• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SHAAG
    SHAAG --- ---
    Tak patch bohuzel jeste nevysel.
    Ale nasel jsem pro sebe asi dobrou konfiguraci:
    GPS: 1s
    Glon: On
    3D Distance, Speed: Off
    Autopause: Off

Na kole kde 1/3 byla v hustem lese a 1/4 v bource s kroupami mi F3 nameril vzdalenost o 300m kratsi nez cyklopocitac (na 45km). Duvodem byly 2 vyhlazene ostre zatacky a 2x opomenuta Autopause.
    V lese sice presnost trosku plavala, ale ani Galaxy S4 na tom nebylo lepe (resp. telefon mel v lese horsi presnost).
    SHAAG
    SHAAG --- ---
    MINER: Urcite udelam.
    MINER
    MINER --- ---
    SHAAG: nenasdílel bys po tom fw update nějaké tracky, ze kterých by byla vidět ta přesnost? Nebo dokonce třeba v porovnání s trackem z něčeho jiného, třeba aspoň mobilu.
    SHAAG
    SHAAG --- ---
    Tak jsem otestoval Fenix3 (FW 3.3)
    Plavani (1200m indoor bazen): presne
    Turistika (10km les + skaly): celkove dostacujici, ale hodne zmatenych pozic a filtrovani.
    Horske kolo (50km cesty + les): prekvapive presne (az na par drobnosti kdyz jsem bloudil v lese), ujeta vzdalenost o neco kratsi.

Jeste vyzkousim beh venku a v lese, ale zatim jsem spokojen.
    Tento tyden by mel vyjit dalsi FW (2 ruzne zdroje z Garminu), ktery by mel resit prave filtrovani GPS a mereni vzdalenosti, tak jsem zvedav.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    MIKE23: klasicky pres usb ant stick...ja ji vidim jen primo v hodinkach v jejich menu. kdybych se dostal fyzicky k tomu filu tak problem nemam. a ani ve slozce garmin devices kde si standartne garmin uklada vsechny aktivity do pocitace nic neni...

MIKE23
    MIKE23 --- ---
    BADHORSE: A jak to tam prenasis? V pripade takove velikosti bych spise doporucil export do gpx formatu a uploadnout na server pres tento soubor.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    uz jsem si myslel ze znam vsechny zpusoby jak dostat aktivitu z hodinek garmin 910xt ale ted mam problem..mam zaznamenanou aktivity i s HR ktera ma 33hodin zhruba..vhodinkach ji vidim..ale do pocitace ji dostat nemuzu...poradite?
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    FRANKIEDLOUHAN1: Hele me to funguje, stahoval sem z podkladu CZ cykloserver cycling a ta jede uplne v pohode. I ted mi nabiha.
    FRANKIEDLOUHAN1
    FRANKIEDLOUHAN1 --- ---
    ZRIZENEC: Aktuálně asi nic, ale byl jsem na Třeboňsku a zjistil jsem, že mapa v TrekBuddy už je místama zastaralá. Když jsem chtěl udělat novou, zjistil jsem, že Cykloserver nefunguje. Tak se pídím po nápravě, ale "nehoří to". Každopádně dík za nabídku.
    Stejně mi ale vrtá hlavou, čím to může být, že mi to neběží.
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    FRANKIEDLOUHAN1: mě to jede, co chceš stáhnout, zkusím ti pomoct. pm...
    FRANKIEDLOUHAN1
    FRANKIEDLOUHAN1 --- ---
    ZRIZENEC: Díky, ale mě Cykloatlas nefunguje ani v této verzi. Nevím, jestli můžu někde dělat chybu.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    TAURUS: Ano jde, nevím jak ostatní, ale Garmin s Endomondem propojit lze. Podle mě i Suunto
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    Ahojte, prosím o radu. Na tracking teď používám iphone 5 + endomondo free. Chtěl bych zkusit trénink podle tepové frekvence. Chtěl bych pás s hodinkama, kvůli okamžitému přehledu + bych chtěl nadále mít historii v Endomondu vč. tepové frekvence - tady nevím, jestli jde pás najednou napojit na hodinky i telefon, případně jestli lze dohrávat info o tepovce do Endomonda. Máte s tím někdo zkušenost?
    FRANKIEDLOUHAN1
    FRANKIEDLOUHAN1 --- ---
    ZRIZENEC: Kde jsi ho, prosím tě, sehnal? Mohl bys mi dát odkaz nebo mi to poslat? Díky
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    Přesnost laserového nasnímání povrcho LIDARem je cca 15-30 cm. Takže kdyby třeba někdo nasnímal takto celou ČR, data poskytl do nějaké mapové vrstvy a STRAVA výšku vypočítavala odtud, tak by to mohlo fungovat univerzálně pro všechna zařízení. Řešila by se pak už jen přesnost horizontální, kde třeba u mých Fenix 2 je odchylka +/- 3%
    NYX
    NYX --- ---
    STAJA: Treba apple ted koupil firmu, co vyviji system kombinujici gps a signal z iridium satelitu a tvrdi, ze jsou schopni dosahnout presnosti v radu centimetru.
    STAJA
    STAJA --- ---
    MIKE23: vždycky bude lepší barometr, když si představíš, že jedeš svahem po levé ruce stráň a po pravé sráz dolů, GPS ti uskočí o dva metry do leva nebo do prava a nejednou nastoupáš desítky metrů a jedeš při tom po rovině. A je pak jedno jak přesný reliéf máš z kterého se data načítají....
    MIKE23
    MIKE23 --- ---
    MINER: přesnost gps je na prd
    MINER
    MINER --- ---
    MIKE23: To bys musel mít přesnost GPS taky lepší než metr. Navíc nepřesnost GPS se sčítá s nepřesností reliéfu a je tím výraznější, čím větším gradientem se pohybuješ. Přesnost barometru je v měření změny výšky nezávislá na gps.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam