prave neupraveny jsou ty spravnejsi? :) - nehci prudit, jen kazdy vychazi z jineho, ne moc presneho vypoctu. Presnost u GPS: lepší než ±15 m ve vodorovné rovině a ±45 m ve svislé ose, tedy mereni vysky je 3x mene presny nez vzdalenosti. OK, barometr neco zkoriguje, ale zaroven diky zavislosti na tlaku prida dalsi odchylku (v tvem pripade dokud opet nezkalibruje). Vyska v mapach je vypoctena nejak geometricky, kde diky sisatosti zemekoule je taky znacna odchylka od -100m do +70m, dle polohy na zemekouli. V nasich krajinach to dosahuje pry 40-50 metrů. Coz ve finale podobna odchylka, jako vyska u GPS - 45m :)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    MRNOUSEK: ja nerikam ze to nepocita dobre..u 910xt ma prochazet kalibrace automaticky podle mista o kterem vis kolik ma nadmorskou vysku, ulozis souradnice a vysku a kdykoli se priblizis do vzdalenosti 50 m od toho mista, se ma provest automaticka kalibace nmv. coz se ale neprovede. A jak jsem uz za ten rok co je mam vypozoroval kalibrace je zcela nahodna..a nejpresneji meri, tak cca hodinu po zapnuti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam