• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    STAJA
    STAJA --- ---
    NYX: Strava bere údaj z výškoměru co je v garminu který měří na základě tlaku a je to mnohem přesnější než podle GPS případně nějakého mapového podkladu, strava výšku jen dopočítává pokud to zařízení z kterého importuješ nepodporuje, případně pokud to nechceš opravit od nich, ale jsou to pak mnohem větší čísla než skutečnost.

NTR23: problém to celkem je, pže ty údaje jsou nepřesný, už jen si představ, že jedeš někde po vrstevnici, kde nemáš přesně locknutou GPS ( i samotná chyba přístroje okolo 5m je problém) ti skáče o 5m do leva a do prava, tak najednou, když máš vlevo sráz dolu a vpravo skálu to máš klidně nepřesnost 10m na jednom metru jízdy....
    NYX
    NYX --- ---
    NTR23: tl;dr: neni to problem

respektive je to asi uplne jedno, protoze k cemu se tam ta vyskova data pouzivaji...

1) pozadi na grafu
    2) pocitani stoupani/klesani a GAP - a tady strava nepuziva ta puvodni data ale spis neco jako 60s prumer nadmorske vysky...aspon tak mi to zhruma vychazi kdyz porovnavam cisla co davaji oni a co clovek dostane spocitanim zmen v tom puvodnim souboru

u kola je to asi totalne fuk, tam na prudke zmeny nadmorske vysky tak jako tak moc nenarazis (a pokud jo, tak u nejakych DH aktivit kde to nema zadny vztah k podavanemu vykonu). u behu by asi kvalitnejsi data nasla vyuziti, ale proste neni kde to brat. respektive ted se nejak dokoncuje http://www.geo-airbusds.com/worlddem/ - ale pochybuji, ze strava bude ochotna si to zaplatit :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    NYX: díky za objasnění. takže když se workouty hází na stravu, tak absence výškoměru v zařízení není až takový problém, jestli to chápu.
    STAJA
    STAJA --- ---
    MION: Já jezdil s Garmin edge 500 a nahradil jsem edge 510 a jsem maximálně spokojený, hlavně si můžeš i segmenty ze stravy nahrávat do edge 510 :) oproti edge 500 je to spousty zlepšení.
    NYX
    NYX --- ---
    NTR23: vyskomer je presnejsi nez data z gps...ostatne treba strava data z gps rovnou zahazuje a prepocita je z mapovych podkladu (bezne se pouzivaji data z SRTM, ktere jsou pomerne nepresne, ale stale lepsi nez gps...je ale mozne, ze strava pouziva data od lidi, co tu samou trasu projeli s barometrickym vyskomerem a koriguje to podle znamych bodu (bar. vyskomer dava presnou relativni zmenu vysky ale ovlivnuje ho zmena pocasi apod))
    NTR23
    NTR23 --- ---
    MION: A proč výškoměr?
    Já jezdím s Garmin hodinkami forruner
    MILTRON
    MILTRON --- ---
    MION: Garmin EDGE 500 a vyse
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    MION: i tak ten Etrex :-)
    MION
    MION --- ---
    BADHORSE: navigaci nepotřebuji
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    MION: a kdybys chtel aby te to mohlo i navigovat tak si kup Garmin Etrex 30
    MION
    MION --- ---
    Zdravím vás. Potřebuji radu. plánuji koupit cyklocomputer s výškoměrem a záznamem gps (gpx) abych to mohl pak nahravat na stravu. limit mám 5tis. děkuji moc
    WERT
    WERT --- ---
    LEDOFREDO: Podzim zivota
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    :O .. tak to jsem zvedavej co z toho bude
    NTR23
    NTR23 --- ---
    UnderArmour (owner of MapMyFitness) Acquires Endomondo And MyFitnessPal To Establish World's Largest Digital Health And Fitness Community
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    FATBOZZ: aha, ja to pustil z prikazoveho radku a nenasel jsem parametr pro volbu mapy ... tak zkusim GUI ;) thx
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Rozkliknout cudlik Background map v hlavnim okne a zvolit si mapu
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    FATBOZZ: jak na to? poradis? nenasel jsem v helpu ...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    MIKE23: A zvolil jsi background ? Zkus jiny nez prazdny v defaultu .)
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    FATBOZZ: funguje to i v Cesku? Ted jsem to vygeneroval z dnesni jizdy na kole a mapovy podklad je bily :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam