• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    NYX
    NYX --- ---
    Ale tady teda predpokladam, ze se v tomhle upload pres api a pres web chova stejne
    NYX
    NYX --- ---
    LISKNI_SI: Tag creator v tom gpx, kdyztak koukni do api dokumentace, je to tam popsane
    SALO
    SALO --- ---
    LISKNI_SI: GPX/TCX su textove XML subory, v hlavicke je string identifikujuci pristroj, ktorym bol vytvoreny zaznam. mozes si tam napisat, co chces, napr. nejaky Garmin, ktory ma barometer.
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    NYX: Kam se to "NECO with barometr" má napsat? Když jsem se posledně jejich supportu ptal, jak tam nahraju GPX, o kterým vím, že má dobře výšky, tak mi opakovaně tvrdili, že to prostě nejde a že mám smůlu.

(To GPX umím dostat např. z Locusu, SGS3 má barometr, ale Strava aplikace ho asi nepoužívá. Nicméně tam to GPX neumím nahrát jinak, než že to pak v device píše generický "Mobile".)
    NYX
    NYX --- ---
    btw: Wahoo RFLKT bude umet brzo navigaci :)

STAJA
    STAJA --- ---
    MION: 20hodin to je kdyz mam pripojene cidlo rychlosti, kadence, pres bluetooth telefon a sdilym online trasu na net. podsviceni mam na 2 z 10. kdyz jsem jeste k tomu vsemu mel zaplou navigaci, tak jsem mel po 10hodinach asi 35% pokud si dobre pamatuju.
    MION
    MION --- ---
    STAJA: super to potrebuji. Výrž baterie je opravdu 20hodin?
    STAJA
    STAJA --- ---
    MION: ano, ukazuje, to ukazuji vsechny edge vit nize.
    MION
    MION --- ---
    STAJA: 510 se mi libi asi nejvic. ukazuje i aktualni vysku?
    SALO
    SALO --- ---
    SMOKY: nijak. a pride mi, ze to celkove nejako moc riesite.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Jak Garmin resi treba zmenu pocasi a atmosferickyho tlaku v prubehu workoutu ? Testoval sem barometrickej vyskomer na mobilu a pokud sem treba jel na pul dne na kole a zrovna prechazela fronta, tak to postupne ulitavalo celkem od dost. Ono to bude asi ve vysledku pro nastoupany metry hrat minimalni roli, ale zajimalo by mne, jetli to nejakej algoritmus jeste koriguje.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    jj :)..jenom doplnim.... trasa MTB 18,4km

vyskove metry prepocitane stravou (smartphone): 679m
    vyskove metry Garmin Edge 705: 1146m
    STAJA
    STAJA --- ---
    NYX: jop :)
    NYX
    NYX --- ---
    STAJA: edge 510 ma barometricky vyskomer, proto strave pri uploadu posle nikoliv "data z gps", ale "data z barometrickeho vyskomeru" a proto strava nemusi zahazovat "data z gps" ale pouzije misto toho primo poslana "data z barometrickeho vyskomeru". uz si rozumime?
    STAJA
    STAJA --- ---
    NYX: Tak o takovém to seznamu nic nevím, ale je to možné, že nějakým no name přístrojům to nevěří... nahrával jsem data jen z Garminu edge 705, 500,510,800,810 a 1000 a nějakých forerunnerů a nikdo to strava sama nepřepočetla.
    STAJA
    STAJA --- ---
    NYX: no ty píšeš, že je zahazuje a já říkám, že je nezahazuje a nepřepočítává. Možná tak když trackuješ mobilem.

Já psál, že ukončím jízdu s garminem edge 510 v mém případě, mám nastoupáno 700m, zapojím do pc, nahraju na stravu a je tam 700m. Strava mi nic automaticky nepřepočítala. Pokud si tam zaškrtnu, že chci data opravit tak to třeba vyskočí na 840m, což je blbost, ale automaticky to nedělá.
    NYX
    NYX --- ---
    jinak strava ma databazi zarizeni, kterym tu vysku "veri" a ostatni prepocita. pak maji jeste vyjimku, kdy staci device pojmenovat "NECO with barometer" a pak se ty udaje take povazuji za ok.
    NYX
    NYX --- ---
    STAJA: no vzdyt to pisu
    ostatne treba strava data z gps rovnou zahazuje a prepocita je z mapovych podkladu

jinak strava ignoruje nahle zmeny vysky, tj. tebou popisovana situace s jizdou u srazu by nemela nastat.
    STAJA
    STAJA --- ---
    NYX: jak si přišel na to, že strava data přepočítává? když máš záznam na jakékoliv garminu, ať už měří výšku podle mapových podkladů nebo barometrickým čidlem, tak vždy je na stravě údaj z toho přístroje... kouknu na přístroj, pak nahraju na stravu a je to stejné číslo.
    STAJA
    STAJA --- ---
    NYX: Strava bere údaj z výškoměru co je v garminu který měří na základě tlaku a je to mnohem přesnější než podle GPS případně nějakého mapového podkladu, strava výšku jen dopočítává pokud to zařízení z kterého importuješ nepodporuje, případně pokud to nechceš opravit od nich, ale jsou to pak mnohem větší čísla než skutečnost.

NTR23: problém to celkem je, pže ty údaje jsou nepřesný, už jen si představ, že jedeš někde po vrstevnici, kde nemáš přesně locknutou GPS ( i samotná chyba přístroje okolo 5m je problém) ti skáče o 5m do leva a do prava, tak najednou, když máš vlevo sráz dolu a vpravo skálu to máš klidně nepřesnost 10m na jednom metru jízdy....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam